ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός και εστιατόρια: όλα όσα πρέπει να προσέξεις!

Ανεξαρτήτως αν κατηγοριοποιούμε τον κορωνοϊό ως πανδημία ή όχι η λέξη κορωνοϊός είναι στο καθημερινό μας λεξιλόγιο και όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πως αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα. Τι πρέπει να κάνουν όμως τα εστιατόρια ώστε πελάτες και προσωπικό όχι μόνο να είμαστε αλλά και να νιώθουμε περισσότερο ασφαλείς σε αυτά;

Μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, δεν έχουμε καμία ένδειξη, πως ο κορωνοϊός μπορεί να μεταφερθεί από το φαγητό που τρώμε. Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές να τρώτε σε εστιατόρια ή να παραγγέλλουμε στο σπίτι, οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να φανούν χρήσιμες συμβουλές τόσο στους μαγαζάτορες όσο και στους πελάτες.

- Σωστή υγιεινή των χεριών. Θα πρέπει να εγκαταστήσουν απολυμαντικά χεριών τόσο στην κουζίνες , όσο και στον χώρο του εστιατορίου, και φυσικά στις τουαλέτες.

- Όλο το προσωπικό θα πρέπει να απολυμαίνει τα χέρια του συχνά και γενικά να τηρεί τους κανόνες προσωπικής υγιεινής .

- Οι υπεύθυνοι τροφίμων πρέπει να πλένουν συστηματικά τα χέρια τους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ειδικά πριν χειριστούν τα μαγειρεμένα ή έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα ή κατά τον χειρισμό της προετοιμασίας του ωμού φαγητού.

- Συνιστούνται οι τακτικές απολυμάνσεις.

- Οποιοσδήποτε εργαζόμενος έχει το παραμικρό σύμπτωμα θα πρέπει να παίρνει υποχρεωτική άδεια ακόμη και αν πρόκειται για απλό κρυολόγημα.

- Να αποφεύγονται τα πιάτα με επιλογές to share και platters που δεν είναι ατομικά.

- Σε μικρά εστιατόρια ή σε εστιατόρια που είθισται κοσμοσυρροή καλό θα ήταν να αραιώσουν λίγο τα καθίσματα ή να αποφευχθεί η προσέλευση.

- Οι εξαερισμοί των χώρων θα πρέπει να λειτουργούν πολύ καλά.

- Αποφεύγοντας στενή επαφή, όπου είναι δυνατόν, με όποιον παρουσιάζει συμπτώματα αναπνευστικής νόσου, όπως βήχα και φτάρνισμα.

- Μετά τον χειρισμό των αποβλήτων, μετά από καθήκοντα καθαρισμού, χρήση τουαλέτας αλλά και συναλλαγές χρημάτων συνιστάται η απολύμανση χεριών.

- Μετά από το κάπνισμα απαραίτητη η απολύμανση.

- Κάλο θα ήταν οι εστιάτορες να ενημερώνουν μέσω social media ή οποιοδήποτε άλλον τρόπον τους πελάτες τους για τα μέτρα που λαμβάνουν.

- Οι ντελιβεράδες θα πρέπει να έχουν αντισηπτικό μαζί τους τόσο για τη μεταφορά τροφής όσο και για τις οικονομικές συναλλαγές με τον πελάτη.

- Να αποφεύγεται η ανταλλαγή χρημάτων και καρτών. Καλό θα ήταν όπου είναι εφικτό οι οικονομικές συναλλαγές να γίνονται όπου γίνεται διαδικτυακά και ανέπαφα.

- Αποφύγετε την χρήση ηλεκτρικών συσκευών κατά την διάρκεια του φαγητού.