ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια δυνατή «εμπειρία» στον Πρωταρά που αξίζει να τη γευτείς

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

«Light fresh food by the sea» είναι η φιλοσοφία του εστιατορίου, την οποία μπορείτε να διαπιστώσετε αμέσως με το που θα έρθει το πρώτο πιάτο στο τραπέζι. Ειδικά αν είναι ο λευκός ταραμάς ή η σαλάτα με τα ντοματίνια, τη μυζήθρα και το κρίταμο!

Το Rocas ήταν ένα από τα εστιατόρια για το οποίο έφταναν στα αυτιά μου πολύ καλά σχόλια. Πέραν από το location και το cozy εξωτικό ντεκόρ του, όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για το μενού που επιμελήθηκε ο πολύς Κύπριος σεφ Andrew Tzo. Μεσογειακή κατεύθυνση, με επιρροές από την ιαπωνική κουζίνα, με τη γενικότερη φιλοσοφία να είναι «light fresh food by the sea» και η οποία εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε πιάτο του μενού.

Το βράδυ του Αυγούστου που πήγαμε στο Rocas Experience εξελίχθηκε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εξόδους του καλοκαιριού. Από την ώρα κιόλας που κάναμε την κράτηση, πήραμε μια πρώτη γεύση για τη δυνατή εμπειρία που θα είχαμε, μιας και η απάντηση ήρθε άμεσα στο κινητό. Το καλωσόρισμα ήταν θερμό και το σέρβις άψογο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Με τη βοήθεια της ομάδας του εστιατορίου παραγγείλαμε φαγητό και κρασί και απολαμβάναμε το ωραίο vibe, έχοντας θέα το παραλιακό μέτωπο, τον πεζόδρομο, τη θάλασσα μέσα στην οποία καθρεφτιζόταν το φεγγάρι, αλλά και ορισμένων φωτισμένων σκαφών στο βάθος!

Στο τραπέζι αρχικά ήρθε η υπέροχη σαλάτα με cherry tomatoes, μυζήθρα και κρίταμα, όπως επίσης ο λευκός ταραμάς και η μελιτζανοσαλάτα. Όλα ένα κι ένα! Η σαλάτα ολόφρεσκη με πολύ ισορροπημένες γεύσεις, ο ταραμάς απίστευτα smooth και με προσεγμένη παρουσίαση, ενώ highlight αποτέλεσε το live «χτύπημα» της μελιτζανοσαλάτας από τον σερβιτόρο. Μια κίνηση που μας εξέπληξε ευχάριστα!

Σε σχέση με τα κυρίως πιάτα, το prime beef burger ήταν ζουμερό και πλούσιο, το βάρους μισού κιλού λαβράκι με τα κλαράκια σαλικόρνιας ήταν εξαιρετικό, ενώ το orzo με καλαμάρι είναι όνειρο, ειδικά για όσους αρέσκονται στις πιο πικάντικες γεύσεις. Ένα πλούσιο πιάτο με σούπα γαρίδας, ντοματίνια, τσίλι, βασιλικό, ξύσμα λεμονιού, ελιά και μυζήθρα, πολύ χορταστικό και άκρως καλοκαιρινό!

Στη μέση ήρθαν και τα prawn tempura rolls, τα οποία παραγγείλαμε για λίγη έξτρα απόλαυση, θέλοντας να τιμήσουμε και το «Nikkei & Japanese» section του μενού, ενώ το φαγητό το συνοδεύσαμε με ένα ποτήρι Alimos Chardonay και ένα Terra Serena Pinot Grigio, πάντα με την καθοδήγηση της ομάδας του εστιατορίου, με τους σερβιτόρους να είναι παρόντες κάθε λεπτό, για οποιοδήποτε request.

Στο overall, η εμπειρία μας ήταν απίθανη, value for money, και μια απόδειξη πως εκτός από το όνομα το Rocas Experience έχει και τη χάρη! Μια εμπειρία που αξίζει να τη γευτείς!