ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό βραβείο στα The Scotch Whiskey Masters 2019 για το Tamdhu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα αποστακτήριο από το Speyside βρίσκεται σε άνοδο μετά από δύο κορυφαίες βραβεύσεις της βιομηχανίας για το αποκλειστικά sherry cask ωριμασμένο single malt στο The Scotch Whiskey Masters 2019.

Το Tamdhu Speyside Single Malt Scotch Whiskey έχει κερδίσει το κορυφαίο βραβείο Master για το Tamdhu 15 Year Old και το χρυσό βραβείο για το Tamdhu Batch Strength 004, ως μέρος του κορυφαίου διεθνώς διαγωνισμού εμπορίου οινοπνευματωδών ποτών.

Το Tamdhu 15 Year Old απονεμήθηκε το βραβείο Master στην κατηγορία ‘‘Single Malt: Speyside – Aged 13-18 Years’, και το Tamdhu Batch Strength 004 βραβεύτηκε με χρυσό στην κατηγορία ‘Single Malt: Speyside – Super Premium’ category.

Ο ετήσιος διαγωνισμός Scotch Whiskey Masters στοχεύει στην εύρεση και επιβράβευση των καλύτερων σκωτσέζικων ουίσκι στον κόσμο.

Το Tamdhu ξεκίνησε τη νέα περιορισμένη ετήσια έκδοση 15 Year Old, νωρίτερα φέτος, για να συμπληρώσει τη συλλογή του σε διάφορες χώρες παγκοσμίως. Το Tamdhu 15 Year Old έχει δημιουργηθεί για εξειδικευμένους λιανέμπορους, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση του Tamdhu να παράγει «μόνο το καλύτερο» sherry cask matured whisky. Εμφιαλωμένο σε 46% ABV, χωρίς ψύξη και φυσικό χρώμα, το Tamdhu 15 Year Old έχει ωριμάσει σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δρύινα Oloroso casks.

Μετά από 15 χρόνια σε αυτά τα βαρέλια, το αποτέλεσμα είναι ένα περίπλοκο και πλούσιο ουίσκι, που σου θυμίζει μυρωδιές από ζυμαρικά μήλων, καρυκεύματα κοκκινιστού και πορτοκαλιά, με νότες ανανά και μάραθο. Στην παλέτα σου θυμίζει ζουμερό βερίκοκο και ζωντανό βατόμουρο με τάρτα λεμονιού και αμύγδαλα. Tο τελείωμα του σε αφήνει με ένα μακρύ ταξίδι μέσα από malt μπισκότα, cream sherry και βανίλια.

Το Tamdhu Batch Strength 004 όπου παρουσιάστηκε τον Μάρτιο, εμφιαλωμένο σε 57,8% ABV, είναι η τέταρτη έκδοση στην βραβευμένη σειρά Batch Strength του Tamdhu. Κάθε παρτίδα της σειράς είναι διακριτική, διαφέρει ελαφρώς με στυλ και δύναμη και εμφιαλώνεται χωρίς ψύξη.

Το Tamdhu Batch Strength 004 μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν σύνθετο πλούτο, βαθιά ένταση και φυσικό χρώμα. Το σπάνιο ξύλο του sherry cask φέρει δύο μεγάλα δώρα. το χρώμα και τη γεύση. Η βαθιά χαλκική απόχρωση του Tamdhu Batch Strength 004 αναπτύσσεται από το δρύινο βαρέλι (τίποτα περισσότερο) και κάθε σταγόνα οφείλει την πλούσια, πολύπλοκη γεύση του στα Oloroso cask.

Το Master και το Gold Award στο The Scotch Whisky Masters 2019 είναι μόνο το τελευταίο σε έναν αυξανόμενο αριθμό κορυφαίων βραβείων για τον Tamdhu τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου ‘Icons of Whisky 2019’ για τον Tamdhu’s Distillery Manager, Sandy McIntyre, Double Gold για το Batch Strength 004 στο San Francisco World Spirits Competition 2019 και World Whiskies Awards Best Scotch Speyside Single Cask Single Malt και Gold για το Tamdhu Gran Reserva.

Το Tamdhu, που ανήκει στην οικογενειακή επιχείρηση Ian Macleod Distillers, χρησιμοποιεί μόνο τα καλύτερα Oloroso sherry casks αμερικανικής και ευρωπαϊκής καταγωγής, τα οποία δίνουν στο βραβευμένο single malt το φυσικό, σκούρο πορτοκαλί χρώμα, τον έντονο πλούτο στον ουρανίσκο και το βαθύ και μακρύ τελείωμα του.

Το Tamdhu ωριμάζει αποκλειστικά σε sherry seasoned casks, τα οποία είναι κατασκευασμένα στο Bodegas της Jerez για 6 χρόνια, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη Σκωτία.

Τo Tamdhu Whisky διανέμεται στην Κυπριακή αγορά από την εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ. www.vassoseliades.com/.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Tamdhu Whisky μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα: www.tamdhu.com/our-collection

Tamdhu on social media: 
www.facebook.com/tamdhuwhisky

www.twitter.com/TamdhuWhisky

www.instagram.com/tamdhuwhisky

#SpainToSpeyside