ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για μπακλαβά στο χωρίο

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Της Μαρίας Φάντη

Τι σάς έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε την λέξη Βουνί;  Χωριό… κρασί... καλό φαγητό… εμένα μού έρχεται στο μυαλό ο μπακλαβάς!

Στο μικρό, ήρεμο και γαλήνιο Βουνί με τα γραφικά, πετρόχτιστα στενά, τα πέτρινα σπιτάκια που συνδυάζονται αρμονικά με το πράσινο του γύρω τοπίου, την εξαιρετική τοπική κουζίνα και τα πεζοπορικά μονοπάτια διασώζεται η αυθεντική και αλώβητη κυπριακή παράδοση. Εκεί ανακαλύψαμε πρόσφατα, και σάς το συνιστούμε ανεπιφύλακτα, ένα μέρος που σίγουρα  δεν θα βρείτε σε κάποια πόλη.

Ένας παλιός καφενές με τις μπλε ψάθινες καρέκλες και τα μεταλλικά τραπεζάκια που θυμίζει νησιώτικη Ελλάδα, το καφενείο η «Πλατεία». Το καφενείο λειτουργεί τα τελευταία 111 χρόνια και θα ενθουσιαστείτε με τη λαϊκότητά του, κάτι που θα πολλαπλασιαστεί με την ευγένεια του νεαρού «καφετζή» και θα σε απογειώσει με τον υπέροχο μπακλαβά του.  Ένας μπακλαβάς που, κυριολεκτικά, λιώνει στο στόμα, με χειροποίητο φύλλο, πλούσια γέμιση από αμύγδαλο, αριστοτεχνικά φτιαγμένος από μείγματα τοπικών προϊόντων και θα ευχαριστήσει στο έπακρον τον απαιτητικό ουρανίσκο.

Εσύ θα οδηγούσες μέχρι το Βουνί για μπακλαβά; Eμείς θα το ξανακάναμε!