ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Bottega Amaro: ψαγμένη κουζίνα με εξυπηρέτηση κατώτερη των περιστάσεων

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

To Bottega Amaro βρίσκεται στην πολυσύχναστη οδό Πινδάρου και μετρά περίπου δυο χρόνια λειτουργίας. Πρόκειται για all day bar restaurant και είναι από τα μέρη όπου μπορείς να ζήσεις εντελώς διαφορετικές εμπειρίες, αναλόγως της μέρας και ώρας που θα το επισκεφτείς. Υπάρχουν οι στιγμές που θα απολαύσεις ένα ήσυχο γεύμα, αλλά και οι βραδιές που λειτουργεί γεμάτο, με ζωηρή ατμόσφαιρα. Γενικότερα, όμως, έχει καθιερωθεί ως μαγαζί όπου πας «για να δεις και να σε δουν».

Η διακόσμηση είναι μοντέρνα και εξισορροπεί πετυχημένα το χαλαρό στυλ με σικ πινελιές, με το βαθύ πράσινο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, πλαισιωμένο από γήινους χρωματισμούς. Κυρίαρχα στοιχεία στον χώρο είναι η στυλάτη μπάρα του σε σχήμα ερωτηματικού και τα over-sized φωτιστικά.

Ο κατάλογος για δείπνο αλλάζει σε συχνά χρονικά διαστήματα και είναι ικανοποιητικός σε επιλογές, οι οποίες προσανατολίζονται κυρίως στην ιταλική κουζίνα. Δεν εξαντλούνται, όμως, προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, εκτός από τα carpaccio σε διάφορες μορφές στα ορεκτικά, τις πίτσες, τα ζυμαρικά και τα θαλασσινά, διαθέτει επίσης επιλογές άλλων «υπηκοοτήτων», όπως black angus burger, chateaubriand Αυστραλίας και rib eye steak που ταξιδεύει από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, γεγονός που δημιουργεί μια ασάφεια ως προς την ταυτότητα του μαγαζιού.

Παρόλα αυτά, η κουζίνα είναι ψαγμένη όσον αφορά τα υλικά και μελετημένη ως προς τον συνδυασμό τους – έτσι που τα πιάτα αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ατού του μαγαζιού.

Το chateaubriand προσφέρεται σε μερίδα (τουλάχιστον) δύο ατόμων και είναι εξαιρετικής ποιότητας, ψημένο στην εντέλεια. Οι πίτσες είναι κορυφαίες, με λεπτό τραγανιστό φύλλο και ποιοτικά υλικά, όπως η “Amaro” με prosciutto cotto, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικό που αναδεικνύεται μέσα από την απλότητα.

Το καλαμάρι στη σχάρα με φρέσκο κόκκινο τσίλι είναι τρυφερό και συνοδεύεται από γευστικά μαριναρισμένα κολοκυθάκια.

Το black angus burger σερβίρεται με φρέσκες τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι και είναι γευστικό, αν και εκεί υπήρξε αστοχία ως προς το ψήσιμο που ζητήσαμε.

Οι τιμές θεωρώ πως είναι ελαφρώς τσιμπημένες σε κάποια πιάτα, όπως για παράδειγμα το chateaubriand στα €65 ή το κοτόπουλο στα €21, ενώ σε άλλα πιο δικαιολογημένες.

Η εξυπηρέτηση είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του μαγαζιού, ειδικά τις πολυάσχολες βραδιές. Το προσωπικό φαίνεται να πιέζεται, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς. Θα αναφέρω χαρακτηριστικά ότι χρειάστηκε να αλλάξουμε τραπέζι και υπήρξαν περίπου 15 λεπτά αναμονής για να μεταφερθούν τα σερβίτσια. Καθυστέρηση υπήρξε και στο σερβίρισμα του φαγητού.

Ενδεχομένως αυτό να είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς για να δειπνήσει σε ένα τόσο δημοφιλές μαγαζί. Κι ο καθένας μπορεί να αποφασίσει αν αυτό αντισταθμίζεται ή όχι από τη συνολική εμπειρία.  

Βαθμολογία: 4/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.