ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα 7 υπέροχα μαγαζιά που «ανακαλύψαμε» αυτή τη βδομάδα

WIZ TEAM

Τρία εστιατόρια που προσφέρονται για οικογένειες με παιδιά, μια πολύ μοντέρνα ψαροταβέρνα που σερβίρει αλμυρίκια, κυδώνια, πεταλίδες και άλλα υπέροχα της θάλασσας, ένας παράδεισος κοντά στον Ακάμα, ένα ψωμάδικο που μετακόμισε και μεγάλωσε και ένα μπεργκεράδικο που τα σπάει!

Το WiZ ανακαλύπτει καθημερινά ωραία στέκια για έξοδο και τα μοιράζεται μαζί σας!

Inspire Wine & Oyster Bar

Στη μοντέρνα ψαροταβέρνα του ο Φρίξος σερβίρει αλμυρίκια (αγρέλια της θάλασσας όπως τα λέμε στην Κύπρο), κυδώνια, πεταλίδες και άλλα θαλασσινά που μαζεύει ο ίδιος. Θαλασσινά to share δηλαδή, με επιλογές όπως χταπόδι, καλαμάρι, αθερίνα, πεταλίδες, μινέρι carpaccio, ταρτάρ τόνου, σολομός (ταρτάρ και carpaccio), linguini θαλασσινών κ.ά. Στο section «catch of the day» θα βρείτε επίσης κυδώνια, κυπριακά στρείδια, αλλά και τρεις επιλογές σε μικρά ψάρια που μπαίνουν στο τηγάνι: κουρκούνες, σκάρους και μπαρμπούνια. Στο μενού με τα κρασιά θα βρείτε τριάντα διαφορετικές ετικέτες, εκ των οποίων αρκετές κυπριακές.

99831847
Αναστάση Μανώλη 57, Ξυλοφάγου
ΤΡ-Σ 17.00-00.00, Κ 12.30-00.00
 

Σελλάδι

Σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, η ταβέρνα Σελλάδι προσφέρει έναν πολύ σπέσιαλ μεζέ, μόνο με φρέσκα κρέατα, φρεσκότατα λαχανικά της περιοχής, και πολύ ιδιαίτερες επιλογές, όπως βραστό χαλούμι της περιοχής, ανθούς με χυλό, τηγανισμένους με μέλι και σουσάμι, συκωτάκι τηγανιτό με κρεμμύδια, αλλά και διάφορα γλυκά όπως μπακλαβά, μπουρέκια, πισιήες και χαλβά. Τις Κυριακές το μενού εμπλουτίζεται με σούβλα, κλέφτικο και ταβά. Άξια αναφοράς είναι και η λίστα κρασιών της ταβέρνας, αφού ποντάρει στον κυπριακό αμπελώνα, αλλά και ο ωραίος παιχνιδότοπος.

70009093
Γρηγόρη Αυξεντίου 3, Επταγώνια, επ. Λεμεσού
ΤΕΤ-Σ 18.00-00.00, Κ 12.30-17.00

Alias Park

Εγκαινιάστηκε πρόσφατα εντός του πάρκου Μιχαλάκη Σοφοκλέους (πρώην Dexel), στον Άγιο Μάμα, στη Λακατάμια. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται τα απογεύματα είναι εξαιρετική, με παιδιά που κάνουν roller skates, άλλα να παίζουν καλαθόσφαιρα, ή να χοροπηδάνε στα φουσκωτά, την ίδια ώρα που τα σκυλιά απολαμβάνουν επίσης το πάρκο. Ένα πανέμορφο πάρκο στο οποίο μπορείς να πας για καφές, ροφήματα, μπύρα, κρέπα, παγωτό, αλλά και φαγητό, μέσα από ένα αρκετά μεγάλο μενού που περιλαμβάνει επιλογές όπως burger, μπριζόλα, σάντουιτς, wraps, spare ribs, σουβάλι, πίτσα, επιλογές για vegan και άλλα πολλά. Στο πάρκο μπορείτε να πάτε για έναν καφέ, για το ματς της αγαπημένης σας ομάδας, για να παίξουν τα παιδιά στα τρία φουσκωτά και στα παιχνίδια του παιδότοπου, για να κάνουν roller skates στο πλακόστρωτο ή να παίξουν μπάσκετ, για να βγάλετε βόλτα τον σκύλο σας, αλλά και για να απολαύσετε φαγητό ή κυπριακό brunch, το οποίο θα σερβίρεται από αυτό το σαββατοκύριακο (10&11 Σεπτεμβρίου). Μάλιστα, στον χώρο διοργανώνονται και παιδικά γενέθλια και άλλα parties.

