ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ναπολιτάνικη πίτσα του Ράφαελ που έχουμε λατρέψει

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Μια παγκόσμια τάση εδώ και χρόνια, τα food trucks, αναπτύσσεται στην Κύπρο σιγά-σιγά και γίνεται πιο ποιοτική από ποτέ. Στο νησί μας, τις καντίνες τις έχουμε ταυτίσει με το λεγόμενο «βρόμικο» φαγητό, καντίνες δηλαδή που απλώς προσφέρουν σάντουιτς, χοτ ντογκ και μπέργκερ χωρίς πολλά-πολλά και καμία γευστική ιδιαιτερότητα. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες υπάρχουν μερικές καντίνες που δεν μοιάζουν πολύ με τις άλλες τόσο ως προς το φαγητό που προσφέρουν όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους. Μια από αυτές είναι και το Rafael’s Food Truck.

Πριν από περίπου 4 μήνες, ο ιδιοκτήτης της καντίνας, Ραφαήλ Γιαγκουδάκης, πρώην ποδοσφαιριστής στο επάγγελμα, με μεγάλη αγάπη στο φαγητό και δη την ιταλική κουζίνα, αποφάσισε να ακολουθήσει τη δεύτερη μεγαλύτερή του αγάπη «ταΐζοντας» τους Λεμεσιανούς μοναδικές ναπολιτάνικες πίτσες.

Υιοθετώντας τη φιλοσοφία του Jamie Oliver «it’s not about Michelin stars, it’s about homemade recipes», ο Ραφαήλ μάς μίλησε για το πώς επέλεξε την ιταλική κουζίνα, αν θεωρεί ότι η τάση αυτή μπορεί να ξεπεραστεί, καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Πώς ήρθε η ιδέα να ξεκινήσεις το δικό σου food truck;
Εδώ και χρόνια, κάθε φορά που επέστρεφα από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, αντιλαμβανόμουν ότι υπάρχει ένα κενό στην κυπριακή αγορά, όσον αφορά στο street food, γι’ αυτό και το τόλμησα. Δεν είναι ότι ήθελα να πρωτοτυπήσω, απλώς έχω ως στόχο να μπορώ να δώσω στον κόσμο γρήγορο, απολαυστικό φαγητό σε προσιτές τιμές. Έτσι δημιουργήσαμε το food truck μας, το οποίο είναι ένα πολύ ζεστό, οικογενειακό «στέκι» που προσφέρει καλό φαγητό, σε λίγα μόνο λεπτά.

Γιατί επέλεξες την ιταλική κουζίνα;
Επέλεξα την ιταλική κουζίνα γιατί με απλά υλικά μπορείς να δημιουργήσεις πολύ όμορφα πράγματα, νόστιμα και αυθεντικά. Γενικά εγώ αλλά και η οικογένειά μου είμαστε «ερωτευμένοι» με την Ιταλία και την ιταλική κουλτούρα. Ταξιδεύσαμε σχεδόν σε όλη την Ιταλία και λατρέψαμε την παραδοσιακή της κουζίνα και από αυτό εμπνευστήκαμε.

Εκτός όμως από αυτό, είχαμε και έχουμε τις συμβουλές των γιαγιάδων, των θείων και των φίλων μας… Ο Rafael’s σου ψήνει αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, ποιοτικό καφέ, παραδοσιακές μακαρονάδες, αντιπάστι καθώς και γλυκά, όλα σε προσιτές τιμές με την ιδεολογία του street food.

Θεωρείς ότι αυτή η τάση θα ξεπεραστεί σε κάποια φάση;
Δεν θεωρώ ότι θα ξεπεραστεί γιατί είναι κάτι που υπήρχε εδώ και χιλιάδες χρόνια, ίσως και προ Χριστού, απλώς λεγόταν διαφορετικά. Είναι κάτι γρήγορο, της στιγμής και πάνω από όλα αυθεντικό και ρομαντικό καθώς μπορείς να δεις απλούς ανθρώπους να ασχολούνται με αγάπη με αυτό που κάνουν, χωρίς απαραίτητα να πρέπει να εντυπωσιάζουν.

Στο εξωτερικό αρκετός κόσμος όταν κάνει διάλειμμα από τις δουλειές του συνήθως εκμεταλλεύεται τη street food ιδεολογία. Στην αρχή σκεφτόμασταν να δημιουργήσουμε ένα μικρό εστιατόριο, στην πορεία όμως, όπως ήδη ανέφερα, βλέποντας το κενό που υπάρχει στην κυπριακή αγορά σχετικά με το φαγητό του δρόμου, προτιμήσαμε να φτιάξουμε κάτι πιο μικρό και ιδιαίτερο.

Έχεις βλέψεις για το δικό σου μαγαζί;
Είμαστε ήδη σε συζήτηση με ένα μαγαζί, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την παρούσα κατάσταση της πανδημίας.

Έχεις παρακολουθήσει κάποια μαθήματα;
Δυστυχώς δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό, όμως παρακολούθησα κάποια μαθήματα σχετικά με το ναπολιτάνικο φαγητό.

Τι επιλογές μπορεί να βρει κάποιος στο μενού;
Στο food truck μας μπορείτε να βρείτε αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα καθώς επίσης ποιοτικό καφέ και γλυκά βασισμένα στην ιταλική κουζίνα. Επίσης, αναλόγως των περιστάσεων στα ιδιωτικά πάρτι ή events στα οποία συμμετέχουμε, τότε η πίτσα θα φτιαχτεί ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε και παραδοσιακές ναπολιτάνικες μακαρονάδες.

Έχεις υπηρεσίες delivery;
Για την ώρα δεν έχουμε υπηρεσίες delivery, αλλά σύντομα θα έχουμε.

Πού σταθμεύεις καθημερινά;
Καθημερινά μπορείτε να μας βρείτε στην οδό Ανδρέα Ζάκου 3 στη Λεμεσό.
Το ωράριο λειτουργίας μας είναι από Τρίτη μέχρι Σάββατο 19:00-22:00 και Τρίτη μεσημέρι 11:30-15:00.

* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του Rafael’s, μπορείτε να ενημερώνεστε από τις σελίδες του στα social media.