ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυθεντική ινδική εμπειρία στο Gate to India

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Της Μαρίας Φάντη και του Νικόλα Φωτίου 

Η γνωστή ανά το παγκόσμιο σεφ, Sherin Alexander Mody, μάς μιλάει για την ινδική κουζίνα, την καριέρα της, αλλά και για το πώς νιώθει που μαγείρεψε για την Adele και τον Morgan Freeman.

Τo εστιατόριο Gate to India βρίσκεται στο Village Square Restaurants by Atlantica στο Aphrodite Hills Resort. Είναι ένας αίθριος χώρος με αυθεντικές ινδικές γεύσεις και δημιουργικά πιάτα που απευθύνεται σε όλους όσοι λατρεύουν τη συγκεκριμένη κουζίνα. Στο Gate to India απολαμβάνεις γεύματα από μια μεγάλη ποικιλία, σε μία άκρως ρομαντική και, ταυτόχρονα, εξωτική ατμόσφαιρα. Η σεφ, Sherin Alexander- Mody, που μαγείρεψε για την Adele και άλλους επώνυμους, ανανέωσε παρέα με τους σεφ του εστιατορίου το μενού και μάς μιλάει για όλα όσα θέλαμε να ξέρουμε. Το μενού του Gate of India έχει ανανεωθεί.

Τι νέο θα δούμε;

Ναι, έχει ανανεωθεί με πολλή αγάπη. Θα κρατήσουμε κάποια από τα αγαπημένα πιάτα από το μενού, όπως για παράδειγμα το Murgh Tikka Masala (σ.σ. σπιτικά μαγειρεμένο κοτόπουλο tikka με κρεμμύδια, ντομάτες & πιπεριές σε μία ήπια σάλτσα), και θα προσθέσουμε κάποιες καινούργιες επιλογές. Το Biryani, για παράδειγμα, το οποίο είναι ρύζι με κοτόπουλο ή αρνί και από πάνω αβγά ορτυκιού. Έχουμε προσθέσει διάφορα πιάτα, αλλά και ένα νέο testing platter με δημιουργίες φτιαγμένες σε φούρνο ταντούρ. Στην Ινδία δεν τρως απλώς ένα πιάτο ή ένα ορεκτικό όπως έχουν στην Ευρώπη. Έχει διάφορες επιλογές, λίγο από όλα. Επίσης, χρησιμοποιήσαμε και τοπικά προϊόντα και νέα συστατικά. Επιπρόσθετα, συστήνουμε και νέα κοκτέιλ με ινδικό αέρα καθώς και επιδόρπια και παγωτά.

Το αγαπημένο πιάτο σας από το μενού;

Το αγαπημένο μου πιάτο; Όλα (γέλια)! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω, δεν θέλω να περιορίσω τον εαυτό μου σε ένα πιάτο γιατί οι γεύσεις είναι πολύ σύνθετες.

Όλα τα πιάτα εμφανισιακά είναι άρτια. Πιστεύετε ότι η εμφάνιση ενός πιάτου παίζει ρόλο;

Ο κόσμος πρώτα τρώει με τα μάτια, γι’ αυτό ένα καλά στημένο πιάτο βοηθά στο να σε μεταφέρει κάπου εξωτικά.

Γιατί νομίζετε ότι η ινδική κουζίνα έχει τόση μεγάλη επίδραση σε εκατομμύρια κόσμου;

Νομίζω ότι αυτό που τραβά τον κόσμο περισσότερο προς την ινδική κουζίνα είναι το πόσο απέραντη είναι και, φυσικά, οι δυνατές γεύσεις.

Ως παιδί, ποιο ήταν το αγαπημένο σας φαγητό;

Όλα τα φαγητά της μητέρας μου (γέλια)!

Άρα η μητέρα σας σάς εμφύσησε την αγά- πη προς τη μαγειρική;

Ναι, έμαθα να μαγειρεύω από τη μητέρα μου όταν ήμουν παιδί. Ο άνδρας μου είναι επίσης σεφ και προέρχομαι από μια οικογένεια όπου όλοι μαγειρεύουν. Η κόρη μου προς το παρόν μού λέει «μαμά, εσύ μαγείρευε και εγώ θα τρώω».

Πολλοί σεφ δεν μαγειρεύουν στο σπίτι. Ισχύει και στην περίπτωσή σας;

Και φυσικά μαγειρεύω! Αγαπώ τη μαγειρική και είναι αγαπημένη καθημερινή συνήθεια τόσο για μένα όσο και για τον σύζυγο.

Και δεν διαφωνείτε με τον σύζυγό σας για το ποιος θα πρωτομαγειρέψει;

(Γέλια) Πάντα τσακωνόμαστε, αφού και οι δυο είμαστε επαγγελματίες σεφ. Στο σπίτι, όμως, κάνω κουμάντο εγώ, ενώ αυτός είναι το αφεντικό στη δουλειά.

Ποια είναι η άποψή σας για την κυπριακή κουζίνα;

Μού αρέσει πολύ! Μού αρέσουν το στιφάδο, το μπιζέλι, ο μουσακάς και πολλά άλλα. Έχουμε δίπλα από το εστιατόριό μας, εδώ στο Village Square, εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στο οποίο φιλέψαμε με τον σεφ του και κάθε φορά που με βλέπει με προσκαλεί να δοκιμάσω διάφορα. Φτιάχνουν πολύ ωραία φαγητά και αλοιφές όπως το χούμους και η ταραμοσαλάτα, τις οποίες λατρεύω. Ένα άλλο φαγητό που μού αρέσει είναι τα κουπέπια με τα αμπελόφυλλα τα οποία, μάλιστα, χρησιμοποίησα και εγώ στις δικές μου νέες δημιουργίες για το μενού του Gate to India.

Στη διάρκεια της καριέρας σας μαγειρέψατε για αρκετούς επωνύμους, όπως celebrities, πολιτικούς και γαλαζοαίματους. Πώς είναι η εμπειρία;

Πολύ απλή, καθότι εγώ κάνω απλώς τη δουλειά μου και όσο καλύτερα μπορώ.

Μπορείτε να μάς αναφέρετε κάποια παραδείγματα;

Έχω μαγειρέψει για μεγάλα πάρτι στο παλάτι των Βερσαλλιών στην Γαλλία για γάμους επωνύμων, για την Adele, τον Silvester Stalone, τον Morgan Freeman… Μπορώ να λέω ονόματα για ώρες. Αυτό, όμως, που μετράει για μένα είναι να κάνω τη δουλειά μου σωστά.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το highlight της καριέρας σας;

Δεν ξέρω, δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Κάθε φορά που μαθαίνεις κάτι, μεγαλώνεις. Κάθε φορά που ανακαλύπτεις κάτι, κάθε φορά που ταξιδεύεις, βλέπεις νέο κόσμο, μαθαίνεις από άλλες κουλτούρες, μοιράζεσαι όσα ξέρεις, το πάθος σου για τη μαγειρική.

*** Beautiful People Τέυχος 629