ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Eκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης στην Κύπρο

WIZ TEAM

Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης σήμερα η Κύπρος με τους δήμους να ετοιμάζουν εκδηλώσεις για τους δημότες τους με φαγητό, πότο και συναυλίες. Όπως είναι φυσιολογικό τα ηνία κρατά η Λεμεσός με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν από τις 11 το πρωί και να ολοκληρώνονται το βράδι της Πέμπτης.

Λεμεσός



Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τις εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού ξεκινά από τις 11:00, με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος, πρώην ΣτΛ) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου, έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).
Στις 12:30 η ομάδα "Κανταδόροι Λεμεσού" τραγουδούν, για όλο τον κόσμο, στην Πλατεία Σαριπόλου, όπου δημοτικές αρχές, βασιλική οικογένεια του Καρναβαλιού και κοινό θα "τσικνίσουν" και θα διασκεδάσουν.
Από τις 17:00, η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) "ζωντανεύει" με τους ρυθμούς του καρναβαλιού, το συγκρότημα "Latin Smile Salsa" και την ομάδα κρουστών "Batukinio", ενώ στις 17:45 ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων Λεμεσού, εγκαινιάζουν την έκθεση "Καρναβάλι 2020", στο Δημοτικό Μέγαρο. Συμμετέχει η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Ακολουθεί, στις 18:15, πομπή των δημοτικών αρχών, της φιλαρμονικής του Δήμου, των Μαζορέττων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και των Μαζορέττων Λεμεσού, προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου στις 19:00 θα εισέλθουν πανηγυρικά, επάνω στο άρμα του, ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης.

Θα ακολουθήσει η τελετή στέψης του νέου Βασιλιά και παρέλαση, που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη (Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων. Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα "The Carnaband".

Λόγω των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων και για αποφυγή ταλαιπωρίας, ο Δήμος Λεμεσού καλεί το κοινό όπως σήμερα, μεταξύ των ωρών 09:00 -20:00, να μην σταθμεύει τα οχήματα του στις οδούς Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη, Στασίνου , Α. Δρουσιώτη και στην Πλατεία Ηρώων. Οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλους τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο, καθώς και άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους εκτός της πιο πάνω διαδρομής.

Λευκωσία



Ο Δήμος Λευκωσίας, στηρίζει την εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας για την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 4:00 το απόγευμα μέχρι τις 7:00 το βράδυ στους πεζόδρομους Λήδρας - Ονασαγόρου.

Οι Δημοτικοί Χώροι Στάθμευσης και τα παρκόμετρα στην Εντός των Τειχών πόλη θα είναι δωρεάν για στάθμευση, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το πρωί της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2020.

Τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας μπορούν εύκολα και άνετα να μεταφέρουν τους επισκέπτες στο κέντρο της Λευκωσίας και στην εντός των τειχών πόλη. Δωρεάν στάθμευση στο Παλιό ΓΣΠ, στην αφετηρία των μλΛ.

Λάρνακα



Ο δήμος Λάρνακας του αναφέρει ότι οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και συγκεκριμένα στην πλατεία Ευρώπης με αποκριάτικη διάθεση, δωρεάν εδέσματα κρασί και ζιβανία.

Πάφος



Με την πανηγυρική είσοδο του Βασιλιά και της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, στις 6.00 μ.μ. στην κεντρική Λεωφόρο Γρίβα Διγενή και μεγάλη συναυλία του Toni Sfinos στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Κέννεντυ, ανοίγει την Τσικνοπέπτη 20 Φεβρουαρίου η αυλαία του Παφίτικου Καρναβαλιού 2020.

Η είσοδος του Βασιλιά και της Βασίλισσας του Καρναβαλιού με θέμα: « Καρναβάλι σε Ρυθμούς Κούβας», θα γίνει με τη συνοδεία της Σχολής Χορού «Dance With Me» της Χριστίνας Καμπανέλα, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου. Βασιλιάς ο Ιάκωβος Χατζηβασίλης και Βασίλισσα η Αριλένα Κωνσταντίνου.
Ακολούθως, γύρω στις 7.00μ.μ., θα αρχίσει στην Πλατεία Κέννεντυ η Μεγάλη Συναυλία του Tonis Sfinos και της δεκαμελούς Ορχήστρας του. Στον χώρο της εκδήλωσης, θα προσφέρεται ζιβανία

Αμμόχωστος



Σε γιορτινή διάθεση μπαίνει και η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου.

Η επίσημη έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Αμμοχώστου πραγματώνεται με την Τσικνοπέμπτη ως η αρχή της αποκριάς και την είσοδο/στέψη του βασιλιά Καρνάβαλου. Την «Τσικνοπέμπτη», ψήνεται κρέας από διάφορα οργανωμένα σύνολα της επαρχίας ως το έθιμο της ημέρας, στέφεται ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και ακολουθεί σατιρικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Με την είσοδο του την Τσικνοπέμπτη στην πόλη δίδεται και επίσημα το σύνθημα στους πολίτες ότι ξεκινάνε οι φαντασμαγορικές εκδηλώσεις του Δήμου για το Καρναβάλι.

Πηγή Καθημερινή