ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H Λάρνακα μου: Ανδρέας Γιωργαλλάς

WIZ TEAM

O αρχισυντάκτης του kathimerini.com.cy και ραδιοφωνικός παραγωγός του Sport Fm 95.0, Ανδρέας Γιωργαλλάς, δηλώνει λάτρης της Λάρνακας και εκμυστηρεύται στο WIZ τα αγαπημένα του στέκια στην πόλη!

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Η Κρητική Γωνιά, ένας ζεστός χώρος στο κέντρο της πόλης, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου στέκια. Ένα μαγαζάκι το όποιο ξεδιπλώθηκε σιγά – σιγά και με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε τόσο στα πιάτα που προσφέρει όσο και στην αισθητική του χώρου. «Εναλλακτικός» μεζές και τσικουδιά δίνει κάτι το διαφορετικό από τις κλασσικές επιλογές που προσφέρει μια κυπριακή ταβέρνα. Ιδανικό για παρέα ειδικά τις Παρασκευές και τα Σαββατόβραδα, όπου υπάρχει ζωντανή μουσική. Συστήνω ανεπιφύλακτα το χταπόδι με μαυροδάφνη και σύκο.



ΓΙΑ ΠΟΤΟ Μπαίνουμε στη χρονοκάψουλα και πάμε στο Art Café 1900. Χώρος ατμοσφαιρικός με ωραία μουσική και μεγάλη ποικιλία από μπύρες. Τα καλοκαιρία μπορείς να αράξεις στο στενό σε ένα σκηνικό που παραπέμπει κάπου εκτός Κύπρου ενώ τον χειμώνα ο εσωτερικός του χώρος σε ρετρό διάθεση σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Τσιμπήματα, ποτό και τζάκι στο 1900 ήταν από τα highlights του χειμώνα που μας αποχαιρετά (ελπίζω).



ΓΙΑ ΚΑΦΕ Πάμε στου Λαζαρή, στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου. Χαλαρή διάθεση σε μια από τις πιο ωραίες τοποθεσίες της Λάρνακας έχοντας θέα τον επιβλητικό ναό. Ότι πρέπει για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου για πρόγευμα, καφέ κυπριακό και γλυκό.



ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Η επιλογή ακούει στο όνομα «Νίκος» στη Δροσιά. Μια επιχείρηση που πέρασε από τον παππού στον εγγονό με την ποιότητα και την γεύση να μένει αναλλοίωτη. Ο χώρος του έστω και αν έχει αναβαθμιστεί δεν έχει να πει πολλά αλλά τι σημασία έχει αν θα απολαύσεις ωραίο και χορταστικό σουβλάκι-μπέικον με ταχίνι όπως συνηθίζουμε στην Λάρνακα.

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Διαλέγουμε μια από τις πιο value for money επιλογές της Λάρνακας. Το Εν Τέχνο Καφενείο προσφέρει πλούσιο και καλοψημένο μεζέ σε λογικές τιμές. Ιδανική επιλογή για τα καλοκαίρια στην άνετη αυλή που διαθέτει. Παρασκευές και Σάββατα μπορείς να απολαύσεις την ζιβανία σου με ζωντανή μουσική ενώ δεν πρέπει να χάσεις τα live που γίνονται μεσοβδόμαδα κυρίως σε ήχους ρεμπέτικου.



ΓΙΑ BURGER Πάμε μια βόλτα στο Syno Flame Grill. Τα εντυπωσιακά burgers που ετοιμάζει ο Γιώργος και η ομάδα του αξίζουν μέχρι και την τελευταία θερμίδα. To «θηρίο» The Syno Beast Burger των 660gr είναι μια must επιλογή την οποία επιβάλλεται να απολαύσεις χωρίς ίχνος τύψης.



ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Παραμένουμε πιστοί στην επιλογή της τιμημένης μας εφηβείας. Το Savino Rock Bar και το Savino Live καταφέρνουν εδώ και χρόνια να είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για να ακούσεις μουσική. Είτε αυτό αφορά τα ακουστικά event στο μπαράκι είτε τις μπάντες που έρχονται στην μουσική σκηνή στο δίπλα στενό το Savino χαρίζει μοναδικές νύχτες από την εποχή μου ήμασταν 15χρονα. Από την μουσική του σκήνη έχουν περάσει βαρβάτα ονόματα της ελληνικής ροκ μουσικής όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και άλλοι πολλοί. Σημαντικό ότι ο «Μούλος» (ο ιδιοκτήτης μην σας ξεγελά το όνομα) άνοιξε την πόρτα του Savino σε αρκετούς νεαρούς μουσικούς από την Λάρνακα δίνοντας τους την ευκαιρία να επικοινωνήσουν την μουσική τους με το κοινό.



ΓΙΑ STREET FOOD Οι επιλογές είναι αρκετές, αλλά θα πάμε για σάντουιτς στου «Ζαχαρία». Η πρώτη μας γνωριμία ήταν χρόνια πίσω όταν μετά από έξαλλο clubbing έψαχνα κάτι να φάω για να κλείσει η βραδιά. Το βαν του σταθμευμένο στον κυκλικό κόμβο του λιμανιού και η παραγγελία μέχρι και σήμερα (που μεταφέρθηκε λίγο πιο κάτω σε μαγαζί) η ίδια, «ρόστο, χαλούμι, μπέικον, ντομάτα, ρόκα, μαγιονέζα, ενισχυμένο».

ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Θα πάω με την κλασσική επιλογή του Φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος Λάρνακας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Χορός, μουσική και θέατρο με την πλειοψηφία των παραστάσεων να είναι αξιόλογες και να διεξάγονται στο Παττίχειο αμφιθέατρο Λάρνακας.

Έστω και αν είναι μια από τις πιο ήσυχες πόλεις, η Σκάλα έχει τις επιλογές που την καθιστούν hot προορισμό -ειδικά το καλοκαίρι.

Ακολούθησε τον Ανδρέα Γιωργαλλά στο Instagram για περισσότερη Λάρνακα και όχι μόνο: @giorgallas

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος

Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller

Η Λεμεσός μου: Ήβη Νικολαΐδου