ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρία ξενόφερτα πιάτα που έγιναν… κυπριακά

WIZ TEAM

Τα «Tacos αλά Κυπριακά» του Φιλήμων Γεύσεις, τα «Pittacos El Boukkomador!» από το Boukkoma και τα «Burritos Κολοκάσι» από την ταβέρνα Old Simos.

Μας αρέσουν ξένες κουζίνες, οι ethnic και οι εξωτικές γεύσεις. Μας αρέσει να παίρνουμε γεύση από άλλους λαούς μέσα από την κουζίνα τους. Ενίοτε όμως μας αρέσει και η ευρηματικότητα των ντόπιων που παίρνουν κλασσικές ξενόφερτες συνταγές και τους αλλάζουν τα φώτα, προσαρμόζοντάς τες στα δικά μας μέτρα, προσθέτοντας σε αυτές παραδοσιακά κυπριακά υλικά.

Πιο κάτω τρεις περιπτώσεις πιάτων, από τρία μαγαζιά στο νησί, που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη συνθήκη.


Διάβασε επίσης: Τέσσερα εξωτικά πιάτα σε τέσσερα κυπριακά χωριά

«Tacos αλά Κυπριακά» από Φιλήμων Γεύσεις

Ένα παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο, στο οποίο δόθηκε μια πιο ντόπια γεύση! Ως γνωστό, τα τάκος μπορούν να φτιαχτούν με ποικίλα υλικά όσον αφορά τη γέμισή τους. Ο Μνάσονας, στο Φιλήμων Γεύσεις, επέλεξε να τα κάνει κυπριακά, βάζοντας σε κυπριακή πίτα κιμά λουκάνικου με κυπριακά βότανα ΦΙΛΗΜΩΝ, χαλίτζι θρυμματισμένο, αυγό μάτι, sauce από αβοκάντο-μάνγκο-γιαούρτι και θρυμματισμένα pistachios. Το πιάτο αυτό προσφέρεται κάθε σαββατοκύριακο, στο «φιλήμων-γεύσεις-μπούκωμα».

Τηλ. 99036321
Γρηγόρη Αυξεντίου 1, Πολιτικό, Λευκωσία
Σ-Κ 09:00-15:00

 

«Pittacos El Boukkomador» στο Boukkoma

Τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο του Street Food Festival Cyprus, ο Εύρος και ο Αλέξανδρος είχαν την ιδέα να προσφέρουν στον κόσμο κάτι πολύ ιδιαίτερο. Συγκεκριμένα, πήραν την ψίχα από το οφτό κλέφτικο και την έβαλαν σε πίτα μαζί με κόκκινο κρεμμυδάκι, σος από γιαούρτι και λεμόνο, κόλιανδρο και φρέσκο δυόσμο, προσφέροντας ένα πιάτα εξωτικό και συνάμα άκρως παραδοσιακό. Το συγκεκριμένο πιάτο, το οποίο είχαν φτιάξει και πιο παλιά κατά καιρούς, σερβίρεται κάποιες μέρες στο Boukkoma, στα «Tacos of the day».

Τηλ. 99807999
Κοινοτικό πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
Σ-Κ (και αργίες) 10.30-18.00

 

Burrito Κολοκάσι στο Old Simos

Μέσα στην περίοδο της πανδημίας, τότε που αρκετοί από εμάς είχαμε άπλετο χρόνο να σκεφτούμε, να αναθεωρήσουμε και να δημιουργήσουμε, ο Σίμος σκέφτηκε να πάρει το απόλυτο κυπριακό προϊόν της Σωτήρας, το κολοκάσι, και να το βάλει μέσα στα sushi. Έκανε το ίδιο και με το χαλούμι, και έβγαλε δύο απόλυτα κυπριακές εκδοχές του πιο διάσημου ασιατικού πιάτου, τις οποίες πρόσφερε για περίοδο περίπου τριών μηνών. Πλέον το εν λόγω προϊόν δεν είναι στο μενού, πλην όμως ο Σίμος ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε νέες συνταγές με κολοκάσι, όπως για παράδειγμα πολίτικο kebab με κολοκάσι, ή κολοκάσι σαγανάκι, τις οποίες ενδέχεται να δούμε πολύ σύντομα. Ανάμεσα στις νέες συνταγές είναι και το Burrito Κολοκάσι. Στην ουσία πρόκειται για το διάσημο μεξικάνικο σνακ, αλλά με μια παραλλαγή, μέσω της οποίας αναδεικνύεται και πάλι το υπέροχο ΠΟΠ προϊόν της περιοχής.

Τηλ. 23730189
Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα
ΤΡ-Κ 18.00-22.45