ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο μακροβιότερο καφενείο της Κύπρου

WIZ TEAM

Και σίγουρα το πιο πολυφωτογραφημένο.

Στην κοινότητα Βουνί, της επαρχίας Λεμεσού, λειτουργεί εδώ και 115 χρόνια ένα καφενείο. Προφανώς έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για το γραφικό καφενεδάκι στην πλατεία του χωριού, στον Μεσόχωρο, το οποίο εδώ και μερικά χρόνια έχει καταστεί το απόλυτο hot spot στην κυπριακή ύπαιθρο.

Σε ένα σχετικά πρόσφατο ρεπορτάζ μας στο χωριό, είχαμε γνωρίσει τον Μιχάλη, τον άνθρωπο ο οποίος από το 2018 διαχειρίζεται άψογα το καφενείο «Η Πλατεία» (όπως το βάφτισε ο ίδιος), προσφέροντας σε ντόπιους αλλά και ξένους γλυκά όπως μπακλαβά και γαλακτομπούρεκο, ενίοτε και μαχαλεπί, αλλά και καφέδες (κυπριακό και φραπέ), φρέσκια λεμονάδα, μπύρες και ό,τι άλλο συνηθίζεται να βγαίνει από ένα καφενείο στο χωριό.

Όπως αναφέρει σε ένα βίντεο που δημοσίευσε τις τελευταίες ώρες το Visit Cyprus, «το καφενείο στο Βουνί λειτουργεί από το 1908 και είναι ίσως το μακροβιότερο στην Κύπρο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή, σε συνεχόμενη λειτουργία, χωρίς διακοπή».

Από το βίντεο μαθαίνουμε επίσης ότι, ενώ παλιά στα καφενεία σύχναζαν μόνον άντρες, σήμερα η πλειοψηφία (τουλάχιστον στο καφενείο Η Πλατεία) είναι γυναίκες.

Αν ψάχνεις μια καλή αφορμή για να πας ως το Βουνί και το καφενείο στον Μεσόχωρο, μάθε πως τη Δευτέρα 1η Μαΐου στο χωριό πραγματοποιείται ένας ωραίος Διαγωνισμός Μαγιάτικου Στεφανιού (διάβασε σχετικά ΕΔΩ). 


Διάβασε επίσης: Όλοι μιλάνε για τα κοσμοπολίτικα vibes στο Βουνί

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Cyprus (@visitcypruscom)