ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί όλοι μιλάνε για το Bacchanalia, το νέο εστιατόριο του Λονδίνου;

WIZ TEAM

Σε έναν χώρο που προηγουμένως ήταν γκαράζ της Porsche, πλέον δεσπόζουν τα εκκεντρικά γλυπτά του Damien Hirst, αυθεντικές αρχαιότητες, αλλά και τα πιάτα του σημαντικού Έλληνα σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου, τον οποίο εμείς γνωρίζουμε από το μενού του Scale (Map Hotel) στη Λευκωσία.

Ένα εστιατόριο που βρίσκεται στο Mayfair του Λονδίνου και το οποίο, όπως διαβάζουμε σε ένα ωραίο αφιέρωμα στο andro.gr κατάφερε να συζητηθεί πριν καν λειτουργήσει, για πολλούς και διάφορους λόγους. Αρχικά να πούμε πως ανήκει στον διάσημο όμιλο Caprice που φημίζεται για τα πολυτελή concept που στήνει. Το εσωτερικό κοσμείται με αγάλματα και παραστάσεις κυρίως ρωμαϊκής και λιγότερο αρχαιοελληνικής αισθητικής, τα οποία κρέμονται, επί της ουσίας, πάνω από το κεφάλι των θαμώνων, κάνοντας το όλο σκηνικό αρκετά εντυπωσιακό και κάπως μυσταγωγικό (και ελαφρώς πομπώδες για τα κομψά γούστα).

Μετά είναι τα έργα τέχνης του σούπερ σταρ Damien Hirst που κοσμούν τη σάλα και στολίζουν αρκούντως τον όλο χώρο. Αλλά και αυθεντικές ρωμαϊκές αρχαιότητες 2.000 ετών, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, που αποκτήθηκαν από τους Sotheby’s και τους Christie’s.

Σε σχέση τώρα με το φαγητό, το μενού σχεδίασε ο Αθηναγόρας Κωστάκος, όνομα με περγαμηνές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό -Scorpios, Bill & Coo και Noema στη Μύκονο, Meraki στο Λονδίνο, Loco στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στη Λευκωσία, αφού υπογράφει το μενού του Scale στο MAP.

Ο Έλληνας σεφ είναι εξαιρετικά καλός στο να «πειράζει’ συνταγές και να προσφέρει απολαυστική δημιουργική μεσογειακή κουζίνα. Πάντως, εκτός από μοσχαρίσιο tartare με nduja, το ψητό χταπόδι με οσπριάδα και σάλτσα άγριας ρίγανης και το σιγομαγειρεμένο μοσχάρι με πολέντα αρωματισμένη με σαφράν και σάλτσα σύκου, το μενού έχει ακόμα κεφτέδες και χωριάτικη σαλάτα με βαρελίσια φέτα.

Όσοι βρέθηκαν πάντως στο pre opening party του Bacchanalia, την προηγούμενη βδομάδα, μεταξύ άλων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σαμπάνια Ruinart δίπλα στη Naomi Campbell ακούγοντας τη Florence (!) να τραγουδάει live!

Το όλο εγχείρημα στηρίζεται στο Βάκχο (ή αλλιώς Διόνυσο) και τις γιορτές αφιερωμένες στο θεό του κρασιού και του γλεντιού. Αρκεί να μάθετε πως το όνομα Bacchanalia μεταφράζεται στα ελληνικά ως Διονύσια ή Βακχείες. Συνεπώς το Bacchanalia υπόσχεται μια ανάλογη, μοναδική εμπειρία γεμάτη από εντυπωσιακές εικόνες, καλό φαγητό και κρασί, σε όσους βέβαια διαθέτουν το ανάλογο budget.

Γιορτή του κρασιού χωρίς κρασί γίνεται; Δε γίνεται! Και εδώ είναι που το πράγμα αποκτά πραγματικό ενδιαφέρον. Head of Wine του Ομίλου Caprice ανέλαβε πριν λίγο καιρό ο πολύ χαρισματικός Terry Kandilis (Best Sommelier in Greece 2013 και Best Sommelier in the UK 2016). O Terry έχει περπατήσει χιλιόμετρα στις σάλες του Λονδίνου και είναι σημαντική φυσιογνωμία του κρασιού, παγκοσμίως.

Ο Terry ενορχήστρωσε μια φοβερή ομάδα από ταλαντούχα πρόσωπα του κρασιού, της οποίας ηγείται ο Αναστάσιος Καρακάσης και ακολουθεί ο Φαίδων Δερνίκος (πιθανόν να τον θυμάστε από το Funky Gourmet και το Delta). Η λίστα κρασιών έχει τα πάντα, από vintage Σαμπάνιες και ακριβοθώρητες Βουργουνδίες μέχρι premium Ξινόμαυρα και Νεμέες. Ναι, το ελληνικό στοιχείο πρωταγωνιστεί στο κρασί! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιλογές σε ποτήρι, οι οποίες μάλιστα προσφέρονται και σε 125 και σε 375 ml.

Πηγή: andro.gr