ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς φεύγει από το Rous -και μας μίλησε για το νέο εστιατόριό του

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Έπειτα από 2,5 χρόνια παρουσίας στην κουζίνα του Rous, ο σπουδαίος νεαρός Κύπριος σεφ ετοιμάζεται να ανοίξει ένα δικό του εστιατόριο στην καρδιά της Λευκωσίας.

Με μια ανάρτηση στα social media, ο Ανδρέας Γιαγκουλλάς γνωστοποίησε σήμερα (Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023) ότι αποχωρεί από τη θέση του executive chef του εστιατορίου Rous (στη φωτογραφία που ανήρτησε ο ίδιος, απεικονίζεται μαζί με την ομάδα του Rous).

Αφού αναφέρθηκε στις διάφορες διακρίσεις που απέσπασε αυτά τα 2,5 χρόνια, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως μέλος της ομάδας του Rous (ανάμεσά τους και η πολύ τιμητική 4η θέση στα «WiZ 50 Best Restaurants 2022»), στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι ετοιμάζει ένα νέο εστιατόριο στην καρδιά της Λευκωσίας, με το όνομα Sentio.

Μιλώντας μαζί του, μάθαμε πως το νέο αυτό γαστρονομικό πρότζεκτ θα προσφέρει αποκλειστικά dinner, ενώ το μενού που (προφανώς) δημιούργησε ο ίδιος θα έχει μεσογειακό και μεσανατολίτικο προσανατολισμό, με επιρροές και από την ασιατική κουζίνα -ο Ανδρέας, εκτός από τον ρόλο του σεφ, θα είναι και συνιδιοκτήτης.

Η λογική του εστιατορίου θα είναι to share, ενώ το φαγητό θα συμπληρώνει μια αρκετά μεγάλη κάβα κρασιών και ένα δυνατό cocktail menu.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι το interior του Sentio, για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουμε την παραμικρή ένδειξη, επιμελείται η βραβευμένη MOB Design Studio, και πως εκτός από τον εσωτερικό χώρο θα υπάρχει δυνατότητα για δείπνο και έξω. Αυτό που μάθαμε από τον ίδιο τον σεφ πάντως είναι πως η διακόσμηση θα κινείται σε σκούρα χρώματα, με αρκετά μοντέρνα touches.

Το επίσημο opening αναμένεται λίγο πριν το καλοκαίρι (περί τα τέλη Μαΐου), σε χώρο στη Στασάνδρου (δίπλα στο μπαρ Λόλα).