ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ταινία της ημέρας: Marriage Story

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Σκηνοθεσία: Νόα Μπάουμπακ
Πρωταγωνιστούν: Άνταμ Ντράιβερ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Λόρα Ντερν

Έρωτας, απώλεια, θαλπωρή και απόγνωση συνδυάζονται σε ένα ορμητικό, γεμάτο ανθρωπιά φιλμ για το τέλος του έρωτα και το τσάκισμα που τον συνοδεύει τη στιγμή που κάτι εν δυνάμει παντοτινό καταλήγει εφήμερο.

Υπόθεση:
Ένα παντρεμένο ζευγάρι σε διαδικασία διαζυγίου προσπαθεί να προστατεύσει το παιδί του από το χωρισμό, την ώρα που η σχέση του καταρρέει.

Η «Ιστορία Γάμου» δεν εξελίσσεται σαν μια τυπική ιστορία για τη διάλυση ενός γάμου. Αφενός διότι ξεκινάει αφού εκείνη έχει συμβεί και αφετέρου γιατί δίνει έμφαση στο νομικό σκέλος του διαζυγίου και στην ασχήμια που το συνοδεύει. Είναι αδύνατο να αποδιώξει κάποιος το αίσθημα της ήττας που κατακλύζει τα πλάνα, τη στιγμή που δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν φέρονται πλέον σαν εχθροί. Σε αυτό το σημείο ο Μπάουμπακ αναδεικνύεται σε μαέστρο του ψυχογραφήματος, καθώς αποκρύπτει προσεκτικά τι πήγε στραβά στη σχέση των δυο τους, οι οποίοι εξακολουθούν βαθιά μέσα τους να είναι ερωτευμένοι, αλλά αδυνατούν να ζήσουν μαζί. Αυτό το οδυνηρό παράδοξο καλούμαστε να αποδεχτούμε κι έτσι η ζωή να συνεχιστεί κάπως, ακόμη κι αν γίνει «η απώλεια συνήθειά μας».