ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το λουβί στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, σε τρία καλά εστιατόρια στο νησί

WIZ TEAM

Όταν το φρέσκο λουβί ή τα μαυρομάτικα φασόλια κατέχουν περίοπτη θέση στο μενού μοντέρνων εστιατορίων.

Σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, έχουμε παρατηρήσει ότι οι σεφ τιμούν το λουβί, φτιάχνοντας πιάτα μέσα από τα οποία αναδεικνύονται τα αγαπημένα όσπρια.

Αρχικά ήταν το Maison Anemi στη Λεμεσό (βλ. φώτο παρακάτω), όπου ο σεφ Χρήστος Ησαΐας έβαλε στο χειμερινό μενού ένα πιάτο με ρεβίθια, αλλά και ένα δεύτερο με λουβί, το οποίο σερβίρεται με άγριο λαβράκι -μάλιστα, το πιάτο αυτό αποτελεί και αγαπημένη συνταγή της ιδιοκτήτριας Έμιλυς Γιολίτη, όπως η ίδια έγραψε σε σχετική ανάρτησή της.



Ακολούθως, σε πρόσφατη επίσκεψή μας στη Μαγιοπούλα, ενημερωθήκαμε ότι κάποιες μέρες της βδομάδας προσφέρεται ως επιλογή το λουβί, σερβιρισμένο μαζί με φρέσκο τόνο. Αυτό φυσικά ισχύει για το μενού το μεσημεριού και όχι για το dinner.

Πιο πρόσφατη «ανακάλυψη» σε σχέση με τα μαυρομάτικα φασόλια αφορούσε στο ολότελα νέο εστιατόριο Nemea στη Λευκωσία. Ο Ελλαδίτης σεφ Άγγελος Μπακόπουλος έφτιαξε μια εξαιρετική συνταγή με καλαμάρι ψητό, το οποίο συνοδεύεται από μια σαλάτα φτιαγμένη από λουβιά με λεμόνι confit, καπνιστό ταραμά, ψητά λάχανα στα κάρβουνα με καβουρδισμένο σουσάμι και dressing μαντζουράνας (φώτο).



Διάβασε επίσης: Nemea, το νέο εστιατόριο των Τορναρίτη - Φίλιπ