ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου στην Αθήνα

ΝΤΕΝΗ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑ

Της Ντένης Καλλιβωκά

Δεν έχετε κανονίσει τίποτα για την Πέμπτη, την γιορτή των ερωτευμένων. Ίσως γυρνώντας κουρασμένοι από τη δουλειά να πάτε για ένα ποτό. Ή μπορείτε να κάνετε κάτι που θα το θυμάστε μια ζωή. Να κλείσετε τώρα δύο εισιτήρια με Blue Air για Αθήνα, για μια βραδιά –ή ίσως και για ένα long weekend. Δεν είναι εύκολο, είναι ανατρεπτικό αλλά μήπως δεν το οφείλετε σε εσάς και τον/την σύντροφό σας; Ακολουθούν μερικές προτάσεις, κάποιες από αυτές και με διαμονή για να σάς ξεσηκώσουν. Αλλά και χωρίς σπουδαία ξενοδοχεία και εστιατόρια μια βόλτα στην Αθήνα για ποτά στα μπαρ θα είναι τόσο αναζωογονητική όσο δεν φαντάζεστε!

Σπονδή


ΤΗΛ. +302107564021
Πύρρωνος 5, πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 116 36, Αθήνα
Για το πιο γκουρμέ, πολυτελές, υπέροχο δείπνο θα έρθετε εδώ. Η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα ειδικό μενού για την ημέρα. Περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, χτένια με κόκκινο πορτοκάλι, λίτσι και κρίταμο, μαύρη τρούφα με κοτόπουλο, σελινόριζα και μανιτάρια, πεσκανδρίτσα με κρεμμύδι, μπαχαρικά Dukkah και λάιμ Kaffir, και ιβηρικό χοιρινό pressa με ρόδι, μελιτζάνα και βασιλικό από την Ταϊλάνδη. Πιο αναλυτικά θα δοκιμάσετε ένα μενού με 7 πιάτα. Χτένια με κόκκινο πορτοκάλι, λίτσι, κρίταμο, μαύρη τρούφα σε κοτόπουλο με σελινόριζα και μανιτάρια, πεσκανδρίτσα με κρεμμύδι, μπαχαρικά Dukkah και λάιμ Kaffir, ιβηρικό χοιρινό με ρόδι, μελιτζάνα και βασιλικό από Ταϊλάνδη, τυρί Stilton με πατάτα, port και σπόρους κολοκύθας, εστραγκόν & γκρέιπφρουτ σορμπέ και για επιδόρπιο τα «Κόκκινα Βατόμουρα του “Αγίου Βαλεντίνου» με μαύρο πιπέρι και κόκκινο κρασί.
Το μενού με 7 πιάτα 130,00 €/άτομο
Το μενού με 5 πιάτα (χωρίς τρούφα & τυρί) 95,00 €/άτομο

Matsuhisa Athens


ΤΗΛ. +302108960510
Απόλλωνος 40 - Ξενοδοχείο Astir Palace Resort, Βουλιαγμένη, 166 71, Αθήνα
Μια ρομαντική βραδιά στο πιο γοητευτικό σημείο της πόλης. Ο head sushi chef Τόνυ Βρατσάνος έχει δημιουργήσει, ειδικά για τις 14 Φεβρουαρίου, ένα μοναδικό μενού, όπου οι japanese fusion γεύσεις και τα φρέσκα υλικά συναντούν τα χρώματα του έρωτα, το κόκκινο και το ροζ, σε ένα εκλεπτυσμένο γευστικό πάντρεμα. Οι γαστρονομικές προτάσεις ολοκληρώνονται με τη συνοδεία σαμπάνιας και με τα δύο μοναδικά cocktails, τα Romeo & Juliet. Ειδικά για τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου το menu ανέρχεται στα 110€ κατ’ άτομο. H σαμπάνια Taittinger είναι προαιρετική με κόστος 100 € ανά μπουκάλι.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: +302108960510

Hilton Athens


Σε ένα από τα κεντρικότερα και εμβληματικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας οι επιλογές σας για την ημέρα είναι πολλές: gourmet μενού 6 πιάτων στο Galaxy Restaurant με θέα στην Ακρόπολη, Special Valentine’s Cocktails στο Galaxy bar, πλούσιο μπουφέ για ερωτευμένους στο  Βυζαντινό με guest DJ και ειδικά πακέτα χαλάρωσης και ομορφιάς στο Hiltonia Spa.

