ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια δυνατή ιστορία από το παρελθόν με πρωταγωνίστρια τη Χριστίνα του Master Chef

WIZ TEAM

Η Κύπρια chef που με το ταλέντο, τη δημιουργικότητα και το ήθος της ξεχωρίζει στο παιχνίδι, στο πρόσφατο παρελθόν μάς είχε απασχολήσει ξανά μιας και είχε πρωταγωνιστήσει σε μια δυνατή ιστορία, σε μια όμορφη δράση που είχε συγκινήσει -πριν καν μπει στην ομάδα του Volta Wine Bar.

Αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, το Master Chef είναι στους 8 φιναλίστ (τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που εμείς βλέπουμε από τηλεοράσεως, μιας και στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο προχωρημένο, ενώ ανεπιβεβαίωτες φήμες τη θέλουν ακόμα και στον τελικό). Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η Χριστίνα Χριστοφή έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο, τη δημιουργικότητα, το ήθος αλλά και την αυθεντικότητά της -χαρακτηριστικό γνώρισμά της είναι η κυπριακή διάλεκτος που χρησιμοποιεί χωρίς κανέναν δισταγμό.

Πριν από την είσοδό της στο παιχνίδι, τη Χριστίνα την είχαμε γνωρίσει ως μέλος της ομάδας στο λεμεσιανό wine bar «Volta», το οποίο αρχικά περιόδευε σε διάφορα μέρη στην Κύπρο, ενώ τελικά στάθμευσε στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό. Μαζί με τον μάγειρα Αργύρη Αγαπίου και τους ιδιοκτήτες Φοίβη Τσικκίνη και Φίλιππο Ανδρέου, έκαναν ωραία πράγματα μέσω του Volta, δίνοντας πολύ δυνατές γαστρονομικές εμπειρίες στον κόσμο!


Η ομάδα του Volta Wine Bar

Αν πάμε όμως ακόμα λίγο πιο πίσω θα θυμηθούμε και μια ωραία ιστορία με πρωταγωνίστρια την Κύπρια σεφ. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2021, όταν μια καταστροφική πυρκαγιά έπληξε ορισμένα καταπράσινα χωριά στην επαρχία Λεμεσού, η Χριστίνα Χριστοφή της οποίας και οι δύο γονείς κατάγονται από τον Αρακαπά, αντέδρασε αμέσως στην καταστροφή και οργάνωσε μια όμορφη δράση. Συγκεκριμένα, μέσω του «Δε θα τα βάψουμε μαύρα… Θα τα βάψουμε πολύχρωμα!», μια ομάδα εθελοντών και καλλιτεχνών πήγαν στο χωριό με σκοπό να ετοιμάσουν πολύχρωμα έργα που θα κοσμούσαν τους τοίχους με εικόνες της φύσης, ενώ ζωγράφισαν και πήλινες γλάστρες που τοποθετήθηκαν παντού.


Ένα από τα δεκάδες έργα στον Αρακαπά

Μιλώντας μαζί της τότε, αμέσως μετά από την όμορφη αυτή δράση, μου είχε αναφέρει σχετικά στο πλαίσιο μιας μικρής συνέντευξης: «Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισα αυτή τη μαύρη εικόνα μού γεννήθηκε η επιθυμία να δώσω χρώμα. Βέβαια, η επιθυμία αυτή δε θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά χωρίς τη συμβολή άλλων νέων του χωριού και φυσικά των εθελοντών από όλα τα μέρη της Κύπρου, που απλώς αφουγκραστήκαν τον πόνο μας και θέλησαν να συμβάλουν ώστε να τον απαλύνουν».

Ο Αρακαπάς απέκτησε ξανά χρώμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ χαρακτηριστικό είναι αυτό που είχε γράψει εξ αφορμής ο ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους, επίσης με καταγωγή από το χωριό: «Σήμερα στον Αρακαπά έγινε κάτι πολύ όμορφο. Μια παρέα φίλοι, με την στήριξη φίλων, που κάλεσαν άλλους φίλους, όλοι μαζί έβαψαν, τραγούδησαν, έτρεξαν, έλιωσαν από τη ζέστη, συγκινήθηκαν, χάρηκαν, πίστεψαν, έδωσαν, ένωσαν, αγκάλιασαν και υποσχέθηκαν. Υποσχέθηκαν να σέβονται και να αγαπούν, να μοιράζονται και να προσέχουν».

Μ.Μ.