ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

EVOO pairing lunch event στο Πατρικό

WIZ TEAM

«Το λάδιν το ὠφέλιμον», μέρος 2ο.

Η ομάδα του εστιατορίου Το Πατρικό, της οποίας ηγείται ο σεφ Κυριάκος Φώκου, δημιουργεί και φέτος πιάτα εμπνευσμένα από και φτιαγμένα με ορισμένα από τα καλύτερα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα που παράγονται στην Κύπρο.

Το EVOO pairing lunch event γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον somellier ελαιολάδου και συνεργάτη των Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμος», Δρ. Τάσο Κυριακίδη (καθηγητής και ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Yale), ο οποίος μέσα από διάφορες δράσεις έχει στόχο να βοηθήσει να αναδειχθούν τα ποιοτικά κυπριακά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, και συνεπώς οι παραγωγοί οι οποίοι μέσω της δουλειάς τους ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας στο νησί.

Σε συνέχεια του περσινού αντίστοιχου γεύματος, λοιπόν, που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 πραγματοποιείται εκ νέου στο εστιατόριο «Το Πατρικό» ένα γεύμα με πιάτα εμπνευσμένα από και φτιαγμένα με κυπριακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Σε αντίθεση με το περσινό set menu, φέτος το γεύμα θα έχει to share λογική, αφού θα ενταχθεί κάτω από την ομπρέλα ενός νέου πρότζεκτ που ξεκινά αυτό το διάστημα από το εστιατόριο και το οποίο αφορά σε μια διαφορετική προσέγγιση στην κυπριακή κουζίνα.

Θα ονομάζεται «Κουζίνα ARKA, η Κυπριακή» και αποτελεί στην ουσία σε ένα γαστρονομικό side project από την ομάδα του εστιατορίου Το Πατρικόν, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο φωτιά-παράδοση-εποχικότητα, και είναι βασισμένο στις απλές τεχνικές και στην πιο raw προσέγγιση. Σε αντίθεση δηλαδή με το fine dining που προσφέρει σήμερα, η Κουζίνα ARKA θα προσφέρει μια fire dining εμπειρία. Το πιο πιθανό μάλιστα είναι ότι θα έχει cocktail pairing, με cocktails εμπνευσμένα από το ελαιόλαδο και τις ελιές.

Το γεύμα θα ξεκινήσει με ένα olive oil bar, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής και γευσιγνωσίας όλων των ελαιόλαδων που θα χρησιμοποιηθούν. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως το ανάλογο στη γεύση ελαιόλαδο θα χρησιμοποιηθεί στο εκάστοτε πιάτο, έτσι ώστε να γίνεται ο σωστός συνδυασμός.

Σε σχέση με τους παραγωγούς των οποίων τα ελαιόλαδα θα αναδειχθούν, αυτοί είναι οι Aparthenasa, Atsas, Colive, Kompos Xenios, Olio Zo και Το περβόλι του Θεόδωρου, ενώ στην πορεία ενδεχομένως να προκύψουν κι άλλοι συμμετέχοντες.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Δρ. Κυριακίδης θα παρουσιάσει τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου στην υγεία του ανθρώπου αλλά και γενικότερα στον πλανήτη.

Η κράτηση για το event είναι απαραίτητη, αφού ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

*Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω φωτογραφίες είναι από το περσινό event, και καμία σχέση δεν θα έχουν με τα πιάτα που θα παρουσιαστούν φέτος. Οι φωτογραφίες των πιάτων είναι του Δρ. Κυριακίδη, ενώ οι φωτογραφίες με τα ελαιόλαδα είναι του Μαρίνου Μαρίνου.

Info
Κυριακή 10 Μαρτίου 2024
Το Πατρικό, 12,30
Αρχ. Μακαρίου Γ΄4, Τερσεφάνου, επ. Λάρνακας
Κρατήσεις 24424831