Την Πέμπτη, 14/2 το Βυζαντινό παρουσιάζει έναν πλούσιο μπουφέ: σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, σταθμό κοπής με μοσχαρίσιο rib-eye αλλά και ολόκληρο σολομό με τα συνοδευτικά τους, ριζότο που παρασκευάζεται από τον σεφ μπροστά σας και απίστευτη ποικιλία γλυκών, όπως μιλφέιγ καρύδα, μους σοκολάτας με κουλί από φρούτα του πάθους, σοκολατένιες καρδιές, cheese cake φράουλα και φυσικά το περίφημο σιντριβάνι σοκολάτας για να γαρνίρετε φρέσκα φρούτα και marshmallows. Όσο για το Galaxy Bar & Restaurant, ο executive chef Κώστας Αθανασίου θα σερβίρει επίσημο δείπνο 6 πιάτων σ’ ένα εντυπωσιακό σκηνικό με πανοραμική θέα της Αθήνας: στρείδι fine de claire με χαβιάρι baeri, σαλάτα με μπλε καβούρι, πράσινο μήλο και λάιμ, πεσκανδρίτσα ποσέ με κρόκο Κοζάνης, σορμπέ σαμπάνιας με φράουλες, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο μπρεζέ με τρούφα και μους bitter σοκολάτας με raspberries.

Μην παραλείψετε να κάνετε δώρο στους αγαπημένους σας μια απολαυστική εμπειρία χαλάρωσης στο Hiltonia Spa. Από τα πακέτα του Αγίου Βαλεντίνου, επιλέξτε το “Rejuvenate” για εκείνη, το “Total Relaxation” για εκείνον ή το “Couples’ Day”, μια αξέχαστη εμπειρία χαλάρωσης για ζευγάρια σε διπλή καμπίνα μασάζ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
Βυζαντινό: +302107281400
Galaxy: +302107281407
Hiltonia Spa: +302107281801

NJV Athens Plaza


Γεύσεις του chef Νίκου Γιαννόπουλου, επιδόρπια φτιαγμένα από τον pastry Chef Διονύση Αλέρτα και ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον Δάκη, τον Πάνο Δέρβο και την Έλενα Περβαινά, υπόσχονται μια μοναδική βραδιά.
Το δείπνο Valentines 5 πιάτων στο ανανεωμένο εστιατόριο The Parliament περιλαμβάνει αφρώδη οίνο συνοδευόμενο από καναπέ σολομού και μπρικ, σούπα κρέμα καραβίδας με άρωμα αρμανιάκ, σαλάτα με καβούρι, πλιγούρι & remoulant παντζαριού, φιλέτο μπακαλιάρου σε mousse αβοκάντο και σάλτσα κόκκινου γκρέιπφρουτ, φιλετάκια Black Angus με σάλτσα πιπεριού, πατάτες dauphinoise & ναπολεόν ψητών λαχανικών και επιδόρπιο Valentine’s Day του Pastry Chef Διονύση Αλέρτα. Στο δείπνο περιλαμβάνεται μία φιάλη house-wine / 2 άτομα. (90€/άτομο).

Στο Explorer’s Bar και στο ανακαινισμένο Plaza Café μπορείτε να απολαύσετε μία φιάλη Moscato D’Asti φράουλα / άτομο καθώς και ποικιλία sushi με σολομό, γαρίδα, καβούρι, λαχανικά αλλά και ποικιλία ζεστών με σπρινγκ ρολ, γαρίδα σε τυλιγμένη πατάτα, μπουτάκι κοτόπουλο tempura, μίνι κεφτεδάκια με μοτσαρέλα & τοματάκι τσέρι αλλά και ποικιλία γλυκών (90€/ ζευγάρι). Για όσους επιθυμούν να «κλείσουν» τη βραδιά τους με διαμονή αλλά και πρωινό στο ξενοδοχείο, μπορούν να επιλέξουν τον τύπο δωματίου ή σουίτας που επιθυμούν και να επωφεληθούν από τη Valentine προσφορά (δείπνο για δύο & διαμονή για 1 βράδυ στις 14/2/19 με πρωινό):
•Δείπνο για 2 άτομα στο εστιατόριο The Parliament και διαμονή σε δωμάτιο Superior με πρωινό 330€*
•Δείπνο για 2 άτομα στο εστιατόριο The Parliament και διαμονή σε δωμάτιο Deluxe Acropolis View με πρωινό 380€*
•Δείπνο για 2 άτομα στο εστιατόριο The Parliament και διαμονή σε Junior σουίτα με πρωινό 450€*
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: +30210335240

St. George Lycabettus


Το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου δείπνο στο εστιατόριο «La Suite Lounge» στον τελευταίο όροφο του ξενoδοχείου με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό μέχρι και τα νησιά του Σαρωνικού. O executive chef Βασίλης Μήλιος έχει ετοιμάσει ένα gourmet δείπνο με 5 πιάτα. Valentines Menu 68€ κατ’ άτομο, διανυκτέρευση σε δίκλινο εξωτερικό & πρωινό 99€, Valentines Romantic Package 220€ Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: +302107416191

Life Gallery Athens


Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στα βόρεια προάστια της Αθήνας, φωλιασμένο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στην Εκάλη, το Life Gallery Athens, μέλος της bluegr Hotels & Resorts προσφέρει μια μοναδική αίσθηση ιδιωτικότητας και πολυτέλειας. Ενεργοποιήστε τις αισθήσεις σας στο Ananea Wellness by Orloff Experts, με μια συνεδρία sauna και hammam. Και φυσικά μιας και ο “έρωτας περνάει από το στομάχι”, από μια βραδιά αφιερωμένη στον έρωτα δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα υπέροχο δείπνο για δύο στο Kool.

