ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

4 must read βιβλία για τα social media

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Έχοντας αναμφίβολα κυριαρχήσει στην καθημερινότητα των σύγχρονων ανθρώπων, τα social media αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ροή της παγκόσμιας ιστορίας. Πόσο μάλλον τώρα, που εξαιτίας του εγκλεισμού και της καραντίνας, τα αγαπημένα μας κοινωνικά δίκτυα πήραν «φωτιά», αφού μας κρατάνε σε επαφή με τον έξω κόσμο. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί για την ιστορία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτές τις εφαρμογές και πώς εμπνεύστηκαν για να τις δημιουργήσουν;

Τα βιβλία «Οι Μάγοι της Τεχνολογίας» έρχονται λοιπόν για να μάθουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τις προσωπικές ιστορίες των τιτάνων των social media. Από τον Zuckerberg και το Facebook, τον Jack Dorsey και το Twitter μέχρι τους Kevin Systrom και Mike Krieger, τους ιδρυτές του Instagram, τα βιβλία αυτά παρασύρουν τους αναγνώστες στα βήματα των σπουδαιότερων προσώπων στον τομέα των social media.

Παρακάτω σας προτείνουμε βιβλία με τις βιογραφίες ανθρώπων που με τις εφαρμογές που δημιούργησαν ανέβασαν την επικοινωνία σε άλλο επίπεδο.

Facebook

 

Το Facebook είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος, με εκατομμύρια χρήστες να το επισκέπτονται καθημερινά. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για να μοιραστούν εικόνες, ειδήσεις και ιδέες με φίλους. Το Facebook ξεκίνησε ως ιδέα ενός φοιτητή κολεγίου, του Mark Zuckerberg. Στο πιο κάτω βιβλίο θα ανακαλύψετε πώς ο Zuckerberg ίδρυσε έναν από τους πιο επιτυχημένους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στο Internet ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο. Μάθετε πώς άρχισε το Facebook και πώς κρατά εκατομμύρια ανθρώπους συνδεδεμένους μέρα με τη μέρα.

Twitter

Στον αιώνα που διανύουμε, το Twitter έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε ο ένας τον άλλο, τον τρόπο με τον οποίο μοιραζόμαστε τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τον τρόπο που μαθαίνουμε για τον κόσμο. Σίγουρα γνωρίζετε ότι διάσημοι ανά το παγκόσμιο, πολιτικοί, αθλητές χρησιμοποιούν το Twitter ως μέσο επικοινωνίας με τους fan και τους ακολούθους τους. Μάθετε περισσότερα για την ιστορία του Jack Dorsey, του συνιδρυτή του Twitter, και πώς βοήθησε στη δημιουργία αυτού στο πιο κάτω βιβλίο.

Instagram

Το Instagram ανέκτησε μεγάλη επιρροή και επιτυχία σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Με ένα δημοφιλή ιστότοπο και με εφαρμογή στα smartphone, το Instagram έχει γίνει ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μοιραζόμαστε φωτογραφίες και μικρά βίντεο με φίλους. Η εφαρμογή αυτή ήταν ιδέα δύο ανθρώπων, του Kevin Systrom και του Mike Krieger. Οι δύο άντρες έβαλαν το Instagram στην πρώτη θέση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημιουργώντας μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες τεχνολογίας. Ανακαλύψτε την ιστορία τους. Μάθετε πώς έγινε το Instagram αυτό που είναι σήμερα.

Pinterest

Τα τελευταία χρόνια, το Pinterest έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται τα αγαπημένα τους πράγματα, βάζοντας "pin" στα αγαπημένα τους. Μπορεί να έχετε ακούσει για το Pinterest, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αλλά σίγουρα δεν ξέρετε την ιστορία πίσω από την επιτυχία. Μάθε τι χρειάστηκαν ο Ben Silbermann και ο Evan Sharp για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, βάζοντας και αυτοί το λιθαράκι τους στην ανάπτυξη της κοινωνικής δικτύωσης με την εφαρμογή του Pinterest.

Κατεβάστε την εφαρμογή:

Λήψη εφαρμογής από Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spp.read&hl=en 

Λήψη εφαρμογής από App Store: https://apps.apple.com/cy/app/read-library/id763522088