ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκή τρούφα: Το πανδαιμόνιο στην υψηλή γαστρονομία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λευκή τρούφα, ίσως το πιο ακριβό συστατικό της υψηλής γαστρονομίας, παρουσιάζεται αυτή την εποχή στις κουζίνες των chefs όλου του κόσμου για να εμπλουτίσει με ένα τρόπο σχεδόν μαγικό τη γεύση των πιάτων τους. Από ελαφρώς βουτυρωμένα ζυμαρικά, ριζότο, πίτσα και τρυφερό μοσχάρι, μέχρι και ένα απλό τηγανητό αυγό, οι chefs παθαίνουν ντελίριο με το ξύσμα της λευκής τρούφας, καθώς αυτή πέφτει νωχελικά σαν νιφάδα χιονιού πάνω από κάθε γαστρονομική δημιουργία.

Όσο πιο ήπια είναι η βάση, τόσο πιο εύκολα εναρμονίζεται με το ασυνήθιστο άρωμα και τη γεύση της τρούφας. Γι’ αυτό τον λόγο, τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι food lovers ανά την υφήλιο αναζητούν επίμονα και πληρώνουν όσο όσο για να τη γευθούν φρέσκια.

Τι είναι η λευκή τρούφα;

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου κυνηγοί με εκπαιδευμένους σκύλους περιπλανώνται σε περιοχές κυρίως της Ιταλίας αναζητώντας αυτά τα άγρια μανιτάρια. Μόλις τις βρουν, τις πωλούν σε εμπόρους που φροντίζουν για την αποστολή τους σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι πολύτιμοι μύκητες που παράγουν ένα άρωμα που σύμφωνα με κάποιους θυμίζει τη μυρωδιά του χώματος, της μούχλας ή του ιδρώτα, είναι γήινο αλλά περίεργος εθιστικό.

Οι chefs ανά τον κόσμο αγαπούν ιδιαίτερα το ξύσμα λευκής τρούφας πάνω σε ελαφρώς βουτυρωμένα ζυμαρικά, σε ριζότο και πίτσα αλλά και σε πιάτα πρωτεΐνης, όπως οι μπριζόλες, τα burgers και το ψητό κοτόπουλο. Όσο πιο ήπια είναι η βάση, τόσο πιο εύκολα εναρμονίζεται με το ασυνήθιστο άρωμα και τη γεύση της τρούφας.

Η λευκή τρούφα δεν πρέπει να συγχέεται με τη μαύρη τρούφα που συλλέγεται στα τέλη του φθινοπώρου και το χειμώνα ούτε με την τρούφα Βουργουνδίας που τις βρίσκουν οι κυνηγοί το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου. Και τα δύο αυτά είδη μανιταριού τα βρίσκουμε κυρίως στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ η τιμή τους είναι πιο προσιτή καθώς είναι λιγότερο σπάνια και έχουν πιο απαλό άρωμα.

Τα καλά νέα για τους λάτρεις της λευκής τρούφας είναι ότι από τώρα μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου, ο αποκλειστικός προμηθευτής λευκής τρούφας του διάσημου με αστέρι Michelin Giorgio Locatelli, Carlo Caporicci di San Pietro a Pettine, προμήθευσε το Ristorante Locatelli που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου AMARA, με μια γενναία ποσότητα τρούφας, για να μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό μενού που θα σας ταξιδέψει στους γραφικούς δρόμους της Τοσκάνης και της Ούμβριας.

Ristorante Locatelli at AMARA Hotel

Λεωφόρος Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός

Για κρατήσεις στο τηλέφωνο 25 44 2222 ή στο

https://www.amarahotel.com/service/ristorante-locatelli/