ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

After shopping στην Αθήνα

ΝΤΕΝΗ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑ

 Της Ντένης Καλλιβωκά 

Μέρες εκπτώσεων. Βόλτα στο κέντρο, τσάντες με ψώνια και μετά ή και ενδιάμεσα σταματάμε για λίγη κοζερί με την συνοδεία καφέ ή φαγητού . Η Ντένη Καλλιβωκά σας προτείνει τα αγαπημένα της after shopping!

17


ΤΗΛ.2103647049
Κολωνάκι, Λυκαβηττού 2 και Ακαδημίας, 106 72, Αθήνα
Αστικό σικάτο εστιατόριο, πλέον από τα ιστορικά της Αθήνας και ένα από τα αγαπημένα μου. Στέκι του Σοφοκλή Βενιζέλου, της Ελένης Βλάχου και του Ωνάση από την εποχή της πριβέ λέσχης Αμφικτύων και του μπαρ 17 που σύχναζαν οι ξένοι ανταποκριτές. Ο ιδιοκτήτης Φώτης Κρικζώνης, cult μπάρμαν, μπορεί να μιλά με τις ώρες για την ιστορία που γράφτηκε στο 17 με την πελατεία του να παραμένει πιστή μέχρι σήμερα. Το βράδυ σερβίρει διεθνή κουζίνα με μουσική και τραγούδι και το μεσημέρι έχει πεντανόστιμα μαγειρευτά με ευγενέστατο σέρβις.

Alfiere


ΤΗΛ.2103609795
Σέκερη 5, 106 71, Koλωνάκι, Αθήνα
Σταθερό meeting point κατά την διάρκεια αλλά και μετά τη δουλειά για ένα ποτήρι κρασί στη μπάρα. Ίσως εδώ θα πιείτε τον καλύτερο καφέ καπουτσίνο της πόλης. Σικάτο, μέσα στην καρδιά του Κολωνακίου και απομονωμένο ταυτόχρονα, με όλο τον πολιτικό κόσμο να δίνει ραντεβού. Από τα classic ιταλικά στέκια του Κολωνακίου. Πέρα από τον καφέ και τα απεριτίφ, θα βρείτε εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά, σάντουιτς και panini και σέρβις που θυμίζει καφέ στο Μιλάνο.

Τηλέμαχος Athens


ΤΗΛ.2103613300-1
Σύνταγμα, Πανεπιστημίου 10, 105 64, Αθήνα
Η στοά στην αρχή της Πανεπιστημίου όπου βρίσκεται ο φημισμένος Τηλέμαχος (πρώτα στέγαζε τον ιστορικό Απότσο και μετά το Cellier Le Bistro ), είναι ένας πολύ αβανταδόρικος και όμορφος τόπος. Ο Γιώργος Τσιλιγκίρης φημισμένος από τα κρεατοφαγικά του εστιατόρια στην Κηφισιά, έφτιαξε ένα εστιατόριο με έμφαση στο καλό κρέας. Ταρτάρ, διάφορες κοπές, μαγειρευτά. Σικάτο περιβάλλον, καλό σέρβις και μια από τις πιο δυνατές λίστες κρασιού νοτιοαφρικάνικου και νεοζηλανδικού αμπελώνα που είναι και η αδυναμία του Γιώργου.

Winter Garden


ΤΗΛ.2103330000
Σύνταγμα, Βασ. Γεωργίου Α’ 1, ξενοδοχείο Mεγάλη Βρεταννία, 105 64, Αθήνα
Το υπέροχο καφέ της Μεγάλης Βρετανίας. Ίσως από τους ομορφότερους χώρους στην Αθήνα. Πολυτέλεια και αισθητική. Αίθριο στη συνέχεια του lobby που σερβίρει από νωρίς πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό τσάι και ελαφρύ dinner με συνοδεία πιάνου. Ultra chic style στη λογική του ιστορικού ξενοδοχείου, μαρμάρινα πατώματα, βιτρό, κρυστάλλινα ποτήρια, ασημένια σερβίτσια και το άψογο σέρβις σε μια εμπειρία που θυμίζει βρετανικές λέσχες. To τρόλει με τα γαλλικά γλυκά του είναι απλά αποθέωση. Magnifique!

East Pearl


ΤΗΛ.2103211218
Απόλλωνος 2 και Νίκης, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα
Ένα από τα λίγα αξιοπρεπή κινέζικα της Αθήνας. Η πάπια Πεκίνου παρότι δεν φτάνει αυτές που δοκιμάζουμε στο Λονδίνο, είναι αξιοπρεπής. Λίγα τραπέζια σχεδόν πάντα γεμάτα, κινέζικο ντεκόρ, στην πιο έθνικ γειτονιά της πόλης και ‘τίμιο’ κινέζικο φαγητό.

Καραμανλίδικα του Φάνη


ΤΗΛ.2103254184
Ομόνοια (Κεντρική Αγορά), Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, 105 52, Αθήνα
H αποθέωση του παστουρμά. Ένα μαγέρικο του δρόμου-για την ακρίβεια, παστομαγειρείο-όπου δοκιμάζεις τους παστουρμάδες και τα τηγανητά αυγά και αγοράζεις και για το σπίτι. Η τηγανιά των Αδάνων, το σαγανάκι και το λουκάνικο κεφτέ γιαουρτλού τραβούν το ούζο και το τσίπουρο και για το τέλος έχει και μπακλαβά μαμαδίστικο.