ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Είσαι για ένα δροσιστικό μαχαλεπί;

WIZ TEAM

Η χρυσή ώρα εκείνη της ημέρας που κάθεσαι αναπαυτικά σε μια καρέκλα και απολαμβάνεις ένα δροσιστικό μαχαλεπί, με τριαντάφυλλο, ροδόσταγμα, παγωμένο νερό και γιατί όχι παγωτό τριαντάφυλλο. Αξία ανεκτίμητη. Για μεγαλύτερη απόλαυση συνόδευσε με καφέ, κυπριακό, espresso ή freddo.

Πιο κάτω σού προτείνουμε έξι μαγαζιά για να έχεις μια από τις πιο δυνατές καλοκαιρινές απολαύσεις, όντας στην Κύπρο.

Το Μπακάλικο του Χαψή / Αγρός

Σε αυτό το όμορφο πετρόκτιστο κτήριο του 1900, στον Αγρό, εκτός από το πολύ νόστιμο μπούκωμα (από τα πρώτα μαγαζιά που λάνσαραν brunch στο νησί και δη στην ύπαιθρο), ειδικά το καλοκαίρι έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις ωραία δροσιστικά κοκτέιλ με βάση το τριαντάφυλλο, αλλά και μαχαλλεπί με παγωτό τριαντάφυλλο. Ας μην ξεχνιόμαστε ότι βρισκόμαστε στο χωριό του τριαντάφυλλου.

Τηλ. 99409108
Λεωφ. Αγρού 114


Παραδοσιακό Καφενούι «Αυλή της Νεφέλης» / Πάφος

Στην καρδιά της Πάφου, κοντά στη Δημοτική Αγορά της πόλης, σε μια ωραία αυλή με μουριές, ροδιές, συκιές και κλήματα, μπορείς να απολαύσεις ένα δροσιστικό μαχαλεπί ή μια φρεσκοψημένη τυρόπιτα, συνοδεύοντάς τα με ένα μερακλίδικο κυπριακό καφέ. Ο ιδιοκτήτης μετέτρεψε την αυλή της μητέρας του (Νεφέλης) σε αυτό το παραδοσιακό «καφενούι», όπου πλέον μπορείς να πας χαλαρά για να διαβάσεις το βιβλίο σου, να παίξεις τάβλι, να πιείς έναν καφέ, μια μπύρα ή μια λεμονάδα και φυσικά, να απολαύσεις ένα γλυκό του κουταλιού, ένα σπιτικό κέικ, μια καραμελέ, ένα ριζόγαλο και φυσικά, ένα μαχαλεπί!

Τηλ. 94418931
Ιχσάν Αλή, Πάφος


Βεράντα του Ονείρου / Πάνω Παναγιά

Ένα όμορφο μέρος στην Πάνω Παναγιά, με διακόσμηση που αποπνέει μια ρετρό αίσθηση. Ειδικά ο τεράστιος πέτρινος καναπές με τα ωραία του μαξιλάρια αποτελεί το ιδανικό σημείο για να απολαύσεις τη θέα, έχοντας μπροστά σου ένα κοκτέιλ, ένα κρασί (επιλέγοντας ανάμεσα σε ετικέτες από Χρυσορογιάτισσα, Κολιό, Φικάρδο, Vasilikon κ.ά.), αλλά και φαγητό και γλυκό. Στο μενού θα βρεις από σουβλάκι, μπιφτέκια και μπριζόλα, μέχρι σνακ όπως πίτσα και ομελέτα, φαγητά όπως κουπέπια και ταβά, αλλά και κλασσικά γλυκά που προσφέρονται στην μοντέρνα εκδοχή τους. Μην παραλείψεις να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το μαχαλεπί τους.

Τηλ. 99562900
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 73, Πάνω Παναγιά, επ. Πάφου
Δ-Κ 09.00-23.00

Nanas Brunch / Πλάτρες

Ένας πολύ όμορφος χώρος στην οδό Αηδονιών, στις Πλάτρες, που έχει ως background το καταπράσινο δάσος της περιοχής. Έχοντας τεράστια πείρα στον χώρο της εστίασης, η κυρία Νανά προσφέρει brunch, αλλά και γεύματα και πολύ νόστιμα γλυκά, όπως επίσης και σπιτικά καλούδια (όπως μαρμελάδες) για το σπίτι. Έστω και για έναν καφέ, μαζί με μαχαλεπί με παγωτό τριαντάφυλλο, αξίζει να πας ως εκεί.

Τηλ. 99020115
Αηδονιών 3, Πάνω Πλάτρες, επ. Λεμεσού.
ΠΑΡ - ΚΥΡ 08.30-21.00
 

Stafilaris Coffee Shop / Κάτω Λεύκαρα

Σε αυτό το όμορφο πετρόκτιστο παραδοσιακό καφενείο στα Λεύκαρα, που σερβίρει από νωρίς το πρωί πλούσιο κυπριακό brunch, ομελέτα, τυρόπιτες, φετόπιτες, ζεστά και κρύα ροφήματα, αλλά και σνακ και γλυκά (από σάντουιτς, σαλάτες, μπέργκερ και γευστικά γλυκά του κουταλιού, μέχρι κέικ, σπιτικό σιάμαλι και μηλόπιτα με παγωτό), στο μενού θα βρεις επίσης την επιλογή για δροσιστικό μαχαλεπί.

Τηλ. 96559211
Κάτω Λεύκαρα, Λάρνακα
ΔΕΥ-ΚΥΡ 08.00-20.00
 

Καφενείον / Πρωταράς

Μοντέρνο καφενείο που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Cavo Maris, στον Πρωταρά. Με διακόσμηση που παραπέμπει σε κλασικό παραδοσιακό καφενείο, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στη θάλασσα, θα απολαύσετε χαλαρές στιγμές, καφέδες, δροσιστικά ποτά, γλυκά του κουταλιού, υπέροχο μαχαλεπί, ούζο και μπίρα έχοντας ως συνοδεία διάφορα γευστικά μεζεδάκια. Ιδανικό για μια στάση μετά το μπάνιο στη θάλασσα.

Τηλ. 23832043
Βυζακιάς 4, Πρωταράς, ελ. Αμμόχωστος
ΔΕΥ-ΚΥΡ 10.00-19.00