ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Mοναδική γαστρονομική εμπειρία με κρασιά Ζαμπάρτα και Nikkei κουζίνα στο Patio

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το βράδι της Τρίτης 12 Ιουνίου, στο Patio Cocktail Bar, οι λάτρεις του οίνου και της γαστρονομίας.

Η εταιρεία Vassos Eliades Ltd, διανομέας των κρασιών του κυπριακού οινοποιείου Ζαμπάρτα, σε συνεργασία με το Patio Cocktail Bar, διοργάνωσε ένα μοναδικό γαστρονομικό δείπνο.

Στον κατάμεστο καταπράσινο χώρο του Patio τα κρασιά του Οινοποιείου Ζαμπάρτα «παντρεύτηκαν» με τις εξωτικές γεύσεις της Nikkei κουζίνας, ένα κράμα γιαπωνέζικων και περουβιανών γεύσεων.

Ειδικά για το δείπνο αυτό, μαγείρεψε μοναδικές γεύσεις ο γνωστός ελλαδίτης σεφ Θάνος Στασινός, ο οποίος καθιέρωσε την κουζίνα Nikkei στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτή την περίοδο ο σεφ Στασινός, κάνει consulting σε διάφορα εστιατόρια, ανάμεσά τους το Patio Cocktail Bar.

Τα 5 πιάτα που δημιούργησε, ο σεφ Στασινός, ειδικά για αυτή τη γαστρονομική βραδιά, «παντρεύτηκαν» με 5 εκλεκτά κρασιά του Οινοποιείου Ζαμπάρτα όπως για παράδειγμα τα ασιατικά ψωμάκια ατμού, με σκουμπρί, καπνιστά στρείδια και μαρμελάδα τσίλι μήλο που συνοδεύτηκαν με Ξυνιστέρι Ζαμπάρτα 2018, το gyoza με καπνιστό χέλι και κρέμα από πράσινο τσάι matcha που οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν με το Ζαμπάρτας Ροζέ 2018 και η αλλιώτική σιεφταλιά που έδεσε απόλυτα με το Ζαμπάρτας Shiraz- Λευκάδα 2017.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου ο οινοποιός Μάρκος Ζαμπάρτας καθώς και ο σεφ Θάνος Στασινός, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους παρευρισκόμενους.