ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To λεμεσιανό Rafael's (με τη ναπολιτάνικη πίτσα) γίνεται εστιατόριο

WIZ TEAM

Το ίσως πιο διάσημο food truck της πόλης, που αγαπά τις ναπολιτάνικες πίτσες, πολύ σύντομα θα αντικατασταθεί από ένα εστιατόριο που ετοιμάζεται ακριβώς πίσω από trademark καραβάνι με το χαρακτηριστικό graffiti, στο κέντρο της Λεμεσού.

Η ιστορία του Rafael's ξεκινά κάπως έτσι… Έχοντας ανέκαθεν μεγάλη αγάπη για τη μαγειρική, έπειτα από τέσσερα ταξίδια στη Νάπολη, ο Ραφήλ Γιαγκουδάκης παθιάζεται με τη ναπολιτάνικη πίτσα. Οπότε, αποφασίζει μέσω ενός truck και με τη λογική του street food, να φτιάχνει και να προσφέρει στους Λεμεσιανούς αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα σε διάφορες εκδοχές και γεύσεις.

«Πειραματίστηκα πολύ με την πίτσα και είδα ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως φαίνεται. Εξ ου και αγάπησα αυτό το είδος», αναφέρει ο ίδιος στο WiZ.

Η δική του αγάπη έφερε και την αγάπη του κόσμου. «Επειδή ακριβώς είμαι στο truck και έχω άμεση επαφή με όλους τους πελάτες, έχω αποκτήσει μια ωραία σχέση μαζί τους. Σχέση αλληλοεκτίμησης».

Μάλιστα, η φήμη του έφτασε εκτός συνόρων Κύπρου, αν σκεφτούμε ότι ανάμεσα στο πελατολόγιό του βρίσκονται πια οι διάσημοι DSquared αλλά και πολλοί άλλοι ξένοι που ζουν ή επισκέπτονται την Κύπρο.

Καθόλου τυχαία και η βράβευσή του ως ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου για το 2021, όπως αναδείχθηκε το Rafael's στον σχετικό θεσμό του WIZ.

Η είδηση λοιπόν ότι το Rafael’s θα στεγαστεί επιτέλους σε ένα εστιατόριο μάς χαροποιεί ιδιαίτερα. Εκεί, εκτός από τα είδη που υπάρχουν ήδη στο μενού, θα προσφέρεται επίσης καφές, ορισμένα κοκτέιλ, κάποια ορεκτικά, γλυκά, αλλά και κάποια έξτρα είδη πίτσας. Μάλιστα, σε μεταγενέστερο στάδιο θα μπουν και ορισμένες μακαρονάδες, συν κάποια άλλα είδη τα οποία ο Ραφήλ τα κρατά ως έκπληξη.

Για το opening προγραμματίζεται να γίνει ένα ωραίο πάρτι, με μουσικές, ποτά και πολλή πίτσα, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους ενδέχεται να είναι και οι Dean & Dan, οι οποίοι επισκέπτονται το Rafael’s για την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα του σχεδόν σε κάθε εδώ επίσκεψή τους.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως ο νέος χώρος θα διατηρήσει τη street φιλοσοφία και την urban διακόσμησή του, με κάποια graffiti στο χώρο (όπως εξάλλου είναι και το truck), αλλά και ότι δεν θα υπάρχει υπηρεσία delivery για το φαγητό (παρά μόνο για τον καφέ), αφού ο ίδιος ο Ραφήλ θεωρεί ότι το συγκεκριμένο είδος πίτσας πρέπει να τρώγεται απ’ ευθείας αφού βγει από τον φούρνο.