ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εφτά απόλυτα «ανοιξιάτικες» αποδράσεις στο νησί

WIZ TEAM

Μπήκαμε Στο Νησί, αυτό το υπέροχο γκρουπ που αναδεικνύει την Κύπρο μέσα από τις εξαιρετικές εικόνες που ανεβάζουν τα μέλη του, ψαρέψαμε εφτά άκρως ανοιξιάτικες φωτογραφίες και πάνω σε αυτές στήσαμε ένα άρθρο με εφτά μικρές αποδράσεις στη φύση και γενικά στην ύπαιθρο, προτείνοντας μάλιστα και στάσεις για μάσα.

Μη ξεχάσετε πριν ξεκινήσετε να πάρετε μαζί και τη φωτογραφική ή έστω να φορτίσετε το κινητό, αφού αυτή την εποχή η κυπριακή φύση απλώνεται μπροστά μας στην πιο πολύχρωμη εκδοχή της.

 

Ο Μιχάλης Κοπτίδης φωτογράφισε ένα κάμπο στην Αγροκηπιά, κοντά στη Λευκωσία

Αν θα οδηγήσετε ως την περιοχή, μάθετε πως κοντά βρίσκεται το Μεταλλείο του Μιτσερού με την κόκκινη λίμνη, το Οινοποιείο του Άη Αμπέλη που προσφέρεται για wine tasting αλλά και η ταβέρνα Εν τη Πλατεία, από τον μεζέ της οποίας ξεχωρίζουν πιάτα όπως τα σαλιγκάρια, το αρνίσιο συκώτι με τα κρεμμύδια, αλλά και τα χωριάτικα μακαρόνια!

 

Η Κίκα Μακρίδου έβαλε χρώμα σε μια εικόνα από τα Λεύκαρα

Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου μπορείτε απλώς να πάτε για περπάτημα και ειδικά στο σημείο που βρίσκεται η «Πηγή», η οποία έχει τρεχούμενο νερό ολόχρονα. Ιδανικό σκηνικό για φωτογραφίες. Για φαγητό, η λογική λέει να κάνεις κράτηση Στου Ρουσιά για να δοκιμάσεις χειροποίητα ζυμαρικά, όπως ραβιόλες και «καλοηρκά» ή εναλλακτικά να πας για ωραία chutneys και μαρμελάδες στο Jar της κυρίας Έλλης, στον Κάτω Δρυ.

 

Η Χαρούλα Δημοσθένους μάς «ταξιδεύει» στο Πισσούρι, σε έναν κάμπο με άλογα

Μια βόλτα στο Κάβο Άσπρο, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί! Η θέα των λευκών κάθετων βραχιών από ψηλά σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας είναι όνειρο. Για φαγητό, στο Πισσούρι μπορείς να απολαύσεις φρέσκο ψάρι στον Γιαλό (25221747) και στο Παραμάλι θα βρεις εξαιρετικό steak στο Paramali Tavern.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 «μυστικά» ταβερνάκια λίγο έξω από την πόλη

Η Γιούλα Αγαπίου βάζει στο κάδρο της το Πελένδρι

Στη «μικρή Μόσχα» όπως χαριτολογώντας την ονομάζουν πολλοί, ουκ ολίγοι είναι αυτοί που πάνε για συμπόσιο στην ομώνυμη ταβέρνα. Μάλιστα, η πελατεία εμπλουτίζεται συχνά από επώνυμους και επιφανείς Κύπριους, τους οποίους πετυχαίνουμε συχνά στα social media του εστιατορίου Συμπόσιο. Εσύ θα λείπεις; Δεν λέει!

 

Η Περσούλα Μαυρίκιου είδε την ομορφιά του Ξυλιάτου

Τη μεγαλύτερη ατραξιόν στην περιοχή αποτελεί σαφέστατα το Φράγμα μεταξύ του χωριού και των Λαγουδερών. Αφού πάρετε τις απαιτούμενες (βαθιές) ανάσες χαζεύοντας τη λίμνη, στη συνέχεια μπείτε ξανά στο αυτοκίνητο και οδηγείστε είτε ως την Αγία Μαρίνα και το Boukkoma για brunch ή το Κατώι για μεζέ, είτε ως το Σαράντι και τη Φουντουκιά για πιάτα με παράδοση.

 

Η Ναταλία Σιδερένου τα βλέπει όλα ροζ στην Αλάμπρα

Στην ευρύτερη περιοχή μπορείτε να κάνετε πολλά και διάφορα. Κυρίως όμως μπορείτε να πάτε στη Μοσφιλωτή για μεζεδάκια στο Κουλτουριάρικο και μετά στα Λύμπια για ποτάκι στον Κασκαντέρ, όπου ο Μιχάλης θα σας φιλέψει α λα κυπριακά όπως σας αξίζει!

 

Η Ελένη Κωνσταντίνου έψαχνε... ροζ λιβάδια και τα βρήκε στον Αναλυόντα

Σε εκείνη την περιοχή της Κύπρου με τους υπέροχους λόφους και τις απέραντες εκτάσεις που παραπέμπουν σε country τοπία χολιγουντιανών παραγωγών! Αν δεν θες συμβατικά πράγματα, τότε ψάξε για το Anama Cellar στον Λυθροδόντα και την πολύ πριβέ εμπειρία που προσφέρει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 8 road trips κοντά στη Λευκωσία, για εξαιρετικό φαγητό και «περιπέτεια»