Τηλ. 96155155
Πεδιαίου, Άγιος Μάμας, Λακατάμια


Aphrodite
Family Eco Camping

Ένας οικολογικός κατασκηνωτικός χώρος που βρίσκεται λίγο μετά τα Λουτρά της Αφροδίτης, εφαπτόμενος του Εθνικού Δασικού Πάρκου και εντός της περιοχής του δικτύου Natura 2000 της Χερσονήσου του Ακάμα, προσφέροντας διαμονή σε ξύλινα μικρά σπιτάκια και σε ψάθινες σκηνές. Στον εκεί χώρο, μεταξύ άλλων υπάρχει και μια καφετέρια-μπαρ, όπου από νωρίς το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε μπύρες, κοκτέιλ, κρασί και διάφορα άλλα ποτά και ροφήματα, με τη συνοδεία χαλαρής μουσικής, ενώ σε άλλο σημείο βρίσκεται και ένα εστιατόριο - snack bar που προσφέρει ένα μενού με διεθνή προσανατολισμό και με επιλογές όπως burgers, μπριζόλα, πρόγευμα κ.ά. Το εστιατόριο προσφέρεται για πρωινό, lunch και dinner.

Τηλ. 99932363
Λουτρά της Αφροδίτης, Πάφος
Δ-Κ 08.00-22.00
 

Fish House

Μετά την ολική ανακαίνιση του χώρου (πρώην εστιατόριο Μάρκος), το εστιατόριο πλέον προσφέρει καλό ψάρι, υπέροχη θέα στο λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες, επιλογές σε κρέας και vegan πιάτα, αλλά και τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχοληθούν στον πλούσιο παιχνιδότοπο.

23721877
Λεωφ. Μακαρίου Γ’ 44, Αγία Νάπα
Δ-Κ 12.00-23.00
 

Honest Bread

Από την οδό Αριστοφάνους στον Στρόβολο πήγε στη Λεωφόρο Αθαλάσσας, σε ένα μεγαλύτερο και πιο ντιζαϊνάτο μαγαζί. Το Honest Bread το είχαμε αγαπήσει από την πρώτη κιόλας επίσκεψη, την πρώτη κιόλας μπουκιά. Είχαμε λατρέψει τόσο τις αρτοδημιουργίες του σεφ Γιώργου Βενιζέλου και της ομάδας του, όσο και τη φιλοσοφία του, γνωρίζοντας πως είναι υπέρμαχος του δικαιώματος να μπορούμε να απολαμβάνουμε «τίμιο» και ποιοτικό ψωμί σε καλή τιμή. Ανάμεσα σε αυτά που απολαμβάναμε κατά καιρούς ήταν το ψωμί βρόμης, το πολύσπορο και το κυπριακό, όλα με προζύμι, τα λαχταριστά αφράτα χειροποίητα κρουασάν, οι φρεσκότατες πεντανόστιμες ταχινόπιτες, οι φρεσκοψημένες ελιόπιτες, τα cinnamon buns, τα σάντουιτς και φυσικά τα θεϊκά cruffins με διάφορες επικαλύψεις. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, όπως επίσης και καφέ, θα τα βρείτε και στον νέο χώρο που έχει ανοίξει τις πόρτες του στις 6 Σεπτεμβρίου.

Τηλ. 22496697
Λεωφόρος Αθαλάσσας 146Β, Στρόβολος
ΤΡ-Π 07.00-18.30, Σ 08.00-14.00 
 

Bulls & Buns

Ένα σχετικά μικρό μαγαζί, με αρκετά πλούσιο μενού όμως, αφού προσφέρει δέκα διαφορετικές επιλογές σε burgers. Πιο δημοφιλές από αυτά είναι το Ragnarok, με Black Angus, κατσικίσιο τυρί, τυρί τσένταρ, καπνιστό μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι, μαγιονέζα, μαρούλι και ντομάτα. Στο μενού θα βρείτε επίσης nachos, onion rings, mozzarella sticks και τρεις διαφορετικές παραλλαγές σε πατάτες, ενώ εκτός από μπύρες προσφέρονται cocktails, κρασιά και σαμπάνια.

26955333
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, Πάφος
Δ-Κ 15.30-23.30 (ΤΕΤ κλειστό)