ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

M-Theory Protein Bar & Kitchen: Healthy spot με σπιτικού τύπου «αμαρτωλό» brunch

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Στην πολύβουη οδό Λάρνακος, ένα λιλιπούτιο healthy spot σού δίνει μια πολύ καλή δικαιολογία για να κάνεις στάση. Αν πάλι δεν είναι στον δρόμο σου ή σε πιέζει ο χρόνος, μη σκας και πολύ, καθώς διαθέτει δωρεάν delivery. Πρόκειται για το M-Theory Protein Bar & Kitchen, που τις καθημερινές προσέχει τη διατροφή σου, αλλά τα σαββατοκύριακα σού επιτρέπει (ή μάλλον σού επιβάλλει) να «κλέψεις», προσφέροντας πληθωρικό brunch.

Τα καθίσματα είναι περιορισμένα, με δυο ψηλούς ξύλινους πάγκους να εφάπτονται στην μπροστινή βιτρίνα και τέσσερα χαμηλά τραπέζια, που όταν ο καιρός το επιτρέπει, βγαίνουν έξω στο ξύλινο deck. Αυτός είναι και ο λόγος που το brunch δουλεύει μόνο με κρατήσεις. Η ατμόσφαιρα δεν χαρακτηρίζεται από κάτι το ιδιαίτερο, αλλά η γοητεία του έγκειται στη χαλαρή και παρεΐστικη διάθεση που επικρατεί. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ανταλλάξεις μια-δυο κουβέντες με όλο το προσωπικό και τους υπόλοιπους θαμώνες, ακριβώς όπως θα έκανες σε ένα παραδοσιακό καφενείο. Προσεχώς θα λειτουργήσει και γοητευτική βεράντα στο πίσω μέρος.

Στο healthy μενού θα βρεις μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς και wraps, που προσφέρονται και σε corporate boxes για 6-8 άτομα, μπολ με βρόμη ή γκρανόλα σε διάφορες εκδοχές (με γιαούρτι ή γάλα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και μέλι), τρία είδη σαλάτας με κοτόπουλο, τόνο και κινόα και μικρά συνοδευτικά και σνακ, όπως μπισκότα και μπάρες πρωτεΐνης. Στα ποτά πρωταγωνιστούν ενδιαφέροντα protein shakes, όπως το στιβαρό “The Hulk” με πρωτεΐνη βανίλιας, μπανάνα, σπανάκι, κανέλα, φοινίκια και αμυγδαλοβούτυρο, καθώς και φρέσκοι χυμοί και καφέδες. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στο μενού καταγράφονται οι διατροφικές αξίες για όλα τα φαγητά και ποτά.

Στο brunch μενού τα πράγματα είναι πολύ πιο λιτά, αλλά ταυτόχρονα και… αμαρτωλά (!) με τρεις αλμυρές και τρεις γλυκές επιλογές. Δοκιμάσαμε το “M Squared”, μια νόστιμη και «βαριά» εκδοχή κυπριακού προγεύματος με τηγανητά αβγά, χαλούμι, χοντρές φέτες λούντζας και τηγανητές πατάτες (€9.50).

Τα bagels με καπνιστό σολομό, τηγανητό αβγό, τυρί κρέμα, αβοκάντο, hollandaise και άνηθο ήταν αφράτα και γευστικά (€9.50).

Δεν παραλείψαμε να επιδοθούμε και στα λαχταριστά τριώροφα pancakes με σος Nutella, μπισκότο, φράουλα και μπανάνα (€9), στα οποία όμως θα προτιμούσα ένα κλικ περισσότερης υγρασίας.

To M-Theory Protein Bar & Kitchen προστίθεται, λοιπόν, στη λίστα με τα healthy spots της πρωτεύουσας, με brunch που μαγειρεύεται απλά και σερβίρεται σε γενναιόδωρες μερίδες, όπως ακριβώς θα το έφτιαχνες και στο σπίτι σου!

Βαθμολογία: 3/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.