ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξι trendy νέα μαγαζιά στη Λευκωσία

WIZ TEAM

Και άλλα δύο που έρχονται...

Τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στα περίχωρα, είναι πολλά τα νέα μαγαζιά που μας δίνουν αφορμές για έξοδο. Δείτε παρακάτω μερικές από τις νέες αφίξεις που αξίζει να ανακαλύψετε αυτή την περίοδο, αλλά και τι νέο ετοιμάζεται να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερα τον γαστρονομικό χάρτη της Λευκωσίας.

Burger Guy

Ένα success story που ξεκίνησε το 2019 από το Παλιομέτοχο και ένα παλιό καφενείο και στη συνέχεια πήγε επίσης στο κέντρο της Λευκωσίας (Μέγαρο Χατζησάββα) και στο Abu Dhabi (μέσω ενός food truck). Το τελευταίο Burger Guy λειτούργησε στη Λακατάμια, προσφέροντας όλα τα αγαπημένα προϊόντα, τόσο επί τόπου αλλά και με delivery σε Δευτερά, Ανθούπολη, Λακατάμια, Αρχάγγελο, Τσέρι και Λατσιά!

Τηλ. 96738899
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 16, Λακατάμια

BREAD

Στο Bread θα βρεις χειροποίητα ψωμιά με προζύμι, τρία διαφορετικά σάντουιτς -εκ των οποίων το ένα είναι vegan-, τις ρακέτες που είναι ένα υβρίδιο μεταξύ πεϊνιρλί και πίτσας, τα ταχινορολάκια υβρίδιο μεταξύ cinnamon roll και ταχινόπιτας, αλλά και τα μαντάμ σουφλέ, που είναι ένα σνακ μεταξύ κροκ μαντάμ και σουφλέ (το ψωμί είναι μια υβρίδια ζύμη μεταξύ ιαπωνικού milk bread και αμερικάνικου potato roll). Σε ότι αφορά στον καφέ, το Bread προσφέρει όλα τα είδη εσπρέσο, ακόμα και frapuccino και mocca, σπιτικό ice tea και φρέσκους χυμούς πορτοκάλι και μιξ.

Τηλ. 99009051
Πουλίου Καποτά 1, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία
Δ-Σ 08.00-16.00
 

Amano Kitchen Bar

Urban drinkery, με ωραία cocktails και γευστικά πιάτα to share, το οποίο αποτελεί μια δυνατή after work πρόταση. Το μενού φέρει την υπογραφή του chef  Χρήστου Νοέλ Bassil, ο οποίος δημιούργησε ιδιαίτερα bites όπως guioza, bao puns, dips και δροσερές σαλάτες, που συνδυάζονται τέλεια με τα ιδιαίτερα cocktails και τα κρασιά. Τα σαββατοκύριακα προσφέρεται brunch.

Τηλ. 99938500
Ευαγόρου 17, Λευκωσία
Δ-ΠΑΡ απόγευμα, Σ-Κ από το πρωί

Theory

Σε ένα καλαίσθητο και μοντέρνο περιβάλλον -το interior επιμελήθηκε το Marios Itsis Interior Design Studio- προσφέρει cocktails, κρασί, όλων των ειδών τα spirits, όπως επίσης και platters με premium είδη delicatessen. Ανάμεσα στα πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ της λίστας είναι το Le Blanc με λευκό ρούμι και λευκή σοκολάτα, το Buena Onda με τεκίλα και chili, αλλά και το Prophecy με λευκό ρούμι και γλυκό λευκό πιπέρι. Τη μουσική επιμέλεια του Theory έχουν αναλάβει οι δύο DJs του μαγαζιού, DJ Egglezos και DJ Ντίνος Κωνσταντίνου.

Τηλ. 94089000
Ζήνας Κάνθερ 22, Λευκωσία
ΤΡ-Κ 17.00-02.00

Blurry Lights

Με ένα διαστημόπλοιο ως logo, το Blurry Lights φέρνει μάλλον στην Πρωτεύουσα vibes από το διάστημα, προσφέροντας εξωπραγματικά κοκτέιλ, ενδιαφέρουσες street food γεύσεις, παιχνίδι με arcade games και φυσικά υπέροχες μουσικές. Μάλιστα, όλα τα υπέροχα που βγαίνουν από την κουζίνα, εκτός από το μπαρ, προσφέρονται επίσης μέσω Foody, Bolt Food και Wolt.

Μυκηνών 5Α, Λευκωσία
ΤΡ-Κ 12.00-00.00

Misfit Union

Ένα κυπρο-καναδικό απάχικο στέκι για υγιεινό φαγητό και παιχνίδι. Μεταξύ άλλων μπορείτε να απολαύσετε brunch, burgers, σαλάτες, healthy bowls, αλλά και πράγματα που δεν προσφέρονται στο delivery menu, όπως momos (dumplings), pancakes, αλλά και french toast. Στο μενού θα βρείτε ακόμα καφέ, αλλά και ροφήματα όπως smoothies, ice tea, λεμονάδα κλπ, ενώ επί τόπου μπορείτε να παίξετε πινγκ-πονγκ και arcade games.

Τηλ. 77111122
Μιχαήλ Γιωργάλλα 4, Έγκωμη
Δ-Σ 8.30-22.00, Κ 17.00-22.00

Coming soon

Σε σχέση με τα νέα εστιατόρια/μπαρ που έρχονται στη Λευκωσία, λίγο πριν το καλοκαίρι έρχεται ένα εστιατόριο αποκλειστικά για dinner, με μενού που δημιούργησε ο γνωστός σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς. Όπως μάθαμε από τον ίδιο, το μενού του Sentio θα έχει μεσογειακό και μεσανατολίτικο προσανατολισμό, με επιρροές και από την ασιατική κουζίνα, ενώ η λογική του εστιατορίου θα είναι to share και το φαγητό θα συμπληρώνει μια αρκετά μεγάλη κάβα κρασιών και ένα δυνατό cocktail menu. Διάβασε περισσότερα εδώ. 

Επιπλέον, πολύ σύντομα θα λειτουργήσει ένα καινούργιο μπαρ στην πόλη, σε πολύ κεντρικό σημείο, με έμφαση στο ποτό και συγκεκριμένα στα κοκτέιλ αλλά και στο ουίσκι. Για αυτό θα σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα.