ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το 8ο Master Chef έχει νικητή

WIZ TEAM

Σε μια επική αναμέτρηση, στο καλύτερο μέχρι σήμερα ελληνικό Master Chef, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος κατάφερε να επικρατήσει της αντιπάλου του στα σημεία και να στεφθεί νικητής του παιχνιδού.

Η Χριστίνα (Χριστοφή) και ο Λευτέρης (Ζαφειρόπουλος) έπρεπε στον τελικό να αντιγράψουν δύο πιάτα του τεράστιου Βάσκου σεφ Andoni Luis Aduriz, ενός από τους πιο σπουδαίους και επιδραστικούς σεφ της εποχής μας, ενός «ποιητή» και θρύλου της παγκόσμιας γαστρονομίας, ο οποίος αναζητά συνέχεια την καινοτομία, ξεπερνάει τα καθιερωμένα πλαίσια και διευρύνει διαρκώς τα όρια της γαστρονομίας. Ο Aduriz είναι σεφ στο φημισμένο εστιατόριο Mugaritz, που δημιουργήθηκε το 1998, ενώ από το 2006 διαθέτει δύο αστέρια Michelin.

Ο καλεσμένος στον τελικό αποτελεί έναν από τους 100 πιο δημιουργικούς ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, οπότε δεν θα μπορούσε για τη Δοκιμασία Αντιγραφής στον τελικό να φέρει κάτι λιγότερο από δύο πιάτα έργα τέχνης.

Το πρώτο πιάτο ήταν ένα Pil Pil and Pine Burrata (κουκουνάρι, λαρύγγι μπακαλιάρου, ελαιόλαδο και λάδι κουκουναριού), ενώ το δεύτερο ήταν ένα λουλουδάτο μιλφέιγ. Αφού ο σεφ περιέγραψε τους συμβολισμούς πίσω και από τα δύο πιάτα του, οι δύο φιναλίστ είχαν συνολικά 200 λεπτά για να τα αντιγράψουν. Όπως και έγινε!

Και οι δύο τα πήγαν περίφημα, αντιγράφοντας τέλεια τα πιάτα, τόσο στην όψη, όσο και σε γεύση και σε υφή, με τον σεφ Aduriz να δηλώνει σχετικά: «Νομίζω ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις σε τρεις ώρες ένα πιάτο που μας πήρε έξι μήνες να τελειοποιήσουμε». Ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ενίσχυσε αυτή την άποψη, αναφέροντας πως τα παιδιά δούλεψαν ακόμα και με υλικά που ενδεχομένως έπιαναν πρώτη φορά στα χέρια τους.

Λίγη ώρα μετά τη δοκιμή των πιάτων, σε ένα γεμάτο στούντιο οι τρεις κριτές ανακοίνωσαν τα τελικά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας τον Λευτέρη ως μεγάλο νικητή του 8ου Master Chef Gr, και συγκεκριμένα αυτού με το πιο ψηλό επίπεδο ever στην Ελλάδα, ο οποίος μαζί με το έπαθλο κέρδισε επίσης και 100.000 ευρώ.

Βαθμολογίες Τελικού
1η Δοκιμασία - Mystery Box: Χριστίνα 7/10 Vs Λευτέρης 6/10
2η Δοκιμασία - Test Δημιουργικότητας: Χριστίνα 7/10 Vs Λευτέρης 8/10
3η Δοκιμασία - Αντιγραφή Πιάτιου: Χριστίνα 7/10 Vs Λευτέρης 9/10

Ο Λευτέρης μάζεψε συνολικά 23 βαθμούς, έναντι 21 της Χριστίνας.

Διαβάστε επίσης: Μια δυνατή ιστορία από το παρελθόν (εκτός Master Chef) με πρωταγωνίστρια τη Χριστίνα του Master Chef

Υπενθυμίζουμε τέλος τις νίκες και τις διακρίσεις των δύο φιναλίστ μέσα στην πορεία της 8ης σεζόν του Master Chef:
Λευτέρης: 5 έπαθλα των 1.000€
Χριστίνα: 4 έπαθλα των 1.000€ & 1 των 20.000€