ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 παιδικές ταινίες μικρού μήκους από την Σχολή Κινηματογράφου της Πράγας

WIZ TEAM

Η διάσημη σχολή κινηματογράφου της Πράγας (FAMU) παρουσιάζει δέκα παραμύθια κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους των φοιτητών και απόφοιτών της, για δωρεάν ψηφιακή παρακολούθηση.

Τα παραμύθια αυτά έχουν ταξιδέψει σε εκατοντάδες κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και έχουν συγκεντρώσει σημαντικά βραβεία. Στόχος του FAMU είναι, μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να φέρει το παιδικό κοινό σε επαφή με τα συγκεκριμένα έργα.

«Bearing», 2018Υπόθεση: Το μικρό αρκουδάκι χάνεται και προσπαθεί να γυρίσει πίσω στη μητέρα του.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Daniela Hýbnerová
Μουσική – Ήχος: Matěj Lindner
*Δείτε την ταινία εδώ

«The Little Cousteau», 2013Υπόθεση: Μια υποβρύχια περιπέτεια, σε μια χιονισμένη πόλη. Μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, φόρος τιμής στον Jacques Cousteau.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Jakub Kouřil
*Δείτε την ταινία εδώ

«The New Species», 2013Υπόθεση: Μια σύντομη ιστορία κινουμένων σχεδίων, για τρία παιδιά και ένα μυστηριώδες κόκαλο.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Kateřina Karhánková
*Δείτε την ταινία εδώ

«Whoops, Mistake!», 2008Υπόθεση: Μια χιουμοριστική ταινία κινουμένων σχεδίων, μια κωμική ματιά πάνω στο δύσκολο θέμα του μπερδέματος των μωρών στα μαιευτήρια.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Aneta Kýrová Žabková
Μουσική: Ivan Doležálek
Μοντάζ: Michal Reich
Ήχος: David Titěra
*Δείτε την ταινία εδώ

«Mythopolis», 2013Υπόθεση: Τα μυθικά πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας ζουν τις ζωές τους στον σύγχρονο κόσμο, προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματά τους.
Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Alexandra Hetmerová
Παίζουν: Martin Máj, Radovan Klučka
*Δείτε την ταινία εδώ

«Fruits of Clouds», 2017Υπόθεση: Ένα ποιητικό φιλμ, το οποίο αφορά τη γενναιότητα που πρέπει να έχει κάποιος, για να πάρει την απόφαση να διασχίσει τα σύνορα και να κατευθυνθεί προς το άγνωστο. Σε ένα ξέφωτο που περιβάλλεται από ένα σκοτεινό δάσος, κατοικούν πλάσματα, των οποίων το μοναδικό φαγητό είναι σπόροι που μετατρέπονται σε λαμπυρίζοντα φρούτα. Τα ζωάκια συχνά είναι πεινασμένα, γιατί οι σπόροι σπανίως έρχονται σε αυτούς. Ένα από αυτά τα ζωάκια, ο Furry, είναι αποφασισμένος να μπει στο δάσος.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Kateřina Karhánková
Μοντάζ: Blanka Klímová
Ήχος: Jan Richtr
Σχεδιασμός σκηνικού: Alžběta Skálová
Μουσική: Jan Richtr
*Δείτε την ταινία εδώ

«Neil», 2017Υπόθεση: Στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ο διαστημικός αρκούδος Neil αναλαμβάνει μια μίζερη και μακροχρόνια αποστολή, σε έναν άγνωστο πλανήτη. Μην γνωρίζοντας τι τον περιμένει, ξεκινάει την εξερεύνηση μιας εγκαταλελειμμένης πόλης, στη διάρκεια της οποίας, πιθανώς, θα οδηγηθεί στον προορισμό του.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Martin Pošta
Μουσική: Jakub Kudláč
Ήχος: Martin Stýblo
Μοντάζ: Martin Pošta, Viktor Schwarz ml.
*Δείτε την ταινία εδώ

«Hopus», 2019Υπόθεση: Ζωάκια συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα άλματος στο σκι. Παρακολουθούμε, μέχρι τέλους, το αγώνισμα, το οποίο παίρνει αναπάντεχη τροπή.
Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Lucie Kokoliová
Ήχος: Matěj Chrudina
Σχεδιασμός σκηνικού: Jan Kokolia
*Δείτε την ταινία εδώ

«The Kite», 2019Υπόθεση: Η γεμάτη με διακριτικές μεταφορές και συμβολισμούς ιστορία ενός μικρού αγοριού και του τρόπου που αντιμετωπίζει την απώλεια του παππού του. Αν και όλα τα πλάσματα πρέπει να «φύγουν» κάποτε, ωστόσο υπάρχει τρόπος να «μείνουν» για πάντα στις καρδιές μας.

Σκηνοθεσία – Σενάριο – Σχεδιασμός Σκηνικού: Martin Smatana
Μοντάζ: Lucie Hecht
*Δείτε την ταινία εδώ

«Borderlines», 2015Υπόθεση: Μια αλληγορία όσον αφορά τους ανθρώπους και τα σύνορα. Η ιστορία περιγράφει πως μια απλή αιτία μπορεί να οδηγήσει σε μια αλληλουχία γεγονότων, την οποία δεν είναι εύκολο, αλλά όχι και αδύνατον, να διακόψουμε και πως μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά.
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Hanka Nováková
Μοντάζ: Roman Tesáček
Ήχος: Hana Vyšínská
Μουσική: Dan Hasalík
*Δείτε την ταινία εδώ