ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο KUZUBA το Βραβείο Κυπριακής Δημιουργικής Κουζίνας

WIZ TEAM

Ένα trendy εστιατόριο που κατάφερε να ξεχωρίσει σε χρόνο ρεκόρ, αναδεικνύοντας την πρώτη ύλη και δη τα εγχώρια προϊόντα! 

Γράφει ο Γιάννης Αδειλίνης

Η άριστη πρώτη ύλη και η σωστή διαχείρισή της είναι βασικοί παράγοντες της καλής μαγειρικής. Την εποχή της περιβαλλοντικής κρίσης, η επιλογή ποιοτικών τοπικών και εποχικών προϊόντων στα εστιατόρια πρέπει να είναι ο κανόνας. Το Kuzuba ακολουθεί τέτοιες αρχές, δεν ψάχνει την ευκολία και προσελκύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι συνέταιροι Γιώργος Μούντης, Χάρης Χρίστης, Χλόη Τοφαρίδου και Daniel Coll μπήκαν στην εστίαση με πυξίδα την ποιότητα. Φανατικοί της φρέσκιας και ποιοτικής ύλης, δημιούργησαν προσωπικές σχέσεις με μικρούς παραγωγούς και τους στηρίζουν.

Το εστιατόριο Kuzuba στη Λευκωσία απέσπασε το Βραβείο Κυπριακής Δημιουργικής Κουζίνας στα 9α Βραβεία Ποιότητας 2023 του Γαστρονόμου Κύπρου.

«Τα κυπριακά προϊόντα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην κυπριακή γαστρονομία» λέει ο Γιώργος Μούντης, ο οποίος μεγάλωσε στην επαρχία Πάφου και τα γνωρίζει από πρώτο χέρι. O executive σεφ Meir Adoni έφτιαξε πιάτα με κυπριακές και μεσογειακές γεύσεις και στην κουζίνα η ομάδα μαγειρεύει νόστιμα και ουσιαστικά, με κυπριακά υλικά, απλούς συνδυασμούς και αίσθηση του μέτρου. Λάμπουν οι πρώτες ύλες, κρέας, ψάρια, κηπευτικά, παρθένο ελαιόλαδο, στραγγιστό γιαούρτι.

Πρωτότυπη η καπνιστή μελιντζάνα με ταχίνι, pistachio και χαλίτζι, εξαιρετικό τηγάνι στους ανθούς με αναρή, καρυκεύματα Μέσης Ανατολής στο πουρέκι με βοδινό, κυπριακές γαρίδες στην εποχή τους, δείχνουν πως κινείται το μενού. Το εστιατόριο έχει χαρακτήρα, ωραία ατμόσφαιρα και χαλαρό vibe. Το προσωπικό καταρτισμένο και εξυπηρετικό, η κάβα μελετημένη με ετικέτες και από κυπριακές ποικιλίες.

Ο κορμός της αμπέλου, η «κουζούπα» στην κυπριακή διάλεκτο, είναι από τα εστιατόρια που θα θέλαμε να κοσμούν διαχρονικά τη Λευκωσία, υπερασπίζεται με ξεκάθαρο τρόπο την αξία της πρώτης ύλης και την ανάδειξή της.

Info
Κυριάκου Μάτση 54, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία,
Τ/ 99865444, www.kuzuba.com.cy


Αμέσως μετά την τελετή βράνευσης, ζητήσαμε από τον Γιώργο Μούντη, εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου Kuzuba, το οποίο όπως προαναφέραμε τιμήθηκε με το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» στα 9α Βραβεία Ποιότητας 2023 του Γαστρονόμου Κύπρου, να μας πει δυο λόγια για την ανάγκη ανάδειξης των κυπριακών προϊόντων από τα εστιατόρια του νησιού.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wiz Guide (@wiz_guide)