ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια «εγωιστική» μέρα στην Λεμεσό

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Της Αφροδίτης Δερματά

Διανύεις τα μέσα του Απρίλη σε μια περίεργη βροχερή άνοιξη, νιώθεις την υγρασία να έχει γίνει κοκτέιλ με το άγχος και την κόπωση και να σε διαπερνάει αφήνοντας πάνω σου έντονη ψυχική και σωματική κούραση. Έχεις τάσεις φυγής, θέλεις επειγόντως διακοπές,  θέλεις να κάνεις κάτι να ανανεωθείς αλλά δεν έχεις χρόνο. Τι κάνεις για να το αντιμετωπίσεις; Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, παίρνεις ύφος τουρίστα και κάνεις μια μονοήμερη απόδραση στη Λεμεσό. Καθώς πλησιάζεις στην πόλη και βλέπεις το γαλάζιο της θάλασσας στο φόντο, αυτόματα η διάθεση σου αλλάζει.

 Παρκάρεις και περπατάς στη Μαρίνα ενώ η θαλασσινή αύρα σε αναζωογονεί και καθαρίζει την κάθε σου σκέψη. Το περπάτημα σου ανοίγει την όρεξη και κάνεις μια στάση στο «Marina Breeze» (25051878) για brunch,  βολεύεσαι στους άνετους καναπέδες του και απολαμβάνεις αμερικάνικες τηγανήτες με φρέσκο χυμό ενώ επισφραγίζεις το γεύμα με έναν αρωματικό καφέ περιτριγυρισμένος από το γαλάζιο της θάλασσας.

Επόμενη στάση το Royal Spa του ξενοδοχείου «The Royal Apollonia » (2550800) της Louis Hotels. Τα κορίτσια του spa σε υποδέχονται θερμά, σε ενημερώνουν για τις όλες θεραπείες σώματος και προσώπου βοηθώντας σε να επιλέξεις αυτή που έχεις περισσότερο ανάγκη και  σε οδηγούν στον δρόμο της ευεξίας. Δέκα λεπτά στη σάουνα σε βάζουν σε διαδικασία χαλάρωσης και σε βοηθούν να αποβάλεις τις τοξίνες, ενώ ένα δροσερό ντους επαναφέρει την ιδανική θερμοκρασία στο σώμα σου.  Λίγο πριν αφεθείς στα μαγικά χέρια της ειδικού, απολαμβάνεις το αρωματικό τσάι σου σε ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο ενώ χαλαρώνεις ακούγοντας απαλή μουσική. Σε λίγο μια κοπέλα σε οδηγεί στον παράδεισο των αισθήσεων καθώς τα μαγικά της χέρια απογειώνουν και αναζωογονούν κάθε κύτταρο του σώματος σου. Η θεραπεία τελειώνει και μια βουτιά στην θερμαινόμενη πισίνα σε επαναφέρει στην πραγματικότητα.

 Το μεσημέρι σε βρίσκει ανανεωμένο και πεινασμένο. Επόμενη στάση το εστιατόριο «Pier One» (25022375). Παραγγέλνεις ριζότο αρωματισμένο με τηγανητή σουπιά, μελάνι, σπανάκι και κρέμα φέτας και  το συνοδεύεις με λευκό κρασί! Καθώς οι γευστικοί σου κάλυκες βρίσκονται σε διαδικασία απογείωσης χαζεύεις την υπέροχη θέα που περιτριγυρίζει το βλέμμα σου.  Το γεύμα τελειώνει και θες να φρεσκάρεις την γεύση σου, περπατάς στο λιμάνι και  κάνεις μια στάση για παγωτό στο χέρι στο «Gielato Mio». Δυο μπάλες παγωτού με γεύση μαχαλεπί και τριαντάφυλλο ανανεώνουν τον ουρανίσκο σου ενώ η δροσιά τους σε συντροφεύει στο καθώς επιστρέφεις στο αυτοκίνητο.

  Η μέρα τελειώνει, το ηλιοβασίλεμα στέκεται πλάι σου καθώς φεύγεις από την πόλη. Ξεκούραστος με σκέψεις καθαρές παίρνεις τον δρόμο της επιστροφής, θα μπορούσε να είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες όμως αποφάσισες να της δώσεις άλλο χρώμα και να την κάνεις μοναδική. Εκεί που η καθημερινότητα και η ρουτίνα σε στριμώχνει απειλητικά στην γωνία στο χέρι σου είναι να αποδράσεις κάνοντας ένα όμορφο δώρο στον εαυτό σου…έτσι γιατί το αξίζεις!