ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Behind her eyes: Η σειρά που θα σε καθηλώσει αυτό το weekend

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Αν και είναι δύσκολο, θα προσπαθήσω να σας πείσω γιατί πρέπει να δείτε αυτή τη σειρά χωρίς πολλά spoilers, μιας και το «Behind Her Eyes» είναι μια ιδιαίτερη σειρά που αξίζει την προσοχή σας.

Όπως θα έχετε καταλάβει, είμαι λάτρις των βρετανικών παραγωγών, επομένως το «Behind Her Εyes» είναι μια σειρά που κέρδισε το ενδιαφέρον μου. Η σειρά αυτή του Netflix έκανε πρεμιέρα στις 17 Φεβρουαρίου και βρίσκεται στην πρώτη θέση της κορυφαίας δεκάδας των σειρών της streaming πλατφόρμας. Αποτελείται από έξι επεισόδια και είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα της Sarah Pinborough ενώ το σενάριό της προσάρμοσε ο Steve Lightfoot, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις σειρές The Punisher και Hannibal.

Η Louise, μια νεαρή χωρισμένη μητέρα, μεγαλώνει μόνη της τον γιο της. Σε μια συγκυρία ή ένα παιχνίδι της ζωής γνωρίζει και ένα γοητευτικό άντρα,  τον David, που μετέπειτα μαθαίνει πως είναι το νέο της αφεντικό, ενώ παράλληλα δένεται και με τη μυστηριώδη γυναίκα του, Adele, χωρίς αυτός να το γνωρίζει.

Μεταξύ των τριών ανθρώπων δημιουργείται μια περίεργη και ιδιαίτερη σχέση και μέσω διάφορων flashbacks στο παρελθόν μαθαίνουμε καλύτερα την πρωταγωνίστρια της σειράς Louise, τους σκοτεινούς εφιάλτες που τη βασανίζουν ενώ υπνοβατεί αλλά και στοιχεία από το παρελθόν της Adele και του David.

Δεν θα πω περισσότερα για την πλοκή αλλά σίγουρα είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ/δράμα, του οποίου το μεταφυσικό στοιχείο (συγγνώμη, δεν μπορώ να μην το αναφέρω) έρχεται να αποτελέσει το “κλειδί” στην εξέλιξη της ιστορίας.

Για αρκετούς ίσως το μεταφυσικό στοιχείο να ξινίζει κάπως, όμως σε γενικές γραμμές η σειρά είναι καλοστημένη και εξαιρετικά προσεγμένη, με ωραία σκηνοθετική ματιά. Τα έξι επεισόδια είναι αρκετά για να αναπτυχθεί η ιστορία χωρίς να μείνουν στον θεατή κενά ή απορίες. 

Το «Behind Her Eyes» φιλοδοξεί να θέσει τον πήχη ψηλά. Το αν το καταφέρνει, όμως, είναι άλλη υπόθεση. Εσείς το μόνο που πρέπει να θυμάστε, αν δείτε τη σειρά, είναι πως κάθε σκηνή που βλέπετε δεν είναι όπως φαίνεται.

Δείτε το τρέιλερ.