ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Apron: Για φαγητό όπως θα το έφτιαχνες και στο σπίτι σου

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Τα μεσημεριανά διαλείμματα είναι η ευκαιρία που μας δίνεται μέσα στην καθημερινότητα για να ξεφύγουμε απ’ το περιβάλλον της δουλειάς, να γευματίσουμε και να ανταλλάξουμε μια-δυο κουβέντες χαλαρές με συνάδελφους ή φίλους. Τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνιση τους μικρά lunch spots, ενίοτε χωμένα σε μικρά δρομάκια της πρωτεύουσας. Στην πλειοψηφία τους έχουν ροπή στο "καθαρό" φαγητό, με πιο υγιεινές και σπιτικές επιλογές και προσεγμένα υλικά. Κι εμείς δεν χορταίνουμε να τα ψάχνουμε και να τα δοκιμάζουμε.

Πρόσφατη προσθήκη στο μακρύ κατάλογο είναι το Apron, που βάζει στόχο να σου θυμίσει το σπίτι σου και το αίσθημα ασφάλειας που σου δημιουργεί, μέσα απο το καλό φαγητό. Ο ψηλοτάβανος χώρος ειναι λιτά διακοσμημένος, με το ανοιχτόχρωμο ξύλο να κυριαρχεί και λεπτομέρειες όπως μικρές γλάστρες και χρωματιστά μαξιλάρια να του δίνουν μια γλυκιά οικειότητα. Η ατμόσφαιρα είναι ζωηρή, με φόντο τη φλυαρία από τις μεγάλες και μικρες παρέες που αράζουν στα λιγοστά τραπέζια.

Το μενού αλλάζει καθημερινά με σαλάτες, όσπρια, wraps και άλλα κυρίως πιάτα με κρέας ή ψάρι. Στο Apron σερβίρεται επίσης πρωινό και brunch με δυνατό κατάλογο με αυγά.


Δοκιμάσαμε τη σαλάτα του κηπουρού με μπρόκολο, σιταροπούλα, καρότα, λάχανο, ρόκα και γλυκιές πιπεριές, που μας κέρδισε με τη δροσιά και τη νόστιμη βινεγκρέτ της. Το wrap με φαλάφελ, χούμους αβοκάντο και σάλτσα απο παντζάρι ξεχείλιζε απο γήινες γεύσεις κι αρώματα και το χοιρινό φιλέτο με μέλι και μουστάρδα ήταν τρυφερό και συνοδευόταν απο πεντανόστιμο πουρέ πατάτας.

Για επιδόρπιο επιλέξαμε το "lemon chiffon", ένα ανάλαφρο και δροσιστικό γλυκό με βάση απο μπισκότο.


Η εξυπηρέτηση ήταν φιλική και άμεση και ο λογαριασμός συνετός.
Συμπέρασμα: Στο Apron θα πας για τα φρέσκα υλικά, τις χορταστικές μερίδες, τις νόστιμες γεύσεις και τις απλές αλλά καλές εκτελέσεις. Δηλαδή για φαγητό όπως ακριβώς θα το έφτιαχνες και στο σπίτι σου.

Βαθμολογία: 3.5/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.