ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Barrique Wine & Deli: Με Ατού την Εξυπηρέτηση και την Πρώτη 'Υλη

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Ατμοσφαιρικός φωτισμός, εμβληματική μπάρα με μαύρη μαρμάρινη επιφάνεια και καρέκλες σε μπιστρό στυλ, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το ζεστό εσωτερικό του Barrique Wine & Deli. Στον ίδιο χώρο και σε κοντινή απόσταση από την είσοδο, βρίσκονται η κάβα και οι βιτρίνες με τα εκλεκτά deli προϊόντα αποκλειστικής εισαγωγής από όλο τον κόσμο, που διατίθενται προς πώληση. Οι μεγάλες τζαμόπορτες επικοινωνούν με την καλυμμένη εξωτερική βεράντα που αποπνέει κάπως πιο χαλαρή διάθεση με ψηλά τραπέζια και σκαμπό.

Το Barrique λειτουργεί με διαφορετικά μενού για μεσημεριανό και δείπνο, ενώ υπάρχουν και επιλογές για take away και παράδοση στο σπίτι. Το επισκεφθήκαμε βράδυ καθημερινής και ήταν ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο από όλες τις ηλικίες. Η μεγάλη κίνηση δεν λειτούργησε καθόλου εις βάρος της εξυπηρέτησης που ήταν από τα μεγάλα ατού, με την υποδοχή να χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και ευγένεια και το σέρβις να κινείται στο ίδιο μοτίβο καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Ο sommelier ήταν πολύ κατατοπιστικός και μάς βοήθησε στην επιλογή κρασιού, έχοντας υπόψη τα πιάτα που θα παραγγέλναμε.

Τα συνοδευτικά του κρασιού περιλαμβάνουν περίπου 30 επιλογές τυριών και αλλαντικών, κατά πλειοψηφία ιταλικής και ισπανικής προέλευσης. Υπάρχουν επίσης έτοιμοι συνδυασμοί σε πιατέλες, αλλά και τρεις ενδιαφέρουσες επιλογές με bruschetta (γαρίδες Cajun, τυρί ricotta και τερίνα πάπιας). Το υπόλοιπο μενού είναι αρκετά περιεκτικό, χωρίς υπερβολές στο μέγεθος και φανερώνει την έμφαση που δίνεται στην ιδιαιτερότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών και ταυτόχρονα, μια προσπάθεια για εναλλακτικούς συνδυασμούς.

Αγαπημένο πιάτο το σεκρέτο από ιβηρικό χοίρο με σάλτσα Μαδέιρα, συνοδευμένο με αφρό πατάτας και κάστανα, που ήταν σωστά ψημένο, ζουμερό και με βαθιά νοστιμιά.

«Η γεύση Προβηγκίας», ένα θαλασσινό πιάτο με μυλοκόπι σε κρούστα από προζύμι και με σκόνη μαϊντανού, σοταρισμένα χτένια, τραγανό προσούτο, αφρό από μπουγιαμπέσα (γαλλική ψαρόσουπα) κολοκύθας και αγιόλι μαϊντανού, είχε σωστά ψησίματα και ενδιαφέρουσες αντιθέσεις σε γεύσεις και υφές.

Η σαλάτα με ψητή κολοκύθα ήταν φρέσκια και τραγανή, αλλά μια έξτρα ποσότητα στη βινεγκρέτ τρούφας θα τής ανέβαζε το επίπεδο, προσδίδοντας περισσότερη ένταση.

Από τα επιδόρπια, στο brownie καρύδας με μους σαφράν και σεμιφρέντο καρύδας, το παιχνίδι χάθηκε, καθώς η μους σαφράν είχε δυσάρεστα πικρή και μεταλλική γεύση.

Η λίστα κρασιών είναι ενδιαφέρουσα και πολυσυλλεκτική, με ετικέτες από όλο τον κόσμο και μεγάλο εύρος τιμών. Στα θετικά καταγράφονται οι περίπου 35 επιλογές για ποτήρι. Το φαγητό στοίχισε περίπου €35 το άτομο χωρίς ποτό.

Αδιαμφισβήτητα το Barrique Wine & Deli κατατάσσεται στα πιο αξιόλογα wine bars της πρωτεύουσας, με εκπληκτική κάβα, εξαιρετικά υλικά και εξυπηρέτηση που ανεβάζει τον πήχη ψηλά. Στην προσπάθειά του, όμως, να δώσει περισσότερη έμφαση στην κουζίνα, προτείνει εντυπωσιακά πιάτα που δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να υποστηρίξει επαρκώς.

Βαθμολογία: 4/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.