ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θεοδόση, τι εννοούμε όταν λέμε vegan σιεφταλιά;

WIZ TEAM

Η Ταβέρνα του Θεοδόση στη Δευτερά προσφέρει εδώ και μερικές μέρες την επιλογή του vegan παραδοσιακού κυπριακού μεζέ και εμείς, εννοείται, «κολλήσαμε» στη vegan σιεφταλιά.

Το τι ατάκες ακούστηκαν και γράφτηκαν από τους κρεατολάγνους φίλους δεν περιγράφεται, πάντοτε με χιούμορ εννοείται! Οπότε δεν χάσαμε την ευκαιρία να του μιλήσουμε για να μάθουμε από πρώτο χέρι πώς προέκυψε το εν λόγω πιάτο αλλά και από το συστατικά είναι φτιαγμένη η vegan σιεφταλιά.

Η όλο και μεγαλύτερη ζήτηση για vegan και vegetarian επιλογές στην ταβέρνα, ώθησαν την Ταβέρνα του Θεοδόση να εμπλουτίσει το μενού της και με μια σειρά από πιάτα που δεν περιλαμβάνουν κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα (διάβασε σχετικά εδώ). Να αναφέρουμε εδώ πως τα εν λόγω πιάτα τα ετοιμάζει η σύζυγος του Θεοδόση, Νικολέττα, η οποία έχει αναλάβει την κουζίνα του εστιατορίου.

Ανάμεσά τους και η vegan σιεφταλιά η οποία έχει ως βάση τη σόγια και το φυτικό τυρί, ενώ περιλαμβάνει επίσης μαϊντανό, κρεμμύδι και πολλά μπαχαρικά.

«Έχουμε παρατηρήσει ότι σε κάθε παρέα υπάρχει έστω ένα άτομο που είναι vegan ή vegetarian. Και επειδή μας λένε ότι στις πλείστες ταβέρνες βρίσκουν μόνο μανιτάρια και λαχανικά σχάρας, έτσι αποφασίσαμε ότι είναι ανάγκη να εμπλουτίσουμε τη γκάμα των πιάτων μας», αναφέρει στο WiZ ο Θεοδόσης Θεοδοσίου.

Σε σχέση με την ταβέρνα, να αναφέρουμε πως τα τελευταία 20 χρόνια λειτουργεί από τον Θεοδόση και την οικογένειά του, ενώ προηγουμένως λειτουργούσε άλλα 50 και πλέον χρόνια ως καφενείο-μπακάλικο-κρεοπωλείο, βγάζοντας μάλιστα και οφτό κλέφτικο. Μια παράδοση που συνέχισε στην πορεία και ο ίδιος, μιας και η Ταβέρνα του Θεοδόση φημίζεται για το συρτό οφτό κλέφτικο.