ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Brunch στο Hugo: Η νέα αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Της Μαρίας Φάντης

Κυριακή 19 Ιανουαρίου κατά τις 11.30-12.00 το πρωί – που μεταξύ μας, μεσημέρι είναι πια – με βρίσκει κάπου στην Έγκωμη. Τον τελευταίο καιρό, μου αρέσει πολύ να ανακαλύπτω νέους χώρους για να περάσω ένα ευχάριστο πρωινομεσημεριανό είτε εντός είτε εκτός πόλης σε περιοχές ή χώρους που θεωρούνται «outsiders» για έξοδο και βόλτα και τα συναφή θέματα που μας προβληματίζουν συνήθως τα Σαββατοκύριακα.

Αφού ολοκληρώθηκε το απαραίτητο κυριακάτικο cocooning στο κρεβάτι που μετά μεταφέρθηκε στον καναπέ, η διάθεση για καλό φαγητό και βόλτα τριγυρνούσε στο μυαλό αλλά και στο στομάχι μου. Συζητώντας, λοιπόν, καταλήξαμε στο να επισκεφτούμε έναν αλλιώτικο χώρο για να δοκιμάσουμε πιάτα της αγαπημένης «κακής» συνήθειας του brunch, που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Είχα την ευκαιρία να το απολαύσω στο Ηugo Wine-Cocktail & Tapas Bar στην Έγκωμη.

Είχα ακούσει από κάποια άτομα στη δουλειά για το πόσο όμορφος και λουλουδένιος είναι ο χώρος για after work ποτό, όπως επίσης και για τις tapas επιλογές του. Το Hugo είναι ζεστό, παρεΐστικο, με όνομα εμπνευσμένο από το cocktail με κρασί. Άρπαξα, λοιπόν, την ευκαιρία την Κυριακή για να δοκιμάσω τη νέα τους προσθήκη, το brunch. Η αλήθεια είναι ότι δεν γινόταν χαμός… αλλά το ανάλαφρο περιβάλλον και η μουσική του κάνουν τα κυριακάτικα μεσημέρια πιο διασκεδαστικά και ευχάριστα, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να χαλαρώσεις και να επιλέξεις από τον κατάλογο αυτό που λαχταράς.

Ο κατάλογος καλός, με 11 διαφορετικές επιλογές από pancakes, αβγά benedict, υγιεινές επιλογές αλλά και signature.

Ήμασταν μια παρέα 5 ατόμων. Παραγγείλαμε πρώτα τους καφέδες, οι οποίοι ήρθαν από το διπλανό Second Cup και καθώς περιμέναμε να έρθουν μελετούσαμε περισσότερο τις επιλογές. Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές είναι αρκετά καλές, κλασικές και εύκολες συνταγές. Παρήγγειλα «Avocado benedict» που αποτελείτο από English muffin ψωμάκι, ολόκληρα αβγά μπένεντικτ με πλούσια πυκνή ολαντέζ σάλτσα, μπέικον και πάπρικα σερβιρισμένα με σαλάτα από διάφορα χόρτα.

Τα άλλα μέλη της παρέας παρήγγειλαν «Pork benedict» παρόμοιο με το δικό μου και σερβιρισμένο με τον ίδιο τρόπο, όπως επίσης και «Cheesy omelet» που αποτελείτο από cherry tomato, μανιτάρια, μπέικον και τυρί cheddar.

Το σέρβις είναι πολύ γρήγορο, οι μερίδες ικανοποιητικές και -ως εμπειρία στο σύνολο- η προσπάθεια του Hugo είναι αρκετά καλή. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποιο από τα πιάτα αλλά ούτε μου είναι αδιάφορα. Ίσως θα προτιμούσα να ήταν πιο φωτεινό το περιβάλλον. Ο λογαριασμός για brunch και ροφήματα ανήλθε σε περίπου €15 το άτομο.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να απολαύσω τα αφράτα pancakes με κόκκινα φρούτα (αν και εμφανισιακά ακαταμάχητα), ωστόσο σίγουρα θα επανέλθω για να γευτώ και άλλες επιλογές!