ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα μυστικά των σεφ για ένα τέλειο γιουβέτσι

WIZ TEAM

Μπορεί κάποια από τα μέτρα να χαλαρώνουν σιγά σιγά, ωστόσο ύπαρχει ακόμη αρκετός δρόμος μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονική ροή της καθημερινότητάς μας.
 
Οι μέρες αυτές μάς βρίσκουν να περνάμε τον περισσότερό μας χρόνο στο σπίτι προσπαθώντας να τον κάνουμε όσο πιο εποικοδομητικό γίνεται. Άλλες στιγμές είμαστε στην κουζίνα κι άλλες καταπιανόμαστε με διάφορα μαστορέματα.

Μιλώντας για κουζίνα, αρκετοί από εμάς προσπαθούμε να πειραματιστούμε με νέες ιδέες και συνταγές. Εμείς στο WiZ, για να εμπλουτίσουμε τις μαγειρικές σας αναζητήσεις, επιστρατεύσαμε τέσσερεις αγαπημένους σεφ, οι οποίοι μας παρουσιάζουν μερικά μυστικά/tips για καθημερινές απλές συνταγές που μπορούμε να τις πάρουμε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας τη γεύση που μας έχει λείψει.

Γι’ αυτή την εβδομάδα, τα μυστικά τους αφορούν το αγαπημένο σε όλους γιουβέτσι.

Γιουβέτσι είναι το πήλινο σκεύος που έδωσε το όνομά του σε ένα απ’ τα νοστιμότερα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Ένα φαγητό που αποτελεί τον ορισμό του comfort food α λα Ελληνικά, με αρχικές εκτελέσεις ιστορικά το αρνάκι και κατσικάκι με κριθαράκι και, στη συνέχεια, το μοσχαράκι κοκκινιστό.

Ο γνωστός chef και restaurant consultant, Βαγγέλης Μωραΐτης, λέει πως το γιουβέτσι χρειάζεται πολύ καλό σοτάρισμα στο κριθαράκι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Έτσι δεν θα μας λασπώσει ποτέ.

Ο chef Χαράλαμπος Κοτσώνης στις συνταγές του για το γιουβέτσι χρησιμοποιεί βοδινό, μέλι για γλυκύτητα και παραδοσιακό τραχανά για την οξύτητα. Συνδυάζει αυτά τα συστατικά με το κριθαράκι που είναι και το κύριο υλικό για πετυχημένο γιουβέτσι.

Ο chef Βασίλης Κουτουρούσιης από το εστιατόριο Πειραγμένα διαλέγει σκληρό και αλμυρό τυρί για το τελείωμα.  

O chef και ιδιοκτήτης του Street food Hooligans, Τίμος Ζαχαράτος, λέει ότι το γιουβέτσι, όταν βγει από τον φούρνο, πρέπει πάντα να το αφήνουμε να ξεκουραστεί για δυο λόγους: Πρώτον, ο χρόνος που μεσολαβεί βοηθάει με ήπιο τρόπο να απορροφήσει τα υγρά που έχουν μείνει και, δεύτερον, επιτρέπει στη θερμοκρασία να κατέβει σε επίπεδα όπου οι γεύσεις είναι πιο έντονες.