ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βραβεία Ποιότητας ''Γαστρονόμος'': Αυτοί είναι οι νικητές

WIZ TEAM

Με ιδιαίτερη χαρά ο «Γαστρονόμος» και «Η Καθημερινή» βράβευσαν για έκτη χρονιά άξιους Κύπριους παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους κυπριακών τροφίμων, σε μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε στον ΘΟΚ, στη Λευκωσία.Οι βραβεύσεις καλύπτουν όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού τομέα φέρνοντας στο προσκήνιο 11 ιστορίες προκοπής από ανθρώπους που αγωνίζονται με πείσμα, ήθος και ευσυνειδησία, που παράγουν εξαιρετικά προϊόντα με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια. Οι καλεσμένοι  που γέμισαν εχθές το βράδυ το θέατρο ήταν μέλη των οικογενειών και φίλοι των βραβευμένων παραγωγών, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, υπουργοί, διακεκριμένοι σεφ και σομελιέ, καταστηματάρχες τροφίμων, άνθρωποι της διαφήμισης και οικονομικοί παράγοντες του τόπου.Όλοι βρέθηκαν μαζί για να παρακολουθήσουν μια σπουδαία γιορτή, όπου βραβεύτηκε η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, η μοναδικότητα και η αξιοσύνη των Κύπριων παραγωγών που απέδειξαν πως η πατρίδα μας μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα παραγωγής προϊόντων, φτάνει να επενδύσει στην ποιότητα, τη μοναδικότητα και στην καινοτομία.

Τα βραβευμένα προϊόντα αξιολογήθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα και συζητήσεις από 15μελή ειδική επιτροπή γευσιγνωσίας, της οποίας τα μέλη της είναι επιστήμονες, σεφ, σομελιέ, έμποροι και δημοσιογράφοι γεύσεις.

Λειτούργησαν ως ανεξάρτητοι καταναλωτές προτείνοντας δεκάδες προϊόντα και με τυφλές γευσιγνωσίες διακρίθηκαν επτά προϊόντα από τις έντεκα συνολικά κατηγορίες των Βραβείων.

Οι 11 ιστορίες προκοπής φωτίστηκαν μέσα από καλοφτιαγμένα βίντεο, με τους ίδιους τους παραγωγούς να μιλούν για τη δουλειά και το προϊόν τους. Φέτος με δική του κατηγορία και το Ελαιόλαδο, μια προσπάθεια που ξεκίνησε ο «Γ» από πέρυσι για να υποστηρίζει το κυπριακό τυποποιημένο παρθένο ελαιόλαδο.

Παρουσιάστρια της βραδιάς για ακόμη μια χρονιά, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του «Γαστρονόμου» Έλενα Αποστόλου.

Στα Βραβεία Ποιότητας 2019 περήφανος χορηγός ήταν η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων Παραγωγών τα καταστήματα Σκλαβενίτης και υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου.

Μετά την τελετή βράβευσης η μεγάλη γιορτή συνεχίστηκε στο φουαγιέ του θεάτρου όπου οι καλεσμένοι δοκίμασαν μερικά από τα προϊόντα που βραβεύτηκαν με συνταγές που επιμελήθηκαν η σεφ Αθηνά Λοιζίδου και η σεφ Μαριλένα Ιωαννίδου μαζί με τη δημιουργική ομάδα της Pandora Caterings, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτή η υπέροχη, κυπριακή βραδιά.

 
Οι ΝΙΚΗΤΕΣ για το 2019

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Κουμανταρία St John, ΚΕΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙΟΥ
Αλινερή, Γαλακτοκομείο Αλινερή, Σάββας Δημητρίου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
Βιολογικά Παπουτσόσυκα, Σόλων Γρηγορίου - Wild Cactus Ltd

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Τραχανάς, Παραδοσιακά Προϊόντα Κατσουράς

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Το Αρχοντικό (κορωνέικη ποικιλία), Novel Agro

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Καφές Λαϊκού, Λαϊκό Καφεκοπτείο

ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΝΟΥ  
Chardonnay, Οινοποιείο Αργυρίδης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΡΟΖΕ ΟΙΝΟΥ  
Ροζέ Ζαμπάρτα, Οινοποιείο Ζαμπάρτας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΥ ΟΙΝΟΥ  
Shiraz 2015, Οινοποιείο Κωνσταντίνου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
CyHerbia Botanic Park

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Ιωάννης Ιωαννίδης, Γιαννούλα Ιωαννίδη (Οινοποιείο Αγία Μαύρη) γιατί προάγουν τον οινικό πολιτισμό.