ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δοκιμάσαμε burger από το Street Food Balcony

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Της Μαρίας Φάντη

Ένας χώρος που τον είχαμε γνωρίσει εδώ και καιρό με bar restaurant concept μάς επανασυστήθηκε ως ένα street food bar που αγαπά τα burgers. Ο λόγος για το πρώην Balcony, το all day café bar restaurant στην καρδιά της παλιάς πόλης στη Λευκωσία, με την υπέροχη εσωτερική αυλή, το οποίο επιστρέψει ανανεωμένο. Οι επιλογές για burger τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της πρωτεύουσας και γενικά στην Κύπρο έχουν πληθύνει, με το αγαπημένο street food να δοξάζεται σε αρκετούς χώρους.

Βράδυ Σαββάτου, λοιπόν, αποφασίσαμε να κατεβούμε στο κέντρο για να απολαύσουμε το μενού του Street Food Balcony που αποτελείται κυρίως από burgers και steak επιλογές.

Οι εντυπώσεις ανάμικτες. Όμορφος και απλός χώρος, όχι ιδιαίτερα φορτωμένος, με άνετα χαμηλά αλλά και ψηλά τραπέζια, όμως μου φάνηκε κάπως ψυχρός, που πιο πολύ ταίριαζε σε μπαρ-καφέ. Μπορεί αυτό να μου φάνηκε λόγω του design, τις αρχιτεκτονικής του χώρου με τις καμάρες και την πουρόπετρα ή απλώς υποσυνείδητα το έχω συνδυάσει με αυτό το concept. Από τη μουσική δεν είχαμε κάποιο παράπονο αφού ήταν ακούσματα σε pop ρυθμούς ούτε και από το service το οποίο ήταν αρκετά φιλικό: από τα παιδιά στην πόρτα, την κοπέλα που παίρνει παραγγελία μέχρι τον σερβιτόρο, ήταν πραγματικά πολύ καλό.

Στο μενού φιγουράρουν πάνω από 40 burgers, επιλογές από κοτόπουλο, μοσχαρίσιο αλλά και αρκετές vegan friendly. Μετά από ένα ξεφύλλισμα του καταλόγου αποφασίσαμε να παραγγείλουμε το «crispy chicken bacon». Τραγανό burger κοτόπουλο παναρισμένο σε δημητριακά, με τυρί και μπέικον που καπνίζεται σε ξύλο κερασιάς και το «smoking gun» με μπιφτέκι black angus 200 γρ. σε ψωμάκι brioche, τυρί cheddar με παλαίωση 3 μηνών, μπέικον, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, αβγό και καπνιστή σος που σερβίρεται σαν υπερπαραγωγή, αφού έρχεται κλειστό μέσα σε καπνούς με τον σερβιτόρο να κάνει τα αποκαλυπτήρια και το burger να ξεπροβάλλει σαν «star του σινεμά» στη μέση περιτριγυρισμένο από λαχταριστές πατάτες.

Το συγκεκριμένο μπέργκερ είναι ένα από τα best sellers του μαγαζιού. Τα μπέργκερ συνοδεύονταν από φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες (κάτι που μας χαροποίησε αρκετά και ανεβάζει την ποιότητα του μαγαζiού), αλλά ήταν αρκετά σκληρές καθώς ήταν τόσο λεπτά κομμένες που κάποιες δεν μπορούσαμε καν να τις φάμε γιατί ήταν αρκετά τραγανές. Το μπιφτέκι έχει την πληθωρική κρεατένια νοστιμιά του Black Angus: ζουμερό και χοντρούτσικο, πραγματικά έξοχο. Όπως επίσης και το κοτόπουλο burger που μας άρεσε αρκετά γευστικά αφού ήταν όσο έπρεπε παναρισμένο, το δε ψωμάκι ήταν αρκετά καλό.

Τώρα για τις πατάτες, νομίζω ότι πρέπει να το ψάξουν ακόμη λίγο. Πιστεύω ότι το μαγαζί θα γίνει ακόμη καλύτερο ενώ και οι συνταγές τους είναι πολύ πετυχημένες. Για γλυκό δεν υπήρχε χώρος, οπότε το αφήσαμε για μελλοντική επίσκεψη. Για τα παραπάνω πιάτα, μαζί με draft μπίρα και αναψυκτικό ο λογαριασμός ήρθε σχεδόν στα 50€, δηλαδή κατηγορία 17-25€ ανά άτομο μαζί με τα ποτά, σχετικά φυσιολογικά δηλαδή.