ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λάρνακά μου: Κυριάκος Φώκου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο αγαπημένος σεφ μοιράζεται με το WiZ τα αγαπημένα του στέκια για έξοδο στην επαρχία Λάρνακας.

Οι προτάσεις του Κυριάκου Φώκου μάς έχουν ενθουσιάσει, αφού μας δίνουν ωραίες αφορμές για εξόδους σε χώρους που δεν είναι και τόσο προβεβλημένοι. «Μου αρέσει να επικροτώ τις μικρές και ταπεινές προσπάθειες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ φυσικά στους ειδικούς και μιλάμε πάντα για specialty coffee από Νick's Coffee Bike και Paul's Coffee Roasters.

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ θα προτιμήσω ένα μικρό και όμορφο κοκτεϊλάδικο της Λάρνακας, το Joel.

ΓΙΑ STREET FOOD Κυπριακό σάντουιτς του Λεύτερη, στην Ερμού, φτιαγμένα με μεράκι από τη μητέρα του. Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ethnic streetfood.

Ο Κυριάκος Φώκου είναι σεφ παραδοσιακής και σύγχρονης κυπριακής κουζίνας και ιδιοκτήτης των εστιατορίων Το Πατρικό (ένα από τα WiZ 50 Best Restaurants) και Μαειρκό και του Jasmine Microroastery.

ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ Μια νέα προσπάθεια από νέα παιδιά, την οποία δοκίμασα πρόσφατα, είναι η Roussos Pizza, κοντά στο στάδιο Αμμόχωστος. Σε καραβάνι, στη μέση του δρόμου, με ωραίο φύλλο πίτσας και φρέσκα υλικά.

ΓΙΑ BURGER Θα έλεγα το burger του Syno Flame Grill, για ένα πιο γαστρονομικό burger γευστικά, με εμφανείς τις επιρροές στις γεύσεις από Αφρική, με πικάντικες σάλτσες.

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Σουβλάκι, Περούτσιος και Λάρνακα πάνε μαζί, από το 1948. Η καλύτερη ώρα φυσικά να το δοκιμάσεις στις 10 το πρωί, μόλις ανάψουν τα κάρβουνα.

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Ταβέρνα Γράδα φυσικά, στην Ορόκλινη. Ο σεφ κύριος Νίκος, με επιρροές από το εξωτερικό σού φτιάχνει έναν μεζέ αρκετά διαφορετικό, με  πολλά μικρά μικρά καλούδια -από τα ορεκτικά του μέχρι τα κυρίως πιάτα.

Instagram: kiriakosfokou