ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζήσε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Βουνί (ΒΙΝΤΕΟ)

WIZ TEAM

Έχουμε καταντήσει πιο γραφικοί κι απ’ τα λιθόστρωτα σοκάκια του χωριού να λέμε πόσο μας αρέσει κάθε φορά να επισκεπτόμαστε το Βουνί, το υπέροχο κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού. Και ειδικά τα τελευταία μερικά χρόνια που η εικόνα του έχει αλλάξει προς το καλύτερο, χάρη στη δουλειά που έγινε στους δρόμους αλλά και σε πολλά από τα πανέμορφα κτήρια με τη χαρακτηριστική λευκή πέτρα της περιοχής.

Στο Βουνί μπορείς να πας για φωτογραφίες στα σοκάκια, με φόντο το Καφενείο η Πλατεία -το χωρίς αμφιβολία πιο πολυφωτογραφημένο καφενείο στην Κύπρο-, να απολαύσεις κυπριακή κουζίνα ή ελληνικό μεζέ από τις πέντε ταβέρνες του χωριού (Ταβερνάκι της Λένιας, Τάκης, Monte Vouni, Βουνιώτικο και Ωραία Ελλάς), να πιείς καφέ ή ζεστό σπιτικό ρόφημα, να σβήσεις τη λιγούρα σου με μια κρέπα, ένα pan cake, ή ένα παραδοσιακό μελωμένο κατιμέρι (Καφενείο η Πλατεία, Μαχαζάκι, Στου Κωστή), αλλά και να καθίσεις για κρασί, gin ή ζιβανία σε ένα από τα μπαρ στο χωριό (Οίνου Στράτα).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wiz Guide (@wiz_guide)


Η περιήγηση στο χωριό μπορεί να γίνει μέσω μιας βόλτας που θα γίνει αυθημερόν, μπορείς όμως αν θες να διανυκτερεύσεις κιόλας, καθώς η λίστα με τα καταλύματα περιλαμβάνει γύρω στις δεκαπέντε επιλογές. Σπίτια παλιά, αρχοντικά ενίοτε, που έχουν αναπαλαιωθεί, προσφέροντας τη δυνατότητα για luxury διαμονή.

Ειδικά αυτή την περίοδο που το Βουνί έχει φορέσει τη γιορτινή διάθεσή του, μας προσφέρει ακόμα περισσότερες αφορμές για ένα roadtrip ως εκεί για όσο θα διαρκέσουν οι γιορτές.

Διάβασε επίσης:
Όλοι μιλάνε για τα κοσμοπολίτικα vibes στο Βουνί
Η Κωνσταντίνα και ο Χαράλαμπος επαναλειτούργησαν το παλιό καφενείο στο χωριό

Πάρε μια γερή γεύση από το παρακάτω βίντεο και οργάνωσε εκδρομή με την παρέα σου!