ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Masterclass από τον σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου παρουσιάζει τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη σε ένα masterclass σεμινάριο με θέμα «Κάνοντας ταινίες με διαφορετικό τρόπο παραγωγής: από DIY έως την ευρωπαική συμπαραγωγή». Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, και αποτελείται από δύο δίωρα μέρη, ξεκινώντας στις 16.15 στο οίκημα της Ένωσης Σκηνοθετών (Οθέλλου 27,  1016 Λευκωσία).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να μάθουν από τον Έλληνα σκηνοθέτη, του οποίου η δράση ξεπερνά τον Ελληνικό χώρο.

Περιγραφή:

Μέρος Α' (16:15 - 18:15)
Από DIY (Do It Υourself) έως Ευρωπαϊκή Συμπαραγωγή
Στο πρώτο δίωρο του σεμιναρίου θα επικεντρωθούμε σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής κυρίως των μικρού μήκους και την μετέπειτα προώθησή τους στα φεστιβάλ καθώς και την εμπορική εκμετάλλευσή τους. Αμέσως μετά, θα εξετάσουμε τί σημαίνει στην πράξη μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή για τον σκηνοθέτη και την δημιουργική του ελευθερία.

Μέρος B' (18:15 - 20:15)
Σκηνοθετική εμβάθυνση και μέθοδοι casting σε ταινίες υβρίδια ανάμεσα στα όρια doc και fiction
Στο δεύτερο δίωρο θα εμβαθύνουμε στην τέχνη της σκηνοθεσίας και μιας σύγχρονης εναλλακτικής κινηματογραφικής αφήγησης εξετάζοντας ταινίες που αμφισβητούν τα όρια του σινεμά και έχουν ταυτόχρονα μια αξιοπρόσεκτη και λαμπρή φεστιβαλική και εμπορική πορεία.

Το εργαστήρι θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 21/9. Ισχύει περιοριορισμένος αριθμός θέσεων.

Πληροφορίες: directorsguildcy@gmail.com
Γλώσσα Εργασίας: Eλληνικά
Eίσοδος: €10 γενική είσοδος, Δωρεάν για σκηνοθέτες και φοιτητές
Δηλώσεις Συμμετοχής (μέχρι 21/9): directorsguildcy@gmail.com Τηλ. Επικοινωνίας: 96375223

Στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπ.Παιδείας και Πολιτισμού