ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

D.O.T: Ατμοσφαιρικό brunch με μικρές αδυναμίες σε πιάτα και εξυπηρέτηση

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά την εποχή που πρωτοάνοιξε το D.O.T. Ήταν στα τέλη του 2013, όταν μετά από ένα παρατεταμένο μούδιασμα από την οικονομική κρίση, είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους καινούρια μικρά μαγαζιά στην εντός των τειχών παλιά πόλη της Λευκωσίας, μια περιοχή που μέχρι τότε ήταν εντελώς παραμελημένη. Στην προσπάθεια τους να πετύχουν σε αντίξοες συνθήκες, έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στο να προσφέρουν κάτι το διαφορετικό σε κουζίνα και διακόσμηση. Είχα γίνει λοιπόν τότε τακτικός θαμώνας, αλλά στην πορεία αποφάσισα να του κάνω μούτρα μετά από ένα δείπνο που τα χοιρινά φιλετάκια μου είχαν βγει στεγνά και μια γλικόξινη σάλτσα υπερβολικά γλυκιά.

Μετά από αρκετό καιρό, επέστρεψα πρόσφατα μια Κυριακή για brunch. Με το που πέρασα το κατώφλι, διαπίστωσα για ακόμη μια φορά ότι το D.O.T. είναι από τους χώρους που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά. Η industrial διακόσμηση συνδυάζεται σε τέλεια ισορροπία με antique στοιχεία κι έπιπλα mix & match. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, είναι ότι ο ιδιοκτήτης χρησιμοποίησε στο χώρο έπιπλα της γιαγιάς του, προσθέτοντας έτσι μια πιο νοσταλγική χροιά. Η γυάλινη βιτρίνα επιτρέπει στο φως να κατακλύζει το χώρο, ενώ η ατμοσφαιρική μουσική ολοκληρώνει την όμορφη εικόνα, που άνετα θα μπορούσε να συναντήσει κανείς σε πόλεις του εξωτερικού.

Το μενού, με περίπου 20 επιλογές θεωρώ πως θα μπορούσε να είναι και μικρότερο. Από την άλλη, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω και τα θετικά στοιχεία σε σχέση με άλλα μέρη που προσφέρουν brunch, όπως για παράδειγμα την καλύτερη εκπροσώπηση πιάτων που αφορούν το “lunch”κομμάτι. Στα θετικά καταγράφονται και οι επιλογές για χορτοφάγους και vegan και οι συγκαταβατικές τιμές που κυμαίνονται από €8-€15 το πιάτο. Στα ποτά, εκτός από καφέδες, χυμούς και smoothies, προσφέρονται και κλασσικά κοκτέιλ, ορισμένα με παραλλαγές.

Δοκιμάσαμε τα αυγά Benedict με καπνιστό σολομό που ήταν άψογα, με μια αριστοτεχνικά φτιαγμένη hollandaise sauce. Το quiche με προσούτο, διάφορα μανιτάρια, θυμάρι και γραβιέρα Κρήτης ήταν ωραίο γευστικά όμως υπήρχε αστοχία στη ζύμη της βάσης. Η σαλάτα με baby ρόκα, χουρμάδες, ντοματίνια, φουντούκια και βινεγκρέτ μπαλσάμικο, είχε μια συμπαθητική ρουστίκ αίσθηση με θρυμματισμένο μανούρι στην κορυφή.

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση, υπήρξε καθυστέρηση στο σερβίρισμα των καφέδων και όταν ρωτήσαμε σχετικά, η απάντηση που ακούσαμε με έκπληξη ήταν ότι «θα έρθουν όταν είναι έτοιμοι». Στα σερβίρισμα των πιάτων και στην εξόφληση του λογαριασμού τα πράγματα κύλησαν πιο ομαλά.

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι παρά τις μικρές αδυναμίες που εντοπίστηκαν στα πιάτα και στην εξυπηρέτηση, το περιβάλλον και η συνολική εμπειρία τις αποζημίωσαν, καθιστώντας το D.O.T. ως ένα καλό προορισμό για brunch.

Βαθμολογία: 3.5/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.