ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαειρκό: Ένα σύγχρονο μαγειρείο στη Λευκωσία, από Το Πατρικό

WIZ TEAM

Σύντομα στην Αγορά Αγίου Αντωνίου, στο κέντρο της πόλης, θα μπορούμε να απολαύσουμε κυπριακό comfort food, σαν κι αυτό δηλαδή που τρώμε τα μεσημέρια στο σπίτι της μαμάς ή της γιαγιάς.

Σε μια περιοχή που έχει παράδοση στο μαγειρευτό φαγητό, τα αδέρφια Φώκου αποφάσισαν να υλοποιήσουν το επόμενο επαγγελματικό τους project. Συγκεκριμένα, μέσα στην Αγορά Αγίου Αντωνίου, πολύ σύντομα θα λειτουργήσει το Μαειρκό, ένα σύγχρονο μαγειρείο, προσφέροντας σπιτικό φαγητό τα μεσημέρια, αλλά και specialty coffee, σάντουιτς και κυπριακές πίτες (ταχινόπιτα, ελιωτή κλπ) τα πρωινά.

Όπως και στο πολυβραβευμένο Πατρικό, το οποίο ως γνωστό πολύ πρόσφατα κέρδισε επάξια το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στα «Βραβεία Ποιότητας 2021» του περιοδικού «Γαστρονόμος», έτσι και στο νέο μαγειρείο θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε πιάτα κυπριακής κουζίνας, προσαρμοσμένα όμως στο σήμερα χάρη στο δημιουργικό άγγιγμα της ομάδας της οποίας ηγούνται τα αδέρφια Σταύρος, Κυριάκος και Ευανθία Φώκου.

Αν κρίνουμε πάντως από αυτό που απολαμβάνουμε σε κάθε μας επίσκεψη στο Πατρικό, αλλά και από τις φωτογραφίες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στα social media, είμαστε πεπεισμένοι πως και στο νέο εστιατόριο που θα λειτουργήσει μέσα στον Σεπτέμβριο (κοντά στο τελευταίο δεκαήμερο λογικά) οι γεύσεις ναι μεν θα είναι του τόπου μας, αλλά… από άλλον πλανήτη.

Όπως αναφέρει στο WiZ ο Σταύρος, το μενού που θα αλλάζει με την εβδομάδα, προσφέροντας κάθε φορά 5-6 διαφορετικά πιάτα, ενώ θα υπάρχουν και κάποια πιάτα ημέρας. Στόχος είναι να δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο να απολαύσει μαγειρευτό φαγητό στην Αγορά, ενώ, όπως μαθαίνουμε, αρκετά από τα προϊόντα τους θα τα προμηθεύονται μάλιστα από τους εκεί παραγωγούς.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως ο κόσμος θα μπορεί να απολαύσει κλασσικά όσπρια αλλά και διαφοροποιημένα: ρεβίθια σκέτα, αλλά και ρεβίθια με λουκάνικο, λουβί με φρέσκο τόνο, αλλά και γιαχνιστό μπιζέλι. Θα προσφέρονται επίσης πιάτα όπως βραστά χόρτα με λαδολέμονο, ρέσι τραχανά, μακαρόνια του φούρνου, κριθαράκι, αλλά και είδη σχάρας, όπως μπριζόλα ή αφέλια. Μάθε ακόμα πως το ψωμί θα είναι φρεσκοζυμωμένο, πως στο μενού θα υπάρχουν vegetarian και vegan επιλογές, πως θα προσφέρονται επίσης κάποια signature γλυκά από Το Πατρικό, αλλά και ροφήματα όπως παγωμένο τσάι του βουνού!

Η λογική είναι ότι στο Μαειρκό θα βρεις κυπριακό comfort food, σαν κι αυτό που θα σου σερβίρει μια γιαγιά το μεσημέρι.

Από το πρωί θα μπορείς να περάσεις να πάρεις τον specialty καφέ σου, κλασσικό κυπριακό σάντουιτς τριάρα -αλλά με διαφοροποιήσεις-, αλλά και σπιτικά pastries-στριφτάρι, με επιλογές όπως ελιωτή ή ταχινόπιτα με τερατσόμελο.

Το φαγητό από το Μαειρκό θα μπορούμε να το απολαύσουμε επί τόπου στην Αγορά Αγίου Αντωνίου, αλλά και μέσω take away και delivery.