ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο πολυτάλαντος σεφ Robert Mendoza έρχεται στο Volta wine bar

WIZ TEAM

Έχει μεξικάνικες ρίζες, γεννήθηκε και μαθήτευσε στην Καλιφόρνια, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Από την αρχή του 2024 το Volta wine bar στη Λεμεσό, σχεδόν κάθε μήνα, υποδέχεται έναν σεφ από το εξωτερικό. Κρατώντας την υπόσχεση που είχαν δώσει από το ξεκίνημά τους, τόσο για βόλτες των ιδίων σε διάφορα μέρη της Κύπρου όσο και για βόλτες φίλων τους προς το κέντρο της Λεμεσού, τους τελευταίους μήνες προσκάλεσαν διάφορους μάγειρες που μοιράζονται την ίδια αγάπη με αυτούς για το καλό κρασί, το τίμιο φαγητό και την όμορφη διάθεση.

Σειρά για τον μήνα Ιούνιο έχει ο σεφ Robert Mendoza. Γεννημένος και σπουδασμένος στην Καλιφόρνια με μεξικάνικες ρίζες, ο σεφ τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Έχει εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια όπως το The Willows Inn στο νησί Lummi και το Catbird στο Nashville. Στο Παρίσι εργάστηκε στο Verjus, ενώ αργότερα άνοιξε το εστιατόριο San Sebastian. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και μαγειρεύει σε όλο τον κόσμο, συνεργάζεται με το We are Ona, ενώ έχει συνεργαστεί με οίκους όπως Jacquemus, Chloé και Loewe.

Στην Κύπρο φτάνει με ένα μενού 12 πιάτων, που αντικατοπτρίζει τις τόσο διαφορετικές επιρροές του.

Με μεξικάνικες αναφορές και εκμοντερνισμένες γαλλικές τεχνικές, θα φτιάξει φαγητό βαθιά ουσιαστικό και γεμάτο εντάσεις. Φαγητό που μπορεί να μην είναι εντελώς γνώριμο, αφού θα συνδυάζει κουλτούρες μακρινές, αλλά που με κάποιο τρόπο θα είναι και οικείο. Γιατί θα είναι γεμάτο συναίσθημα και αναμνήσεις.

Ο Robert Mendoza θα βρεθεί στο Volta wine bar για 5 μέρες, από τις 4 μέχρι και τις 8 Ιουνίου, Τρίτη με Σάββατο. Το μενού θα είναι à la carte και το δείπνο θα ξεκινάει στις 18:00. Ειδικά για την περίσταση η ομάδα του Volta wine bar έχει ετοιμάσει μια ειδική μικρή λίστα κρασιών, δροσερών και καλοκαιρινών, ώστε να συνοδεύσει το γεύμα.

Το μενού θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Volta wine bar.

Info
Τρίτη 4 με Σάββατο 8 Ιουνίου 2024
Volta wine bar, Λεμεσός
Πληρ. 94089966


Διαβάστε επίσης: Μια δυνατή ιστορία από το παρελθόν με πρωταγωνίστρια τη Χριστίνα του Master Chef