ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καλοκαιρινή σερενάτα» από κουαρτέτο της Ακαδημίας Ανγκέλικα Προκόπ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ανεπανάληπτη βραδιά κλασικής μουσικής δωματίου θα μας χαρίσουν, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, ταλαντούχοι νεαροί μουσικοί που συμμετέχουν στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Βιέννης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Faneromeni19, στην Αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

Η εμφάνιση των νεαρών μουσικών είναι μια συνεργασία του Ιδρύματος και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Κύπρο. Το κουαρτέτο εγχόρδων, με ένα πλούσιο μπουκέτο εξαίσιας μουσικής δωματίου και με την «Καλοκαιρινή Σερενάτα», αποτελείται από τα δυο αδέλφια, Luka και Lara Kusztrich, (βιολί) Clara Schwaiger (βιόλα) και Benedikt Sinko (τσέλο). Τους μουσικούς θα συνοδεύει στο πιάνο ο καταξιωμένος Κύπριος πιανίστας Νικόλας Κωνσταντίνου, με έργα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και των Ερνστ Κρένεκ, Ούγκο Βολφ και Φραντς Σούμπερτ.

Οι Αυστριακοί μουσικοί είναι όλοι απόφοιτοι της Καλοκαιρινής Ακαδημίας Ανγκέλικα Προκόπ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης. Τα τελευταία 10 χρόνια, 40 εξαίρετοι νεαροί μουσικοί, οι οποίοι ονειρεύονται μια καριέρα σε μία από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του πλανήτη, προσκαλούνται για 3 εβδομάδες μαθητείας από 25 μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης για να συμμετάσχουν στην εκτέλεση έργων στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.

Τα μαθήματα έχουν ως επίκεντρο τη μουσική δωματίου, ενώ σεμινάρια εξειδίκευσης προετοιμάζουν τους μαθητές για τη διαδικασία των ακροάσεων. Ο τέλειος ήχος μιας ορχήστρας συνδέεται με την ικανότητα τού κάθε μουσικού να ακούει τα άλλα όργανα, να ανταποκρίνεται στην ερμηνεία τους, καθώς και με τον μέγιστο βαθμό ευελιξίας που οφείλει να διαθέτει ο καθένας από αυτούς. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, αυτό διδάσκεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσω της μουσικής δωματίου.

Ο Κύπριος πιανίστας αποφοίτησε από το Ferenc Liszt University of Music της Βουδαπέστης με άριστα και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στo Music Performance από το Cleveland Institute of Music των ΗΠΑ. Έχει παρουσιαστεί σε σημαντικές αίθουσες, όπως η Wigmore Hall, η Brahms Saal του Musikverein στη Βιέννη, το Beethoven-Haus στη Βόννη, καθώς και στη μεγαλοπρεπή Αίθουσα της Μουσικής Ακαδημίας Φραντς Λιστ στη Βουδαπέστη. Προσκαλείται συχνά σε διεθνή φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συμμετέχει σε διεθνούς φήμης ορχήστρες.

Info

Πέμπτη,04 Ιουλίου 2019, 21:00

Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Πληροφορίες:22128157

Είσοδος ελεύθερη

**Τα βράδια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Faneromeni19, τα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος και η έκθεση «1940: Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος και Ελλάδα» θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.