ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα «Made in Cyprus» μενού από έναν Ιταλό που αγαπά την Κύπρο και τα προϊόντα μας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Βίντεο/μοντάζ: Στέλιος Στεφάνου

«Στις μέρες μας, ειδικά στην εστίαση, υπάρχει η τάση να δοκιμάζουμε τρελά πράγματα από πολύ μακριά, εξωτικά πιάτα, εξωτικά συστατικά, τα οποία ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο για πολλά χιλιόμετρα. Και απλώς πιστεύω ότι δεν είναι σωστό και δίκαιο. Είναι υπερβολικό. Πιστεύω ότι πρέπει κάποτε να επιστρέφουμε στις ρίζες μας».

Ο chef de cuisine του Ristorante Locatelli, Dario Sutera, μάς εξηγεί πώς εμπνεύστηκε το μενού που θα προσφερθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο βραβευμένο εστιατόριο του Amara Hotel. Ένα μενού που ανακαλύπτει και αναδεικνύει αγαπημένα κυπριακά υλικά, δουλεμένα όμως με τεχνικές της ιταλικής κουζίνας.

Στην εκεί παρουσία μας, για τις ανάγκες τις συνέντευξης και του παρόντος βίντεο, ο Dario που θα τολμούσα να πως έχει γίνει… πολύ Κύπριος στα έξι χρόνια παραμονής του στο νησί, μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το κολοκάσι, για το χαλούμι, για τον τραχανά, για τις σιεφταλιές και γενικά για τη φιλοσοφία και την προσέγγιση της κυπριακής κουζίνας αλλά και της κυπριακής ταβέρνας.

«Μου αρέσει όλο το πακέτο, όλο το πράγμα. Μου αρέσει που είναι θορυβώδες, που είναι όλοι μαζί… Δεν πας σε μια ταβέρνα και να είσαι σε μια γωνιά καταναλώνοντας το φαγητό σου, είναι μια γιορτή. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την εμπειρία σε μια ταβέρνα. Μου αρέσει η σειρά που έρχεται το φαγητό, πρώτα η σαλάτα, μετά τα ελαφριά γεύματα και τέλος το κρέας. Μου αρέσει πολύ το κλέφτικο, η σαλάτα με γλιστρίδα, που θα είναι και στο δικό μας μενού, μου αρέσει η σιεφταλιά και το χαλούμι, που επίσης θα είναι στο μενού…».

Δεν χάνει μάλιστα την ευκαιρία να μας δείξει τη διαδικασία παραγωγής των gnocchi, που φτιάχνονται ένα-ένα στο χέρι, καθημερινά (δες το σχετικό βίντεο εδώ), όπως άλλωστε και όλα τα ζυμαρικά του εστιατορίου. Μόνο που τα συγκεκριμένα gnocchi, στο βίντεο, είναι τα κλασσικά. Στο επικείμενο γαστρονομικό event, που θα λάβει χώρα στο εστιατόριο, αντί για πατάτα θα χρησιμοποιηθεί κολοκάσι. Και αυτό δεν θα είναι το μόνο «Made in Cyprus» προϊόν που θα δουλευτεί με ιταλικές τεχνικές και θα μπει στο ομώνυμο tasting menu των δύο γιορτινών βραδιών στο Locatelli.

Περισσότερα για το «Made in Cyprus» tasting menu, πληροφορίες για ορισμένα από τα πιάτα που θα ετοιμαστούν, αλλά και για το pairing που θα γίνει σε συνεργασία με το The Anama Concept και τον Λευτέρη Μοχιανάκη, ΕΔΩ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wiz Guide (@wiz_guide)