ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα στέκι γεμάτο παράδοση σε περιμένει στον Ασκά!

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Της Μαρίας Φάντη

Γραφικό χωριό με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα σπιτάκια, ο Ασκάς φημίζεται για την παρασκευή της ζιβανίας αλλά και όχι μόνο. Το φαγητό είναι πολύ καλός λόγος για να σας οδηγήσει στο χωριό και συγκεκριμένα στην παραδοσιακή ταβέρνα «Το στέκι της παράδοσης», μια ταβερνούλα με τζάκι, με μοναδική θέα το φυσικό τοπίο του χωριού σε ένα πετρόκτιστο αγροτικό σπίτι. Ο Μάριος, ο νεαρός ιδιοκτήτης της ταβέρνας, μιλά στο WiZ για το πώς αποφάσισε να διαμορφώσει το πατρικό σπίτι του πατέρα του και πώς βλέπει την αστυφιλία.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τον χώρο της εστίασης;
Ήταν κάτι που πιστεύαμε ότι έλειπε από το χωριό μας. Ένα καλό κυπριακό εστιατόριο που θα δώσει περισσότερη ζωή στο χωριό.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια τάση προς την αστυφιλία. Ήταν ρίσκο το άνοιγμα μιας επιχείρησης στον Ασκά;
Σίγουρα ήταν ρίσκο το άνοιγμα μίας τέτοιας επιχείρησης στο χωριό αλλά πιστεύω πως, αν δεν ρισκάρεις, τίποτα δεν μπορεί να δημιουργηθεί. Θεωρώ πως, όταν πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις και πάνω από όλα το κάνεις με απόλυτο σεβασμό προς τον κόσμο, τότε και ο κόσμος μπορεί να σε αγαπήσει. Όσον αφορά τον χώρο μας, μπορώ να πω ότι είναι ένας αρκετά όμορφος και ζεστός χώρος ο οποίος γίνεται εύκολα αγαπητός από τον κόσμο.

Μιλήστε μας λίγο για την ιστορία του χώρου.
Αρχικά να αναφέρω πως ο χώρος όπου στεγάζεται «Το Στέκι της παράδοσης» είναι το πατρικό σπίτι του πατέρα μου! Κάπως έτσι, λοιπόν, αφού υπήρχε ο καταλληλότερος χώρος, η αγάπη και όλη η καλή διάθεση για τη διαμόρφωση ενός χώρου εστίασης δημιουργήσαμε «Το Στέκι της Παράδοσης». Ο χώρος διαθέτει όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον με τζάκι και πολύ όμορφη θέα προς το χωριό και τη φύση.

Πώς αποφασίσατε το όνομα;
Η ονομασία ουσιαστικά προέκυψε τυχαία. Όταν ακόμη ήμασταν στις σκέψεις για την ταβέρνα και έπειτα στην προετοιμασία της ταβέρνας μεταξύ μας την αποκαλούσαμε στέκι και σιγά-σιγά, λόγω του ότι είναι παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα, καταλήξαμε στο «Στέκι της παράδοσης».

Πριν την ενασχόλησή σας με τον τομέα αυτόν, με τι ασχολούσασταν;
Πριν ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα, η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσα να βρω κάτι το οποίο να με ευχαριστεί πραγματικά και να μπορέσει να με κρατήσει στο χωριό μου, πράγμα το οποίο πέτυχα.

Ποια επιλογή θα μας προτείνατε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσουμε;
Εγώ θα πρότεινα ανεπιφύλακτα τους κυπριακούς παραδοσιακούς μας μεζέδες με πολλά σπιτικά φαγητά, τα οποία σίγουρα θα σας αφήσουν ικανοποιημένους.

Τι προσφέρετε στο εστιατόριό σας;
Στο εστιατόριό μας προσφέρουμε κυπριακούς μεζέδες και φαγητά σχάρας.

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας σας;
Τα ωράρια λειτουργίας μας είναι Παρασκευή-Σάββατο 17:00-22:00 και Κυριακή 12:00-18:00.