ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα μεσημέρι στο «Nolan» του Κοντιζά στην Αθήνα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Δοκιμάσαμε την κουζίνα του master chef Σωτήρη Κοντιζά, στο πολύ φωτεινό εστιατόριο στην οδό Βουλής, πολύ κοντά στο πολύβουο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο της διαμονής μας στην Αθήνα, η οποία είχε να προσφέρει εξαιρετικές επιλογές εξόδου για φαγητό και ποτό (πάντα έχει δηλαδή, αλλά πλέον όλο αυτό συνδυάζεται και με ένα εξαιρετικά αισιόδοξο vibe), ανάμεσα στα ωραία που δοκιμάσαμε ήταν και το φαγητό στο πολύ δημοφιλές Nolan.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του γεμάτου τετραήμερου δοκιμάσαμε ολόφρεσκα ψάρια και υπέροχα dips στο λατρεμένο για πολλούς ψαρομάγαζο «Ατλαντικός», δοκιμάσαμε τα διάσημα bao στο «Pink Flamingo» του Καλλίδη με τη street λογική, τα burgers στο «Po' Boys» στου Ψυρρή, αλλά και τα μεζεδάκια τόσο σε ένα τουριστικό στην Πλάκα, κοντά στα Αναφιώτικα όσο και στο all time classic ρεμπετάδικο «Κληματαριά», πλησίον της Βαρβάκειου Αγοράς (*για όλα αυτά, αλλά και για τα κοκτέιλ στο «Baba Au Rum» και το «7 Jokers» ενδεχομένως να αναφερθώ εκτενώς σε ένα δεύτερο κείμενο).

Θέλω να εστιάσω στο Nolan, αφού εκ των υστέρων αισθάνομαι ότι εκεί είχα και την πιο δυνατή γαστρονομική εμπειρία.

Σηκώνοντας το τηλέφωνο για την κράτηση και μη περιμένοντας last minute να βρω τραπέζι, αφού το application με παρέπεμπε να κάνω την κράτησή μου άλλη μέρα, οφείλω να ομολογήσω πως η απάντηση στην άλλη άκρη της γραμμής ότι τελικά υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι με γέμισε με ενθουσιασμό.

Φτάσαμε στις 2, καθίσαμε μέσα και πήραμε στα χέρια μας το μενού της ημέρας προσπαθώντας να αποφασίσουμε τι απ’ όλα να δοκιμάσουμε. Ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς έφτιαξε έναν ωραίο λιτό, φωτεινό χώρο στην καρδιά της πόλης, βάζοντας στις συνταγές τις ελληνικές αλλά και τις ασιατικές ρίζες του, και προσφέροντάς το όλο αυτό σε ένα μενού με comfort κατεύθυνση και «share» λογική. Το Nolan βασικά χαρακτηρίζεται ως ένα σύγχρονο bistro όπου οι ελληνικές πρώτες ύλες παντρεύονται άψογα με υλικά από την ασιατική ήπειρο -την Ιαπωνία, το Βιετνάμ, την Κορέα και την Κίνα.

Μαζί και με τη βοήθεια του σέρβις επιλέξαμε τα πιάτα μας, ορισμένα από τα οποία είναι και best sellers: το ρύζι ατμού με αυγό, λάδι τρούφας και μαϊντανό, τα φασολάκια που πορτοκάλι και αχλάδι, τα καμένα λάχανα και κουνουπίδια με blue cheese, το διάσημο NCB (Nolan Cod Burger), αλλά και τα gyoza με χωριάτικο κόκορα. Το φαγητό το συνοδεύσαμε με μια εξαιρετική μαλαγουζιά «Μικρόκοσμος» από Κτήμα Ζαφειράκη.

Σε όλα τα πιάτα οι γεύσεις ήταν ισορροπημένες, με την Ελλάδα και την ασιατική ήπειρο να συναντιούνται αρμονικά σε κάθε μπουκιά. Το Nolan και ο σεφ Κοντιζάς έχουν ένα μαγικό τρόπο να σου δίνουν σε κάθε πιρουνιά όλη τη νοστιμάδα της Ελλάδας και όλη την ένταση της Ασίας. Σημαντικό είναι ακόμα να ειπωθεί πως με μόλις πέντε πιάτα που μοιραστήκαμε δύο άτομα φύγαμε χορτάτοι, πληρώνοντας €75 (μαζί με τα δύο ποτήρια κρασί), ποσό που επιβεβαιώνει τη value for money τιμολογιακή προσέγγιση.

Εκτός από το φαγητό, στο Nolan αγαπήσαμε επίσης το λιτό μοντέρνο ντεκόρ, όπου το ξύλο και το μάρμαρο κυριαρχούν, ενώ οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες αφήνουν το φως να κατακλύζει τον χώρο, επιτρέποντάς σου παράλληλα να απολαμβάνεις την περατζάδα ενός δρόμου που έχει την τύχη να φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά δέντρα.

Πριν φύγετε μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα από τα γλυκά που φτιάχνονται στο εργαστήρι-ζαχαροπλαστείο «Sweet Nolan», ακριβώς δίπλα, ενώ όσοι σκοπεύετε το καλοκαίρι να βρεθείτε στη Μύκονο καλό θα είναι να γνωρίζετε πως το Nolan θα λειτουργεί και εκεί (όπως και πέρσι) από τον Ιούλιο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Info
Τηλ. 00302103243545
Βουλής 31-33, Αθήνα
Δ-Σ 13.00-17.30 & 19.00-23.30