Η αρχή γίνεται με μια δροσερή σαλάτα ρόκας με σορμπέ λάιμ και σάλτσα φράουλας και ένα πλούσιο ριζότο φρέσκων θαλασσινών με μύδια, χτένια και κουρκουμά και η συνέχεια γράφεται με ένα Black Angus rib eye με σάλτσα κόκκινου πιπεριού, πατάτες country και καραμελωμένα κρεμμύδια ή ένα κοτόπουλο φιλέτο με μιλφέιγ λαχανικών και πουρέ γλυκοπατάτας. Ο επίλογος έρχεται με ένα επιδόρπιο - πειρασμό, μια καρδιά σοκολάτας με φρούτα του δάσους που θα σάς αφήσει την πιο γλυκιά ανάμνηση από ένα ξεχωριστό δείπνο για δύο. Δείπνο Αγίου Βαλεντίνου €65/ άτομο Πακέτο διαμονής Κόστος από €270/ζευγάρι*
•Πλούσιο πρωινό
•Ειδικό καλωσόρισμα σε οποιοδήποτε τύπο δωματίου
•Δωρεάν χρήση sauna & hammam (κατόπιν ραντεβού)
•Ρομαντικό δείπνο με το ειδικά διαμορφωμένο Valentine’s Day Menu
* Ισχύει για 1 διανυκτέρευση την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου αλλά και για διανυκτερεύσεις μέχρι και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
Life Gallery Αthens, Λεωφόρος Θησέως 103, Εκάλη
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: +30211 1067400

Olive Garden


ΤΗΛ.+302103838511
Πανεπιστημίου 52, Ξενοδοχείο Titania, 106 78, Αθήνα
Άλλη μία πρόταση είναι το Olive Garden στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια. Γευθείτε ένα ατμοσφαιρικό δείπνο, με πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για την ημέρα, από τον chef Χρήστο Τζιλήρα και συνεχίστε με cocktails στο bar του Olive Garden, με απεριόριστη θέα στη φωτισμένη Αθήνα! Απολαύστε τη βραδιά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η Άννα Μελίτη στο τραγούδι και ο Παναγιώτης Μουρατίδης στο πιάνο θα ερμηνεύσουν γνωστά ελληνικά και ξένα ερωτικά τραγούδια.

Valentine’s Menu 2019
Κροκέτες καβουριού με σαλάτα κινόα,
καπνιστά παντζάρια, αβοκάντο,
σάλτσα μουσελίν με σαγκουίνι, Ριζότο ‘’Frutti di Mare’’ με πράσινα σπαράγγια,
κόκκινη κολοκύθα και τζίντζερ, φιλέτο black angus με κρούστα από φρέσκα βότανα,
κανελόνι γλυκοπατάτας, κόκκινο λάχανο, σάλτσα με cranberries και ελιξήριο. Parfait με άγριες φράουλες σε macaron, και gazpacho από φρούτα του δάσους Τιμή μενού / άτομο: 55 €. Στην τιμή περιλαμβάνεται απεριόριστη κατανάλωση σε βιολογικό κρασί Μωραΐτη- μπίρα-αναψυκτικά και δωρεάν στάθμευση στο parking του ξενοδοχείου.
Τηλ.κρατήσεων: +302103326000 & +302103326260

Athens Marriott


Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο chef Γιάννης Τσούνας σάς καλωσορίζει στο εστιατόριο Made in Athens έχοντας ετοιμάσει ένα μενού πέντε πιάτων. Χαμηλός φωτισμός, τριαντάφυλλα και μουσική από DJ να συνοδεύει κατάλληλα αυτή τη ρομαντική βραδιά συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον Τιμή μενού κατ’ άτομο 50€.
Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τη βραδιά σας με μια διανυκτέρευση, το ξενοδοχείο Athens Marriott ετοίμασε ειδικό πακέτο που περιλαμβάνει διανυκτέρευση, συμμετοχή στο δείπνο, πρωινό, δωρεάν στάθμευση και late check out στις 16:00. Τιμή πακέτου διαμονής 130€ κατ’ άτομο. Τηλ. κρατήσεων: +302109471000